Bjørn Tore TarangerHalvmaratonHverdagstreneren

Suksess for det nye løpet Molde Maraton

Molde Maraton ble arrangert lørdag 11.mai med distansene halvmaraton og 10 km. Etter det vellykkede pilotprosjektet i fjor høst i regi av Fjordløpet Molde, var det stor interesse og nærmere 200 løpere som stilte til start i gråvær og lett duskregn i Molde i den første ordentlige versjonen av løpet.

Halvmaraton ble vunnet av bergenseren Bjørn Tore Taranger fra BFG Fana på gode 1:15:54. Norges mestvinnende ultraløper tok en «roadtrip» til Molde i helgen med sin løpekjæreste Leni Økland, som fulgte fint opp med andreplass hos kvinnene på ny pers 1:28:13. Vinner av kvinnenes halvmaraton ble Victoria Heggdal Voie med 1:26:09, mens Sigrun Hammer tok den siste pallplassen med 1:29:03. Disse tre var de eneste damene som kom under halvannen times grensen.

11 menn løp under 1:30 i den flate og raske løypen, med Abel Deresu Dufera på andreplass på 1:18:49, og Bjørn Tore Hoem på tredjeplass på tiden 1:23:19.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

(Annonse: Produktnyhet: Performance beets – Markedets beste rødbetedrikk! Klikk på bildet for info og bestilling! )

.
På 10 km ble det seier til Jonas Frorud fra Bratsberg IL på gode 33:26, med David André Aasen Arnevåg fra Romsdal Randoneeklubb ikke langt bak på 33:42. Tredjeplassen gikk til Magne Myrmo fra Rennebu IL med 35:50. Nei, det var nok ikke den siste verdensmesteren på treski som løp, men også den legendariske langrennsløperen var fra Rennebu, så trolig er det et nært slektskap her.

Av andre kjente navn, finner vi igjen den gamle Molde FK-legenden Daniel Berg Hestad, som med sine 473 kamper både har klubbrekorden i Molde og har flest kamper i Eliteserien i Norge. Berg Hestad viste også stigende form og kom i mål på 37:30, en solid forbedring på halvannet minutt fra samme løype 14. oktober i fjor!


Løpet arrangeres av Hverdagstreneren alias Øyvind Kvernen, som hadde fått med seg en fin gjeng fra Rival/Elnesvågen Håndball, som hjalp til på drikkestasjonene og med utdeling av startnummer.

Løypene går på asfaltert gangvei fra Årø og utover, med fin utsikt til Romsdalsalpene på andre siden av fjorden. Begge distanse er frem- og tilbakeløyper, og halvmaraton da to ganger. Med nesten en dobling av antall deltakere fra løpet i høst og mange fornøyde løpere, så lover dette godt for fortsettelsen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det lover bra til neste løp 14.september, sier en fornøyd Øyvind Kvernen, som altså tar sikte på å arrangere to årlige løp i nyskapningen Molde Maraton, ett på våren og ett på høsten.

Halvmaratonvinneren Bjørn Tore Taranger stemmer i:

– Tusen hjertelig takk til Hverdagstreneren for tipp topp arrangement og verdensklasse service. Molde by er vakker – moldensere er vakre. Molde Maraton anbefales på det varmeste, skrev han på sin egen Facebookside.

.
Foto: Stig Hole / Arrangøren

Se alle 183 bilder fra Molde Maraton her

Resultater Molde Maraton 11.mai 2024

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.