DanmarkEtape BornholmEtappeløp

Mange norske løper Etape Bornholm

Klart for ny løpsfest i 5 dager på den danske ferieøyen

Etape Bornholm har for lengst etablert seg som det største og beste etappeløpet i Norden. Konseptet er genialt, med fem ulike løp på fem forskjellige steder på øyen, fem ettermiddager på rad – der menyen varierer fra to raske 10 kilometere, til et skogsløp, et strandløp og en etappe med innlagt bakkeløp.
(Foto forsidebildet: Kenneth Jensen / Viking Atletik).

Når så «hele» øyen støtter opp om arrangementet og stemningen er fantastisk, så er det mange nordmenn som har latt seg begeistre og som kommer tilbake år etter år. Og selvsagt stadig nye som vil forsøke seg på etappeløpet, som til sammen utgjør nøyaktig en maratondistanse.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Svein Sølvberg deltar for 15.gang

En av de som har vært med flest ganger i Etape Bornholm, er den sterke superveteranen Svein Arne Sølvberg fra Oppegård IL. Trolig er det heller ingen som har flere klasseseire enn 70-åringen fra Ski. Kun en gang har han blitt slått sammenlagt, og står altså med hele 13 klasseseire på sine 14 starter.

LEGENDER: Svein Sølvberg sammen med Tore Bjerkrheim etter fullført Etape Bornholm i 2017. De deltar for 10. og 15.gang på Bornholm. (FOTO: Frode Monsen)

Team Ida Eides Minnefond i spiss for sterke norske lag

Team Sportsmanden har stilt med fyldige tropper de siste årene, og faktisk vunnet den prestisjefulle lagkonkurransen de siste tre årene! I år får laget knallhard norsk konkurranse av Team Ida Eides Minnefond – et «familielag» med Anders Gløersen i spissen, samboeren til Ida Eides søster Mari Eide, som så overraskende og gledelig kapret bronsen på sprinten i vinterens VM i Seefeld. Mari nøyer seg med å være lagleder, da vi fra velinformerte kilder får opplyst at hun mener ikke å være god nok for laget. Det sier i tilfelle litt om kvaliteten i laget, selv om også langrennsekollega fra sprintlandslaget Eirik Brandsdal har måtte melde skadeforfall.

NY KARRIERE: Anders Gløersen har deltatt i mange løp etter at han la opp som langrennsløper på toppnivå. Her fra Birkebeinerløpet der han ble nummer 6. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

To blad Heyerdahl Nyquist – Tor Omar og Jostein, sønner av tidligere norgesmester på maraton og løpsgeneral for Fjellmaraton Tor Erik Nyquist, er imidlertid klare. Det samme er allsidige Mads Berge, vinner av Sandefjordløpet i sommer, samt samboer Hilde Eide og Cecilie Kappelslåen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nyinnmeldinger og gamle travere på Team Sportsmandens to lag

Team Sportsmanden stiller med to meget bra lag i årets konkurranse. Selv om vi gjerne skulle hatt nevnte Mads Berge med, som nylig deltok i Ironman Haugesund sammen med lagets teamleder, består lagene av en blanding av Bornholm-veteraner og et par spennende nyinnmeldinger.

Pål Asbjørn Kullerud er et kjent navn i løpskretser i Østfold, både som en meget god løper og som trener og lagleder for Varteig IL og de siste par årene for Sarpsborg IL. Familien pleier alltid å feriere på Bornholm, og så også i år. I fjor var det Sarpsborg IL som var den hardeste konkurrenten til Team Sportsmanden, men med et par forfall til årets etappeløp, klarte ikke klubben å stille lag i år.

SOLID FORSTERKNING. Pål Asbjørn Kullerud – her i Sarpsborgs grønne trøye fra 4.etappe i fjor da han ble nummer 3 sammenlagt i klasse M40-44 år, løper i år Etape Bornholm for Team Sportsmanden. (FOTO: Marie Wibe Bakker)

Og som nyinnmeldte i Team Sportsmanden går både far og sønn Emil inn på laget i år. Veteranene Øystein Mørk og Gjermund Sørstad stiller for andre år på rad, mens Bornholm-veteranen Tore Bjerkrheim kommer inn igjen på laget etter et hvileår i fjor. Tore var med da forløperen til Team Sportsmanden – Team Sportsmanden Multipower – så dagens lys for fire år siden, med tredjeplass i lagkonkurransen. Han hadde ni strake starter i EB før familien valgte andre reisemål i fjor, men i år er turen igjen lagt til Bornholm.

STERK DUO: Øystein Mørk og Gjermund Sørstad er klare for ny dyst for Team Sportsmanden i Etape Bornholm. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
SOM FAR, SÅ SØNN: Team Sportsmanden har i flere år hatt far og sønn Bjerkrheim på laget i EB. I år blir det far og sønn Kullerud. Emil dokumenterte god form da han onsdag perset på 3000m på Bislett med 9.30. Her fra 2.etappe i fjorårets EB. (FOTO: Marie Wibe Bakker)

Jevnt og spennende lag

Team Sportsmandens lag 2 er også meget spennende, anført av nestor Vidar Ellefsen, superveteranen som i fjor ble kåret til Årets Sportsmand og var Norges suverent beste maratonløper over 60 år. Han får følge av samboer Kristin Isachsen, samt de to konkurranseglade «ungguttene» Jan Billy Aas og Halvor Steinsholt. Og sist, men ikke minst, så kompletteres laget av Jon Arne Skrove og Åse Klinkenberg, som begge var med på vinnerlaget i fjorårets EB.

SPREKT PAR: Åse Klinkenberg og Jon Arne Skrove etter fjorårets EB. Klinkenberg ble nummer 8 totalt av kvinnene, mens Skrove slet med sykdom de siste dagene, men fullførte likevel med bravur. (FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Det kan bli en spennende duell om å bli beste norske lag. Reglene i lagkonkurransen er endret i år og det er nå mye enklere å stille lag. Vi regner med at det er flere danske stjernelag med aktive løpere som trolig vil gjøre opp om seieren, uten at vi har oversikt over hvilke lag som er påmeldt.

Marthe Myhre prioriterer NM i år

Individuelt ble det i fjor også seier til Team Sportsmanden i dameklassen ved Marthe Katrine Myhre. Hun telte lenge på knappene, men satser i år i stedet på å forberede seg til NM på Hamar helgen etterpå.

Blant mennene er det oftest noen stjerneløpere med. I fjor var veteranen Øystein Mørk Norges bestemann totalt med 6.plass. Imponerende av en kar som nettopp har fylt 45 år. Øystein vil nok vite å bite fra seg i år også.

– Her går jeg rundt meg selv… reisefeber kalles det, kommenterte han akkurat i Team Sportsmanden sin Facebookgruppe.

Han er nok ikke alene om det. Hele 84 nordmenn er påmeldt og alle gleder de seg nok til Etape Bornholm og en maraton fordelt over fem etapper.

Du kan følge Etape Bornholm på Sportsmanden.

Alle tidligere reportasjer fra Etape Bornholm finner du her.

Og får du ikke med deg Etape Bornholm, men har lyst til å løpe et etappeløp i Norge, kan du bli med på det helt nye Tour of Mjøsa, med fire etapper over to dager i august!


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -