LangrennSjusjøen

Friskt i Skandinavisk Cup på Sjusjøen

Mens det fredag var flotte forhold under 10 km og 15 km fristil, var det skikkelig surt da sprinten ble arrangert lørdag fra Sjusjøen langrennarena. Temperaturen var omtrent den samme begge dager, med minus 8-10 grader, men det blåste adskillig mer lørdag. Fokksnø skapte problemer for arrangøren og var en ekstra utfordring for løperne. Men langrenn er og blir imidlertid en utendørsidrett, selv om taktikken nok ble ekstra viktig under de krevende forholdene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
DOBBELTSEIER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen nærmer seg storformen etter å ha slitt med litt sykdom og og tok nesten storeslem på Sjusjøen. Her er hun i klar tet i kvartfinalen i lørdagens sprint, som hun til slutt vant.
Foto: Sportsmanden.no

– Det ble en værmessig utfordrende sprint grunnet mye snø og vind, men alle visste om forholdene, så det var bare å legge opp taktikken deretter. Det ble en seig type sprint, uttalte damevinner Uhrenholdt Jacobsen til langrenn.com.

Det ble seier begge dagene til både Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Finn Hågen Krogh, mens ringreven Anders Aukland og lovende Britt Helen Nydal seiret i dagens fellesstarter over 30 km og 15 km klassisk. Sistnevnte snøt Uhrenhold Jacobsen for trippelseier så å si på målstreken.

Sportsmanden var ellers imponert over både antall deltakere og nivået, både i senior- og ikke minst i den svært fyldige juniorklassen. Dette var dessuten en løype som krevde sin mann eller kvinne,  man må også ha motoren i orden for å avansere denne løypen opptil fire ganger, med lange seige bakker og tider på oppimot fire minutter. Så sprint er et relativ begrep. Sammenlignet med løping, er det vel heller snakk om mellomdistanse…

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden kommer med en lengre billedkavalkade i morgen.

TØFF BAKKE: Fra langbakken opp til innspurten på stadion. Svenske Stina Nilsson ble nr 2 i finalen og ligger også her på andreplass i kvartfinalen, bak landsmannen Jonna Sundling, som til slutt ble nr 6 i finalen. De andre på bildet er Barbro Kvåle (startnr 36), to finske løpere og Emilie Kristoffersen (54).
Foto: Sportsmanden.no

 

VISTE MUSKLER: Didrik Tønseth ble nr 3 på sprinten, bak Finn Hågen Krogh og Thomas Northug. Her er Tønseth under prologen, der han fikk 5.beste tid.
Foto: Sportsmanden.no

 

VINTERLIGE FORHOLD: Kristian Tettli Rennemo er ingen typisk sprinter og ble nr 42 på den tunge prologen. Broder Anders ble nr 9.
Foto: Sportsmanden.no

Alle resultater fra Skandinavisk Cup på Sjusjøen finnes HER

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Friskt i Skandinavisk Cup på Sjusjøen

Kommentarfeltet er stengt