LangrennTurrenn

Holmenkollmarsjen avkortes og flyttes til nasjonalanlegget i Holmenkollen

Men tilbudet om å overføre starten til 2017 er alt gått ut

Tradisjonsrike og populære Holmenkollmarsjen besluttet i går å endre trasé fra å gå gjennom Nordmarka, til å en rundløype på 10 km i Holmenkollen nasjonalanlegg (se kart lenger nede i reportasjen). Samtidig endres distansene til henholdsvis 40 km og 20 km.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Det var strålende forhold i Holmenkollmarsjen i fjor. Og det er meldt sol og minusgrader i Kollen på lørdag også. Men snøforholdene er ikke på langt nær like gode som her, da Arne Post jaktet på Eldar Rønning og Didrik Tønseth et par kilometer før mål.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

På hjemmesiden til arrangøren Skiforeningen kan vi lese følgende:

«Mange har sikkert merket seg mildværet de siste dagene, men fortvil ikke, Holmenkollmarsjen blir ikke avlyst. Regn og mildvær den siste uken har tæret på forholdene i Holmenkollmarsj-traseen. I samarbeid med løypemannskapene har vi derfor gjort en vurdering på at rennet ikke kan gjennomføres i Nordmarka som normalt. Værprognosene for de kommende dagene tyder ikke på en bedring av forholdene.

Vi ønsker ikke å avlyse Holmenkollmarsjen. Derfor har vi besluttet at begge distanser flyttes til Holmenkollen nasjonalanlegg. Her byr vi på ekte Kollen-stemning, samme høye kvalitet på matstasjonene og enkel adkomst med buss eller t-bane.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I Holmenkollen blir det to ulike distanser: ca. 40 km eller ca. 20 km. 40 km gjelder fortsatt som seedingsrenn til Vasaloppet og Birkebeinerrennet.»

HKmarsjen2015_Solfrid-Braathen_SAM_9969-700x500
Solfrid Braathen vant i fjor Holmenkollmarsjen for femte gang. Kun Elin Bakk Antonsen har gjort det samme før henne. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Arrangøren tilbyr også å bytte distanse eller å overføre starten til Holmenkollmarsjen 2017.

Et generøst tilbud. Men med en veldig kort frist. Det er først i dag at endringen er blitt alment kjent, selv om dette skal ha vært annonsert på hjemmesiden mandag ettermiddag og info også skal være sendt på mail. Men allerede dagen etterpå er altså fristen for å overføre starten til neste år gått ut.

«Ønsker du å gjøre endringer må disse gjøres innen tirsdag 9. februar klokken 19.00.» står det nemlig også å lese.

Det er prisverdig å tilby en overføring av starten til neste år, samtidig som det kanskje også er et naturlig tilbud. Det vil også gjøre selve arrangementet enklere å avvikle og på rennets Facebookside er det uttrykt bekymring for forholdene når mange tusen løpere skal ut i den samme rundløypen.

«Vi vil ha starttider fra kl 07.50 til kl 13.30. Ved flytting til Holmenkollen vil puljestørrelsen være maks 100 per start. Vi har en god plan for gjennomføring av rennet og vi vil publisere starttider onsdag kl. 14.00,» skriver arrangøren på sin egen Facebookside.

Vel og bra dette, og honnør for at man virkelig legger seg i selen for å få rennet arrangert. De fleste husker sikkert kritikken mot Birken da de måtte avlyse rennet for to år siden, uten hverken et tilbud om reservetrasé eller mulighet til å overføre starten til neste år. Nå skal det sies at Birken nok har lært av denne dyrekjøpte erfaringen og nå har klar en reserveløype i tilfelle dårlig vær igjen gjør at rennet ikke kan gå som planlagt.

En reserveplan har altså Skiforeningen og Holmenkollmarsjen også.

Men fristen for å overføre starten til neste år måtte det da kunne gå an å sette til ETTER at de selv har orientert nærmere om opplegget med puljestartene i morgen?

HKmarsjen2016_original_kart
Løypekartet over 10 km i Holmenkollen. Klikk på bildet for større kart.

Mer om løypetraséen, høydeprofil og info her. 

Les tidligere reportasjer fra Holmenkollmarsjen på Sportsmanden

Klart for et stjernespekket felt i Holmenkollmarsjen

Øystein Pettersen vant Holmenkollmarsjen

Solfrid Braathen med sin femte seier

Sterke veteranløp i Holmenkollmarsjen

Flere bilder fra Holmenkollmarsjen

Holmenkollmarsjens 100 beste damer

Med «Tur og trening» i Holmenkollmarsjen

Rapport fra Holmenkollmarsjen (2014)

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -