OppegårdTriatlon

Sterk lokal innsats i Oslo Triatlon

Norges eldste og største triatlon, Oslo Triatlon, som har vært arrangert helt siden 1983, gikk av stabelen igjen på lørdag, med sterk lokal innsats. 

Som vanlig svømmes det i Sognsvann, før man sykler en eller to runder i Maridalen og avslutter med en lang runde eller to rundt Sognsvann. Olympisk distanse er den mest populære med hele 274 som fullførte, og den ble ikke mindre populær etter Kristian Blummenfelt sitt fantastiske OL-gull i Tokyo for et par uker siden. 

Stor favoritt i årets løp var landslagskollega Gustav Iden, som også gjorde det meget bra med 9.plass i OL. Iden innfridde etter å ha avgjort seierskampen på løpsetappen, til vinnertid 1:48:29. Et stykke bak finner vi to sterke veteraner fra Oppegård i klasse M50-54 år, som begge gjorde sine saker utmekret. Hans Fredrik Johansen fra Kolbotn SK og Oslofjord Triatlon gjennomførte på meget sterke 2:19:05, som holdt til en strålende 3.plass i klassen og 27.plass totalt. Og rutinerte Charles Granquist fra Kolbotn IL var ikke langt bak med sluttiden 2:28:38, til 6.plass av de 27 som stod på startstreken i klassen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Charles Granquist er fast inventar i Oslo Triatlon. Her inspiserer han forholdene før svømmingen i et tidligere år. 
Forsidebildet er fra starten i et tidligere utgave av Oslo Triatlon. Litt mer koronaversjon i år.
Begge bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Ser vi litt på etappetidene til de to, så var Johansen klart raskest på svømmingen, der han fosset gjennom de 1500 meterne i det populære badevannet på 25:21. Granquist brukte her 31:20. På 40 kilometer på sykkelsetet økte forspranget med ytterligere drøye fire minutter. Men Granquist sin sterkeste øvelse er nok løpingen, og her knappet han inn et drøyt minutt med 43:21 i løpstid på de ti kilometerne. 

De to veteranene kom dermed henholdsvis rundt 30 og 40 minutter bak en av Norges aller best trente utøvere uansett idrettsgren og en verdens aller beste triatleter. Slett ikke verst, det! 

Enda bedre plasseringsmessig i Oslo Tri var langrennsløper Anikken Gjerde Alnæs. Team Ragde Eiendom hadde nemlig lagt Oslo Triatlon som obligatorisk på treningsplanen for alle deltakerne i langløpslaget. Også Marit Bjørgen var påmeldt, men hun stilte ikke til start. Det gjorde Anikken fra Oppegård, som imponerte med 2.plass i klasse K25-29 år og 5.plass totalt av 47 kvinner på startstreken. Sluttiden var 2:32:25, ikke verst for triatlondebutanten som satser videre på kombinasjonen langløp og langrennssprint til vinteren. 

Resultatene viser også tydelig at det er svømmingen som var Anikken sin akilleshæl. Hun lærte seg da også angivelig å crawle bare dager før debuten i triatlon. Etter 25.plass på svøm, avanserte hun hele veien med sjette beste sykkeltid og tredje beste løpstid.

Resultater Oslo triatlon 2021

Les om mer lokalt stoff fra Oppegård her.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -