ØstfoldSlituløpeneTerrengløp

Imponerende deltakelse i Vibeke Skofteruds Minneløp på vinterføre 1.mai!

Vibeke Skofteruds Minneløp ble en stor suksess. Det til tross for at det var skikkelig vinterlig og surt vær, med snø, sludd og regn akkurat i timene før og under arrangementet. Men selv om værgudene stilte både deltakere og arrangørstaben et lite puss, ble den tidligere langrennsløperen, som så tragisk omkom i en vannscooterulykke i 2018, hedret med en flott dag ved Slitu stadion.

De fleste av de 522 påmeldte trosset også været og stilte til start, og deltakelsen var en kraftig økning fra om lag 380 i fjor. Dermed viser minneløpet en motsatt trend av mange andre mosjonsløp som har opplevd fallende deltakelse i år.

Vi ble i hvert fall imponert over både gleden, positiviteten og oppmøte på en særdeles sur 1.mai-dag, særlig når det hadde vært et nydelig førsommervær med sol og varme i dagene i forkant. Hele søndag skinte solen fra en skyfri himmel, og det samme gjør den i skrivende stund, dagen derpå. Ja, allerede da arrangørene rigget ned etter løpet, var været adskillig lettere, så det er nesten utrolig at det går an å ha sånn uflaks. Men selv om noen, som kjendisparet Petter Pilgård og Vendela Kirsebom glimret med sitt fravær, så skal rundt 480 ha fullført en av distansene, hvorav 241 deltok på tid på de tre terrengløpene 5 km, 10 km og 21 km.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Kristin Westbye deler ut medaljer til deltakerne i datterens minneløp.

På en dag da det viktigste var å fullføre, der overskuddet for løpet går til Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, der moren Kristin Westbye delte ut medaljer til små og store i målområdet, fokuserer vi mest på stemningen gjennom en liten bildekavalkade fra dagen. På den sportslige fronten må likevel nevnes at Sondre Fylling fra SK Vidar stod for dagens prestasjon da han vant den krevende 21 kilometeren på sterke 1:18:32, med over syv minutters margin til toer Johannes Løken fra Askim IF. Fylling vant også den første utgaven av minneløpet på enda bedre tid, men forholdene var langt mer krevende i år, delvis med snø og slaps som skjulte underlaget, og med noen svært fuktige partier og myrområder.

– På Rudsmåsan ble du sugd ned, sa en av løperne, som fortalte om myr til midt på leggen.

Å løpe på 1:18 under slike forhold er rett og slett imponerende.

Beste kvinne ble Kristin Kvakkestad på 1:51:41.

Sondre Fylling ser ganske uanfektet ut da han løper over mål som vinner av 21 km.

Mens 42 fullførte den lengste og mest krevende distansen, var det 88 deltakere på 10 km, som ble vunnet av Fredrik Bjerke fra Spydeberg på 41:16 og Sara Svae fra Slitusprinterne med 48:49.

Enda flere stilte på 5 km med tid, der Konrad Østlie fra Driv Idrettslag (20:46) og Emma Solberg fra Spydeberg IL (24:33) var rasket av de 111 deltakerne.

Aller flest var det nok på 5 km trim uten tid, i tillegg til at det også var et barneløp med stor innsats der også i det sure været.

Sara Svae fra Slitusprinterne løper inn til seier på 10 km for kvinner.
Fredrik Bjerke vant 10 km.

Alt i alt et veldig flott arrangement med imponerende innsats både av deltakerne og arrangørene med støtteapparat, under kyndig ledelse av initiativtaker og løpsleder Geir Arne Johannessen, som var Vibeke Skofteruds første trener i ungdomsårene.

Hjelpekorpset sin største bekymring under de rådende forholdene var ankelbrudd, men alt gikk fint for seg, også på det området, uten noen skader.

Klikk på bildene under for større versjon.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Fakta om Vibeke Skofterud

Vibeke Westbye Skofteruds Minneløp er sammen med Måsan Rundt og Slitusprinten en del av Slituløpene. Siste løp i serien er altså Slitusprinten, en svært rask 10 km på asfalt, som går søndag 29.oktober.

Les reportasjen fra fjorårets løp her: Suksess for Slitusprinten

Hjemmesider for Slituløpene

RESULTATER

Xtep Nordic hadde stand under løpet. Er du nysgjerrig på skoene, kan du lese mer her.

Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -