FollotrimmenLøping

Onsrud og Nardocci vant Follotrimmens 7.løp fra Siggerud

Reportasjen oppdatert med referat og 100 bilder! 

Det var meget gode forhold med sol og fine løyper da det nest siste løpet i årets Follotrimmen ble arrangert fra Siggerud onsdag kveld. Pål Onsrud var aller raskest, mens Margrethe Førre Nardocci knep seg to sekunder foran Stine Aarstad i en hard kamp om seieren i dameklassen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
De tre raskeste i Follotrimmens 7.løp: Pål Onsrud (t.h.) økte etter hvert ledelsen til andremann Henrik Berntsen og Jan Billy Aas i mål. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Det var tøffe tak både blant mennene og damene i den knallharde løypen med start og mål like ved Siggerudhallen. Etter en drøy kilometers innledning, går løypen inn i den beryktede og svært bratte bakken over mot Stallerud, populært kalt «hestedreperen». Deretter går løypen i en terrengsløyfe på omlag tre kilometer med ganske krevende underlag, før den kommer inn igjen på grusveien ovenfor den nevnte bakken, som nesten er like vanskelig å løpe ned igjen. Avslutningen er den samme som starten, bare motsatt vei, med en krevende innspurt i nedoverbakke i terreng med mål like ovenfor idrettshallen. En morsom, men meget tøff løype.

Startkluss og imponerende opphenting

Det ble litt smådramatisk før start, da vinner av forrige løp, Geir Simonsen, klarte å misse starten fordi han var for tidlig ute!

– Jeg bommet litt på tiden. Hadde for god tid før start, så jeg løp gjennom løypa. Hadde ikke sjekket startklokka og trodde jeg hadde ett par minutter å gå på, forteller Simonsen til Sportsmanden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Starten gikk derfor uten en av favorittene, som imidlertid tok opp jakten og halset avgårde et lite minutt etter de andre.

– Jeg prøvde å løpe jevnt og ta igjen flest mulig og det gikk nesten, sa Simonsen, som trolig hadde dagens beste «etappetid», særlig tatt i betraktning at han nok måtte løpe litt i kø for å passere nesten hele feltet. I mål var han 54 sekunder bak vinneren og bare sekundet bak Jan Billy Aas til fjerdeplass totalt, etter en imponerende opphenting. Men da seierstoget gikk, stod Simonsen dessverre igjen på perrongen.

Kampen om seieren stod derfor mellom vinner av de to siste løpene før sommerferien, Pål Onsrud, Henrik Berntsen og nevnte Jan Bily Aas. De tre kom samlet til toppen av flatpartiet etter «hestedreperen». Men i det påfølgende skogspartiet avgjorde Onsrud, som kom alene ut av terrenget med drøye halvannen kilometer til mål. Jevne Henrik Berntsen tok en klar andreplass og endte nok en gang «på pallen», mens den litt mer ujevne Jan Billy Aas altså såvidt holdt unna til tredjeplass.

Sterk avslutning og spurtseier til Førre Nardocci

Om det var tett i starten blant gutta, ble det desto jevnere på slutten i kampen om seier i dameklassen. Etter at Stine Aarstad måtte gi tapt for Janicke Ekelberg sist gang etter 9 strake seire i Follotrimmen, så hun ut til å ta tilbake dametronen på Siggerud. Hun hadde en klar ledelse på bakketoppen etter halvannen kilometer og økte noe i terrengpartiet, men ikke mer enn at jagende Margrethe Førre Nardocci nok hadde synskontakt flere steder og aldri ga opp.

SAMSUNG CSC
Stine Aarstad har kommandoen etter snaue 2 kilometer. Men bak sees Margrethe Førre Nardocci, som denne gangen klarte å kaste seg 2 sekunder foran Follotrim-grossisten Aarstad i mål.

Og på flatpartiene inn mot Siggerud innhentet hun lederen og tok spurten med to sekunders margin. Dermed ble det ny seier til SkiLøperne, som på sørger for blest og reklame før sitt eget løp SkiLøpet neste lørdag. Aarstad deppet imidlertid ikke over å bli slått for andre gang på rad og var fornøyd selv om hun tapte spurten. Å spurte i nedoverbakke med røtter er ikke like enkelt, sa hun etterpå. Hun har dessuten redusert treningsmengdene betydelig, men kan altså likevel bokføre 5 seire og to andreplasser i Follotrimmen i år. For Nardocci var det årets førstre seier etter flere pallplasser.

Nedenfor følger fyldig bildeserie av de aller fleste som løp på tid fra Siggerud.

Resultater Follotrimmens 7. løp fra Siggerud

SAMSUNG CSC
Tettrioen har en klar ledelse på flatpartiet etter «hestedreperen».
SAMSUNG CSC
I fint Driv: Roger Thompson har en nesten like klar fjerdeplass.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Sportsmandens sykkelreporter Joar Markhus Rodal hadde funnet frem joggeskoene igjen og årsdebuterte i Follotrimmen med bravur til seier i klasse 40-44 år.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Rolf Gran var tilbake på «tronen» i klasse 50-54 år, etter at Sportsmandens redaktør lånte den i forrige løp.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Nytt solid løp av Svein Hagen. Her leder han klasse 45-49 år, men etter hvert måtte han se Drøbak-ekspressen Geir Simonsen passere.
SAMSUNG CSC
Jihaa!! Stig Lima har alltid litt ekstra energi og smilet på lur. Fort løper han også, til 2.plass i M40-44 år.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Tommel opp også for fremgangsrike Christoffer Ladstein. Løypepers med 70 sekunder!
SAMSUNG CSC
Arve Mjelde er like bak.
SAMSUNG CSC
Steinar Lien åpnet som en rakett og tok teten ut fra start, men fikk det litt tyngre etter hvert. Steinar la ut denne minirapporten etter løpet: – Jeg var optimistisk og tok teten fra start og kom ut som nr 4 på det smale stipartiet. Det tok ikke lang tid før Svein Hagen og Rolf Gran var forbi. Jeg hadde ikke sjanse til å følge dem bortover gangveien. Etterhvert ble jeg passert av bl.a Stig Lima og Eivind Larsen. Etter brattbakken kom Geir Simonsen forbi. Han løp ut på oppvarming kl 1710 men rakk ikke starten. De siste 4 km var det kun Nils Karbø som passerte. Han spratt forbi meg og Eivind Larsen som også hadde det tungt på stipartiet. Alt i alt en grei gjennomkjøring. Kroppen var bedre enn forrige uke. Etter konkurransen løp jeg hjem slik at det ble totalt 19 km.
SAMSUNG CSC
Lasse Sørlund er tilbake igjen etter at en frisk start på sesongen ble etterfulgt av litt småskader. Den lettbente Ski-karen passerte etter hvert Mjelde til 3.plass i klasse M45-49.
SAMSUNG CSC
Så først kom lokomotivet fra Drøbak, Geir Simonsen, dampende forbi en litt overrasket fotograf. -Nå må du få opp farten, Geir! ropte Sportsmandens reporter. Men det var altså ikke farten det var noe i veien med…
SAMSUNG CSC
Nils Kårbø knep 2.plassen i den største klassen, M50-54 år, som han gjorde i forrige løp.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Stine Aarstad får her god pes av Ronny Kristiansen. Bjørn Huso (bak) er falt ut av resultatlistene, men skulle vært mellom Steinar Lien og Ola Øvstedal til 4.plass i klasse M50-54.
SAMSUNG CSC
Margrethe Førre Nardocci kommer ikke langt bak Aarstad, og hadde skumle hensikter.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Lars Dørum i gult måtte se seg slått i klassen for første gang på tre år! -Nok et bevis på hvor elendig jeg løper i terrenget. Lenge leve asfaltløp!, skrev ultraløperen Dørum på facebook.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Bak de to første damene, var det svært tett om de neste plassene. Ida Finstad var fjerde raskest i mål og nest best i klasse 35-39 år.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Unge Emilie Dybendal Aulie vant klasse 16-19 år og var den tredje av damene som kom under 30 minutter i den tøffe 6 kilometer lange traséen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
BLID: -Partiene i skogen var fine, men det var stedvis vanskelig å ta seg forbi og det ble endel køløping, så derfor en noe svakere tid enn i fjor. Men jeg er uansett fornøyd, det bare gøy å være med, fortalte Arvid Matiesen etterpå. Han kommer med et lengre referat fra løpet på bloggen sin Tur og trening, der det også er mange flotte bilder fra Østmarka.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Alle bilder: Frode Monsen, Sportsmanden.no

© sportsmanden.no 

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Onsrud og Nardocci vant Follotrimmens 7.løp fra Siggerud

Kommentarfeltet er stengt