LøpskarusellenMaratonRun4life

Liv Jegteberg Lystad løp 16 maraton på 31 dager i Løpskarusellen Vår

Liv Berit Jegteberg Lystad er ikke en helt vanlig mosjonist. Hun løper nemlig maraton like ofte som mange andre tar seg en joggetur. På en måned i Run4life Løpskarusellen fullførte hun ikke mindre enn 16 maratonløp! Det første ble meldt inn 24.april, mens hun akkurat en måned senere, 24.mai, hadde sitt siste bidrag i Vårkarusellen, som ble arrangert i april og mai.

Svært mange som løper maraton rundt omkring i Norge vet nok hvem Liv Lystad er. Alltid med et bredt smil og et vink, alltid positiv. Få sprer løpeglede på samme måten som den snart 61-årige Drøbak-kvinnen. Men maratonløpene i Løpskarusellen er altså løpt alene. Det raskeste gikk på sterke 3.55.58 på hjemmebane i det ikke helt flate Drøbak-distriktet, det roligste på 5.58.10.

Totalt står hun nå oppført med 228 maraton på statistikken til «100-klubben». Kun Titina Bakken og Lise Lithun har flere av norske kvinner.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
LØPEGLEDE! Få praktiserer vel begrepet bedre enn Liv Berit Jegteberg Lystad. Her fra Jan Billys Jubileumsmaraton i Kråkstad i 2018.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
MORGENTUR: Ikke noe skryt på Strava, der det enkelt og greit stod «morning run». Som det fremgår av den nederste grafen, så var ikke akkurat traseen fra løpet på 3.55.58 helt flatt, med totalt 443 høydemeter.


Fotballdommer vant både 5 km og 10 km

De to korteste distansene i Løpskarusellen Vår for kvinner ble begge vunnet av fotballdommeren Sonia Rekdal Khan-Sunde fra Nordstrand IF. 5 km ble løpt på 20.30, mens vinnertiden på 10 km var 43.24, på kvinnen som er hyppig å se i sort drakt på fotballkamper i Toppserien. Løpskarusellen var en fin måte å holde den fysiske formen ved like i påvente av at fotballsesongen endelig skulle kunne starte opp.

Veronica Willassen Schmelck som ble nummer to på milen, vant halvmaratondistansen med 1.38.55.

Roar Tomter også med dobbeltseier

Også hos mennene ble det samme vinner på de to korteste distansene, og ulike vinnere på de to lengste. Men i motsetning til hos kvinnene, var det Team Sportsmandens veteraner som trakk de lengste stråene. Roar Tomter sikret dobbeltseier med 18.02 på 5 km og 36.49 på 10 km, Vidar Ellefsens 1.33.37 holdt til seier på halvmaraton, mens Morten Vestvik vant maraton på 3.36.43.

NR.1: Roar Tomter viser hvem som er best i Løpskarusellen, i hvert fall på de to korteste distansene…
…mens Vidar Ellefsen og Morten Vestvik (bildet) fortsatt kan si at «de gamle er eldst» på maratondistansene.

ALLE FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Alle resultater fra Løpskarusellen Vår 2021
Alt om Løpskarusellen 2020
Les mer om Løpskarusellen 2021 og meld deg på Løpskarusellen Sommer

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -