LøpingStor-Oslo

Flere rekorder i flotte Hamarløpet

Petter Johansen og Marthe Katrine Myhre vant

Hamarløpet er blitt svært så populært og søndag ble det rekord både i antall deltakere – 406 fullførte løpet – og med Petter Johansens sterke vinnertid på ny løyperekord: 31.52.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sportsmanden var på plass på Skibladnerbrygga på Hamar, der det var start og mål for Hamarløpet. Siden vi løp selv, er det ikke bilder av de beste…

Imponerende fremgang

Petter Johansen løper for Lillehammer IF og er et ganske ubeskrevet blad som har forbedret seg voldsomt på kort tid. I fjor ble han nummer 8 på 35.27 i samme løp – søndag vant han altså på en tid som var over tre og et halvt minutt raskere, på ny rekord for Hamarløpet!

IMPONERT: Muntre Henning Mortensen ble nummer 6 i fjor på 35.20. I år løp han 6 sekunder raskere, men falt likevel ned til 15.plass, men ble nummer 2 i klasse M35-39 år. Henning løp for Lillehammer IF, men er også medlem av Team Sportsmanden og er her korrekt antrukket etter løpet. Han var kjempeimponert over den unge klubbkameraten Petter Johansen sine fremganger.

Unggutten Mikkel Blikstad Thomassen, klubbkamerat med vinneren, ble nummer to på 33.25, mens det var knallhard kamp om tredjeplassen mellom Henrik Fleisje fra Harestua IL og Thor Emil Kvernevik fra Vang Skiløperforening. Etter at Kvernevik lenge så ut til å sikre seg den siste plassen på pallen, klarte Fleisje å mobilisere til en sluttspurt som sikret han både tredjeplass og ny, fin pers på 34.25, fem sekunder foran Kvernevik.

– Jeg vet jeg har en bra spurt, så jeg klarte å mobilisere litt ekstra på slutten. Det smakte bra etter en periode med skader og litt motivasjonssvikt, fortalte Fleisje etterpå.

Den sterke maratonløperen med pers på gode 2.35 løper ikke så ofte kortere distanser som 10 km, men resultatet hjalp nok kraftig på motivasjonen mot høstens store mål, Berlin Marathon.

INNSPURT: Den siste kilometeren går langs badestedet ved Koigen, før de siste hundre meterne langs gangveien til bryggen.

Marthe, Marthe og Marte på pallen!

Marthe Katrine Myhre fra Lillehammer IF og Team Sportmanden forsvarte seieren fra i fjor med 37.23, ett sekund raskere enn for ett år siden. Med seg på pallen fikk hun navnesøstrene Marthe Kristine Hafsahl Karset fra Vang Skiløperforening (39.59) og Marte Sendstad fra Oslo (40.14).

Fjerde beste kvinne var Ina Berven (41.23), som tauet på Sportsmandens redaktør i 6 kilometer og hadde en tøff duell helt til målstreken. Maren Nordstad Johansen (41.37) og redaktøren av Runners World, Sara Skarabot Pedersen, fulgte deretter, etter lenge å ha ligget foran Berven. Så det var også en liten og uhøytidelig redaktørduell på Hamar. Og om det var Sportsmanden som trakk det lengste strået der, kunne Skarabot Pedersen juble mest for en kjempeforbedring av persen sin med tre minutter til 41.44, fortalte hun etterpå. For øvrig akkurat samme tid som Sportsmandens redaktør brukte sist han løp her, for to år siden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
DUELLER: Ina Berven, fremst på bildet her, drar hardt etter rundt 6 km. Sportsmandens Frode Monsen (758) har sin fulle hyre med å følge, men har akkurat passert redaktør-kollega Sara Skarabot Pedersen, som sees helt bakerst i bildet i sin blå Orion-drakt. (Foto: Marit Aamdal)
SPREK 73-ÅRING! Ole-Peter Bergaust fra Veldre friidrett vant klasse M70-74 år på sterke 47.07. Ole-Peter var tilbake i god form etter at en lei bronkitt satt han litt tilbake i vinter. Veteranen har for øvrig løpt 10 km på 44-tallet etter fylte 70 år. Ikke mange har klart det.

Hamarløpet går i svært fine omgivelser med start og mål fra Skibladnerbrygga. Og etter at det var grått og vått for oss som kom med bil fra Oslo bare en time før start, klarnet det opp og var tørt og fint og gode forhold da startskuddet smalt. En lei motvind frem til vending halvveis ble da naturlig erstattet av medvind på den enda finere tilbaketuren langs Mjøsa, stort sett på asfalt, men også litt på grusveier gjennom vakre Koigen på slutten av løpet.

Et supert arrangement, men til neste år bør man innføre puljestart. Det var nemlig altfor trangt i starten med så mange løpere, noe som medføret en del køløping før det naturlig løste seg opp.

Litt flere bilder fra innspurten fra de som løp på over 45 minutter:

After-run

Monsen og Mortensen har fått hyggelig selskap av Ingulf Nordahl. (Foto: Hanne Wibe)
BRA DAG! Det var ikke bare Ole-Peter som tok klasseseier på Hamar. Fru Margrethe Bergaust vant også. –Nå skal vi hjem og ta litt rødvin i glassene, røpet hun etterpå.
IDYLL: Løypen går langs sjøen like ovenfor her.
AFTER-RUN: Fine omgivelser for å slappe av etter løpet.

Alle bilder der ikke annet er nevnt: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Se også vår reportasje fra løpet for to år siden, da det var adskillig varmere enn søndagens omlag 12 grader:

Tropisk i vakre Hamarløpet

Resultater

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -