FunrunLøping

Lysshow og moro i Winter Run

Mange glade løpere, fakler og brennende bål lyste opp hovedstaden i vintermørket

Winterrun16_KOM7586
Winter Run lyste opp Rådhusplassen i vintermørket! (Foto: Arrangøren)

Winter Run ble arrangert midt i hovedstaden for andre gang. Etter en del barnesykdommer i fjor, var tilbakemeldingene adskillig bedre etter årets løp. Selv om det er mye show og moro med dette arrangementet, så var det jo mange som løp fort også. Aller raskest i den litt for korte 10 kilometeren var Askild Vatnbakk Larsen fra Bøler IF (35.08) og Ingeborg Kristine Lind fra IL Gular (37.49), på et underlag som var ganske bart og ok å løpe på, i motsetning til holkeføret som møtte deltakerne i fjor.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men et løp i midten av februar må ta det været og føret som kommer, og dette er jo også vel så mye underholdning som løp, uten at det er noe galt i det. Snarere tvert imot, skal en dømme etter bilder og kommentarer i etterkant. Stemningen var tilsynelatende svært så god!

Winterrun16_KOM7665
Helt bart var det ikke, men ikke på langt nær så glatt som i fjor. Og lyst og stemningsfullt var det i hvert fall, midt i vintermørket. Foto: Arrangøren

– Kjempegøy med WinterRun på lørdag! Skikkelig opptur med oppholdsvær og flotte løpeforhold. Lite is og snø i løypa, og STOR forbedring på trasévalg og merking fra i fjor!!! Masse folk og god stemning, forteller Helga Svennevig Kringen, en av mange som hadde tatt turen fra Ski noen mil sør for Oslo, til hovedstaden.

Winterrun16-HelgaK-før
Gulp, hva har jeg begitt meg ut på nå, kan det se ut som om Helga Kringen tenker før løpet. Etterpå var det mye lovord. (Foto: Privat)

Venninnen Merete Bolin samtykket:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Et mye bedre arrangement i år! Bedre løypemerking og flere vakter som heiet og viste engasjement. Synes også endringene var til det bedre, de hadde bl.a byttet om rekkefølgen på sløyfene. Synes det var stemningsfullt å løpe i hjertet av Oslo med en sånn ramme rundt løpet, jeg kommer gjerne tilbake, forteller hun.

Syklisten Joar Markhus Rodal stilte i Team Pink sammen med sønnen, og de koste seg også i Oslo på lørdag:

– Hyggelig løp! Løp sammen med junior og vi syntes det var gøy å løpe rundt på festningen og Tjuvholmen. Svinger og hit og dit gjorde at det ikke var noen rask løype. Sånn sett ble kanskje tiden sammenlignbar med fulle 10k, sier Rodal, som i likhet mede de fleste vi har snakket med altså påpeker at løypen manglet noen hundre meter på de annonserte 10 km. Men midt på vinteren og med mange svinger, var det nok ikke mange som satset på pers uansett.

Winterrun16_TeamPink
«Team Pink», bestånde av Helga Kringen og Joar Markhus Rodal med junior. (Foto: Privat)

Med hele 613 startende, var det også litt trengsel.

– Jeg synes det var en artig opplevelse, arrangøren har forbedret seg stort siden i fjor. Men det var tidvis trangt i løypa ja, forteller Tonje Bringsvor.

Mens Nina Kristin Visjø Veby oppsummerte løpet slik:

– Jeg var også kjempefornøyd med Winter Run på lørdag. Endringen av løypa fra i fjor var til det bedre. En liten sløyfe ut på kaia først, så festningen og en sløyfe rundt på Aker Brygge. Utover holdt vi til høyre og hjemmover langs kaia. Ja, det var til tider trangt, og litt svingete, men de fleste løper vel dette løpet ikke bare for å vinne eller perse. For en opplevelse! Fakler omtrent rundt hele løypa, og brennende bål.

Winterrun16-på-toget
Gunnar og damene: En forventningsfull og blid gjeng på toget fra Ski for å løpe Winter Run. Fotograf er eneste hane i denne kurven; Gunnar Jonsson.
Winterrun16_mot-festningen
Litt uklart bilde, men Team Pink og andre løpere setter kursen mot Festningskaia, mens man skimter fakler og lys i bakgrunnen.
Winterrun16_Team-TonjeBringsvor
Flere glade og forventningsfulle løpere på dette bildet som Tonje Bringsvor har sendt oss: Fra venstre Hege Rugaas, Tonje Bringsvor, Kirsti Omberg og Nina Visjø Veby.
Winterrun16_Agnes-GunnarJ
WELL DONE: Agnes G. Benediktsdóttir og Gunnar Jonsson, som har sendt inn dette bildet, smiler fornøyd etter fullført Winter Run.
Winterrun_KOM7445
SPEKTAKULÆRT OG SPØKELSESAKTIG: Her er enda et bilde hentet fra løpets hjemmeside. Mange flere bilder kan sees HER.


Resultater

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -