Oslo Maraton

SISTE: Tage Morken Augustsson utropt som vinner etter at Frew Zenebe Brkineh er disket fra seier i BMW Oslo Maraton

Oslo Maraton opplyser at Frew Brkineh er blitt disket etter at han flere steder skal ha løpt på innsiden av kjeglene i svinger og således kuttet litt av banen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Les oppdatert pressemelding her!

Pressemelding, 16.09.23. Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL gikk til topps i dagens BMW Oslo Maraton med tiden 2:25:24. Sandnes-løperen vant også NM som var inkludert i årets Oslo Maraton.

Han ledet maraton-distansen fra start til mål. Frew Zenebe Brkineh løp i klassen 35-39 år, og den norske mesteren leverte et sololøp i Oslo-gatene. Det ble tøft mot slutten, men han klarte å holde samtlige bak seg.

På andreplass på maratondistansen ble Tage Morken Augustson (klasse M24-34) fra Varegg Friidrett. Varegg-løperen kom veldig sterkt på de siste kilometerne, men klarte ikke å ta seieren. Han fikk tiden 2:25:44, og var med det 20 sekunder bak vinneren fra Sandnes.

På tredjeplass totalt i årets utgave av BMW Oslo Maraton kom Stian Christoffersen fra Runar IL i Sandefjord. Han løp inn til tiden 2:26:10 i klasse 24-34 år. Runar-løperen lå an til å ta sølv-plassen totalt, men måtte se seg slått av Augustson på slutten av løpet.

Piera Tobiassen (klasse 24-34 år) fra Sirma IL ble nummer 4. Han passerte mål på tiden 2:26:59. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne både NM og Oslo Maraton. Tiden sier jeg meg også fornøyd med, sa en sliten Frew Zenebe Brkineh etter gull-løpet.

I fjor var det Ebrahim Abdulaziz fra trønderklubben Strindheim som var raskest på maratondistansen under dagens BMW Oslo Maraton i hovedstaden. Abdulaziz gikk i mål på tiden 2:20:47 i 2022. 

Totalt rundt 20 100 deltar i årets utgave av Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 42. I 2022 var det 16 600 påmeldte til BMW Oslo Maraton. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. Deltaker-rekorden er på 23 000 fra 2019.

Det er i år rundt 10 000 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 3 000 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 128 løpere. Og på «10 km for Grete» er det drøye 6 000 løpere. Det er 13 deltakere på 10 km racing (rullestol). Antall kvinner påmeldt er rundt 8 000, mens tallet for menn er 12 000.

Se mer om BMW Oslo Maraton her: HJEM – BMW Oslo Maraton

Kommunikasjonsansvarlig Tina Hatland fra BMW Oslo Maraton gleder seg til dagens distanser i hovedstaden.

– Det er herlig å være i gang med BMW Oslo Maraton igjen. Her er det stor stemning og masse løpeglede. Det blir en lang og flott løpedag. Alt ligger til rette for en flott massemønstring i hovedstadens gater, sier kommunikasjonsansvarlig Tina Hatland fra BMW Oslo Maraton.

Se resultater med mer på:

BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

For mer informasjon, kontakt kommunikasjonsansvarlig Tina Hatland i BMW Oslo Maraton på 909 66028 eller tina@oslomaraton.no;  

Forsidebilde:

VANT: Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes vant dagens BMW Oslo Maraton. Han ble dermed også norsk mester.
Foto: Daniel Tengs/tengsphoto/BMW Oslo Maraton

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -