ArrangementFjordløpetTerrengløp

Fra U23-EM til seier og rekord i Fjordløpet Jeløya

Didrik Røssum Jensen deltok i sommer på U23-EM i friidrett for Norge. Lørdag hadde talentet funnet veien til det lille Fjordløpet på Jeløya sammen med kjæreste og familie.

Men 20-åringen fra Nittedal IL tok ikke dette kun som en liten treningstur for å innkassere en enkel seier. Han åpnet knallhardt, holdt farten og steget gjennom hele løypen og stupte over mål etter å virkelig ha «gitt jernet» fra start til mål. Et kjempeløp av Didrik! 5 kilometer på grus og terreng gikk unna på superraske 15:27! Unødvendig å si at dette er soleklar ny løyperekord i Fjordløpet, som ble arrangert for tredje gang på lørdag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
RASK: Didrik Røssum Jensen la i vei i rekordtempo, men holdt farten og stilen oppe her (og på forsidebildet) etter ca. 3,5 km.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Og ikke nok med det. Kjæresten Synne Selberg fulgte fint opp med seier i dameklassen på 21:03.

Vi hadde en hyggelig prat med det sympatiske unge paret etterpå. Begge lovpriste løypen og arrangementet, og det selv om Fjordløpet Jeløya med sine rundt 30 deltakere står i sterk kontrast til å løpe 3000 meter hinder i den norske landslagsdrakten, eller å delta i NM på ski, som Synne har gjort.

SPREKT PAR: Didrik Røssum Jensen ble nr.9 under sommerens U23-EM på 3000m hinder. –Jeg var i mitt livs form, fortalte 20 åringen etterpå. Men dessverre fikk han løpet ødelagt allerede over det andre hinderet, da han ble løpt ned bakfra av en konkurrent. Likevel ble det 9.plass på tiden 9:05,09. Persen på 8:59,92 ble satt et par uker tidligere. 5000m-persen er på 14:53,45, satt på Bislett 20.juni 2022. Kjæresten Synne Selberg (20) er aktiv langrennsløper som bl.a. ble nr. 34 på 15 km klassisk under Junior-NM på ski i Alta i vinter, og nr. 80 i seniorenes NM på 5 km klassisk i Tolga noen uker senere.

.
Nærmest U23-landslagsløperen fulgte Göran Kjærstad Winblad, som tok sin andre 2.plass i Fjordløpet. Den norsk-bosatte svenske orienteringsløperen fra OK Moss ble nemlig nummer 2 også i den første utgaven av Fjordløpet Jeløya i 2021, som Even Bentzen Løvås vant. Siden Winblad ikke har fått trent like mye de siste årene etter å ha blitt pappa, var målet denne gangen å komme under 17:30, noe han akkurat klarte med god sluttid på 17:21.

På tredjeplass kom Christer Hult med 18:31, mens pallen i kvinnenes konkurranse ble fylt opp av Malin Larsen med 24:34 og Cathrine Kildal, som fikk notert 26:06.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
O-LØPER: Göran Winblad i fint driv. Som i første løp, filmer han løpet underveis, så vi kan se frem til en ny fin YouTube film fra den svensk-norske orienteringsløperen.
NR.3: Christer Hult snakket seg noe ned før løpet, men fort løp han!
VANT: Synne Selberg med fokusert blikk.
NR.2: Malin Larsen med et lite smil underveis.
LØPEGLEDE: Elin Kjærstad Winblad sørget for at det også ble en fjerdeplass til familien.

Dagens duell

Den lokale veteranen Johnny Stensrud – en av landets beste i klasse M60-64 år – og den 10 år yngre Roar Tomter fra Askim har hatt mange dueller i lokale løp, senest i Christian Fredrikløpet i Moss. På Jeløya ble det en ny tøff, men vennskapelig fight mellom de to.

– Jeg fikk litt sjokk av åpningsfarten, sa yngstemann etterpå. Med lånte sko fra Xtep suste nemlig Johnny Stensrud av gårde ut fra «startblokkene». Tomter var imidlertid aldri veldig langt bak, selv om han tidlig måtte gi en god luke. Der vi stod med kamera etter cirka 3,5 kilometer var avstanden såpass stor at det ville bli vanskelig, men ikke umulig for Tomter å tette luken. Noe han også til slutt klarte, men først like før mål. Det ble fjerdeplass til Roar Tomter på 19:22, med Johnny Stensrud 3 sekunder bak.

DUELLEN: Veteranen Johnny Stensrud (t.v.) lå 10-20 meter foran Roar Tomter fra Team Sportsmanden helt til det siste strekket inn i skogen. Da skjønte Roar at det var mulig å innhente 60-åringen fra Rygge IL med det han kalte «intervalløping» på de siste hundre meterne inn mot mål. Da hjalp det kanskje godt med de ukentlige intervalløktene som Roar arrangerer for en stor gjeng på Askim stadion hver tirsdag. På bildet har Tomter også fått på seg trøyen til Slitusprinten, som han ivrig promoterer. Slitusprinten er en rask 10 km som går søndag 29.oktober.
Team Sportsmandens Lars Thorsen viser muskler, som han også gjorde i Trondheim Maraton forrige helg! Det ble 6.plass i mål på 20:59.

Høstet mange lovord igjen – arrangerer nytt Fjordløp 4. november

Fjordløpet Jeløya er først og fremst et lavterskel arrangement der opplevelsen er det viktigste. Og arrangørene fikk nok en gang bare ros etter løpet, med entydig fornøyde og blide løpere, som mente at det burde være rom for langt flere deltakere i et så flott løp. Vi ble så sterkt oppfordret til å arrangere flere løp, at det sporenstreks ble besluttet at det blir en ny mulighet allerede lørdag 4.november, da med start en time senere, klokken 11:00. Fra neste år vil Fjordløpet Jeløya tilby en mini-karusell med et vårløp, et sommerløp og et høstløp.

Så får vi håpe at flere etter hvert får øynene opp for denne lille løpsperlen, i fantastisk idylliske omgivelser med start og mål ved Alby gård, med positiv støtte og backing fra kafé-eier Ottar Grønvold – selv en ihuga mosjonist som nå legger siste hånd på forberedelsene til Berlin Maraton.

Og med den ivrige superveteranen Mariann Stenbakk fra Moss IL som nyfrelst og entusiastisk støttespiller, så burde det være liv laga for dette løpet. Mange tok også oppfordringen om sitt eget lille afterrun på Alby Cafe, selv om det var få som også tok utfordringen med et bad i fjorden rett nedenfor!


Sportsmanden og Hverdagstreneren er arrangør av Fjordløpet, så vi er ikke helt objektive her. Men det er uansett gøy å arrangere løp med så mange positive reaksjoner og tilbakemeldinger, selv om vi selvsagt er litt skuffet over det lave deltakerantallet. Så vi håper å etablere Fjordløpet Jeløya som et kortreist lavterskel arrangement, som også er svært velegnet for en opplevelsesrik dag i fantastiske omgivelser, gjerne som familieutflukt. Et lite barneløp var derfor også på lørdagens meny.

Stas med medaljer for store og ikke minst for små!
Populær skattekiste med godterier til de minste etterpå!
FAMILIEMORO: Alf Petter Årdal (midt i bildet i sort) var veldig godt fornøyd både med løpet (7.plass på 22:48) og arrangementet etterpå. Resten av gjengen ser også ut til å å kose seg på Jeløya.

.

Velkommen tilbake til Fjordløpet Jeløya lørdag 4.november!

Resultater Fjordløpet Jeløya, 9.sept. 2023


Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -