ØstfoldSlituløpeneXtep løpesko

På søndag arrangeres den raske 10 kilometeren Slitusprinten for tredje gang

Fikk du ikke løpt Hytteplanmila? Eller vil du gjøre et nytt forsøkt på å løpe en rask 10 kilometer i høst? Da har du muligheten allerede på søndag, når Slitusprinten arrangeres for tredje gang. Den kontrollmålte 10 kilometeren består av to runder a´ 5 kilometer, med start og mål ved Morenen kjøpesenter i Slitu.

I fjor vant landslagsløperen Fredrik Sandvik, som er oppvokst i nabobygden Askim. Hindereksperten løp på sterke 29:53, med unge Trym Tønnesen ikke langt bak på sterke 30:01.

Løyperekorden for damer er på 35:21, satt av landslagsløper Amalie Sæten i fjor.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

At løypen er rask, er udiskutabelt. Muligens er den enda raskere enn Hytteplanmila. Arrangørens Roar Tomter skrev dette på løpets gruppeside:

– Norgeseliten samles på Hytteplanmila og de beste tidene i landet (på 10 km) blir som regel satt der. Fjorårets statistikk viser at kun Varhaugmila og Slitusprinten blander seg inn i topp 20 sammen med tidene fra Hytteplanmila. Både Fredrik Sandvik (29:53) og Trym Tønnesen (30:01) havnet på denne listen for fjoråret med hhv Norges 14. og 16.beste tid. Tønnessen ble med den tiden også nr 4 i junior 20-22 klassen. Mao her er det mulig å sette personlig rekord.

Team Sportsmandens Roger Thompson hadde tre nesten identiske tider på 10 km i fjor.

Spennende start

Etter at 150 løpere deltok på debuten i 2021, stilte 203 til start i Slitusprinten fjor. Med 183 påmeldt i skrivende stund, ligger det an til ny rekord. I fjor ble det ikke notert nettotider, men arrangøren forsikrer oss om at nettotider gjelder i årets løp. Det vil også være fartsholdere på plass i Slitu på søndag.

Hverken Fredrik Sandvik, Trym Tønnesen eller Amalie Sæten er foreløpig påmeldt løpet. En som er påmeldt er en annen hinderløper, lovende Didrik Røssum Jensen. U23-landslagsløperen håper å forbedre tiden fra Hytteplanmila på 30:22 når han debuterer i Slitu.

Les hvordan det gikk da Didrik Røssum Jensen dukket opp som «troll av eske» i Fjordløpet på Jeløya tidligere i høst:

Fra U23-EM til seier og rekord i Fjordløpet Jeløya

.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


Fjordløpet arrangeres for øvrig igjen neste lørdag, 4.november, i den samme løypen som før.

Du kan lese mer om Fjordløpet her


Team Sportsmanden stilte med en fyldig tropp i fjor og vil også i år sette litt farge på arrangementet, som seg hør og bør når sentrallinjen i arrangørstaben, Geir Arne Johannessen, Marius Borger og Roar Tomter alle også er medlem i teamet. Selv om vi selvsagt presiserer at løpsansvarlig Geir Arne Johannessen er en ildsjel i Slitu IF sin langrennsgruppe, som står bak både Slitusprinten, Vibeke Skofterud Minneløp og Måsan Rundt, som til sammen utgjør Slituløpene.

En fargerik tropp fra Team Sportsmanden i fjorårets arrangement. Og teamets An-Magritt Eide pryder forsiden fra premieren i 2021.
VELKOMMEN TIL SLITU: Sjefen sjøl, Geir Arne Johannessen, flankert av sine særdeles gode (og raske) hjelpere Marius Borger og Roar Tomter.


Trenger du raske sko til løpet? Xtep Nordic vil ha en liten stand med supre tilbud på noen av modellene
. (#reklame)Les reportasjen fra fjorårets løp her.

Les også reportasjen vår fra debuten i 2012:

Suksess for Slitusprinten

Foto: Arrangøren og Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -