LøpingRoar TomterSkribenter og bloggereStor-Oslo

Racerapport fra Christian Frederikløpet

Christian Frederik løpet Moss 2013.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Tekst og foto: Roar Tomter  – 

Lørdag 17.august ble Christian Frederik løpet i Moss arrangert for 3.gang. Dette løpet er en kontrollmålt 10 km med start og mål i gågaten. Nytt av året var at de også arrangerte 5 km, i tillegg er det diverse barneløp, trimklasser og vandreklasse. Mao et tilbud for hele familien, så jeg og kamerat- og treningskompis Hans Petter Lystad tok med oss barna til Moss denne lørdagen.

Moss CFL før start 8-12 år
Masse folk og stor stemning i gågaten i Moss sentrum før starten på barneløpet for 8-12 år!

Flott vær og mange mennesker i og rundt gågaten laget en fin atmosfære rundt løpet. Etter å ha varmet opp med to barneløp, var det klart for 10k starten. Stilte meg som vanlig helt foran, og ble nærmest blåst overende da startskuddet gikk. Her var det mange som hadde det travelt. Begynte å telle opp etter hvert som løpet satt seg, og konstaterte at jeg hadde rundt 20 stk foran meg. Jeg hadde  bestemt meg for ikke å stresse, for dette er en hard løype. De to første km gikk helt greit og jeg holdt plassen min i feltet, som nå hadde strukket seg litt ut, nå som vi løp på kryss og tvers rundt på Jeløya.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Da vi nådde den tøffeste bakketoppen på Jeløya og rundet ned mot sjøen igjen, satt jeg inn mitt første rykk. Nedoverbakkerykk er min favoritt, og denne bakken husket jeg i fra i fjor, så jeg gjorde et planlagt støt fram til gruppen på 4 løpere foran. Motvind langs sjøen gjorde at jeg la meg bak i gruppen og sparte litt krefter igjen. Mellom 4 og 5 km går løpet fra Jeløya og opp til sentrum av Moss igjen, dette er en tøff km. I tillegg til motbakker er det stadige retningsforandringer og kryssing av diverse veier, fortau etc. Passerte halvveis på ca 19 blank, og hadde fått kontakt med ytterligere noen løpere.

Løypen fortsatte med samme utfordringer ut mot Mossehallen, og for første gang i mitt liv fikk jeg kjeft av en medløper under et løp. Han mente jeg tok for mye innersving ved en liten bakketopp hvor vi løp til venstre! Etter dette løp han rett foran meg, og pekte på en hekk jeg kunne hoppe over og et nytt kryss jeg kunne kutte svingen i. Interessant at han bruker energi på å snakke og peke ut løype for meg midt i løpet. Jeg argumenterte ikke imot, men la meg høflig litt bak rundt Mossehallen, der vi var en liten gruppe sammen. Her går løypen for øvrig over på små kuperte stier før det bærer over på gang og sykkelvei igjen.

Tempoet rundt hallen lå rett under fire blank, så jeg bestemte meg for nytt nedoverbakkerykk bak hallen. Dette fungerte bra, og jeg fikk heller ingen flere kommentarer da jeg passerte ”den nye kompisen min”. Rykket førte meg nærmere tre nye karer, disse var jeg forbi ved passering 7 km.

Avslutningen på dette løpet går flatt og litt slakt nedover de siste 2 km. Hadde gledet meg til disse, for det er sånn jeg liker det. Hadde nå bare en mann i sikte et par hundre meter foran. I tillegg skulle jeg jo holde unna for alle de jeg nå hadde passert på de siste 3 km. Jeg følte meg ganske sikker på at jeg skulle nå igjen han foran, og ved passering 9 km var jeg ájour. Her fikk jeg dog mer kamp enn ventet, for etter å ha passert han kom han tilbake og passerte meg rett før avslutningen på vei inn i gågaten. Jeg lot han ligge foran i 100 m, og når jeg først startet spurten siste 200 m i gågaten, gjorde jeg det ordentlig. Bånn gass helt inn, og ser av resultatene at han var ca 10 sek bak i mål.

Hans Petter Lystad og Roar Tomter etter målgang på 10k. Fotograf Melvin Lystad.
Hans Petter Lystad (43.21) og Roar Tomter etter målgang på 10k.
Fotograf Melvin Lystad.

Greit gjennomført løp, endte på 5.plass totalt og 2.plass i klassen (bak totalvinner Henning Pedersen fra Moss, som vant på 35.29). Tiden ble 37.38 som er min svakeste 10 km i år rent tidsmessig. Rangerer den allikevel som en mye bedre prestasjon enn paddeflate Karlstad Stadslopp, som gikk kun 10 sekunder raskere. Løypa er som sagt kupert med mange retningsforandringer og variert underlag.

Arrangementet i Moss er hyggelig og godt gjennomført. Det kreves mange personer ute i løypa her pga alle kryssene og passeringer av veier hvor trafikken må stoppes. Dette klarer de utmerket. I fjor var løypen ca 300 m for kort, det var rettet på i år.

Tidlig krøkes. Klar til start for de yngste barna, klasse 4-8 år!
Tidlig krøkes. Klar til start for de yngste barna, klasse 4-8 år!

Barneløpene var også meget bra, fin løype tilpasset de ulike aldersgruppene – og ekstra stas for de små med start- og målgang i gågaten med mange ivrige tilskuere. Fine premier, t-shirts og drikkeflaske er også alltid populært blant de små. Det eneste som trekker ned er startnummerutdelingen. Den var så dårlig gjennomført at jeg ikke orker å gå i detalj på det en gang. Dette retter de på til neste år, samt at de husker på å låse opp toalettene, så blir dette et topp arrangement. Skulle ”han nye kompisen min” lese dette, så må jeg bare beklage at jeg løper innersvinger. Men jeg har lært at de raskeste meterne under et løp er de man ikke løper.

Fornøyde jenter med premier etter målgang. Eugenie Tomter (til v.) løp 2 runder (a 612 m) i 8-12 års klassen, mens lillesøster Elmine løp 1 runde (612 m) i 4-8 års klassen.
Fornøyde jenter med premier etter målgang.
Eugenie Tomter (til v.) løp 2 runder (a 612 m) i 8-12 års klassen, mens lillesøster Elmine løp 1 runde (612 m) i 4-8 års klassen.

 

Resultater

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Racerapport fra Christian Frederikløpet

Kommentarfeltet er stengt