Oslo Maraton

Kristin Waaktaar Opland raskeste kvinne under BMW Oslo Maraton

Pressemelding, 16.09.23. Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

Kristin Waaktaar Opland (41) fra Bratsberg IL ble norsk mester i maraton under dagens BMW Oslo Maraton. Ingen kvinner maktet å holde følge med Bratsberg-løperen.

Hun vant på tiden 2:44:20 i klasse 40-44 år, og var 2,30 minutter foran toeren i kvinneklassen.

Nummer to i mål blant kvinnene ble Melissah Gibson fra Ealing Eagles Running Club i Storbritannia. Hun fikk tiden 2:46:49.

På plass nummer tre totalt i mål ble Siri Schøne Ness fra Lyn. Hun løp inn til tiden 2:49:43 i klasse 35-39 år. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Inn til fjerde beste kvinnetid, og nummer tre blant de norske kvinnene totalt, ble Marit Haslie fra arrangørklubben Vidar. Hun fikk tiden 2:50:25 i klasse 24-34 år.

– Dette ble kjempebra. Det ble et godt disponert løp. Ja, jeg følte kontroll hele veien, sier vinneren og tobarnsmoren fra Bratsberg i Trøndelag.

Hun satte også ny personlig maraton-rekord. Den gamle var fra Berlin Maraton.

– Jeg liker å løpe i kuperte og varierende løyper. Det var denne. Og gøy med NM-gull. Det er nok høydepunktet så langt i karrieren, sier Kristin Waaktaar Opland.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I fjor var det Annie Bersagel fra Oslo-klubben Tjalve som var raskest på maratondistansen for kvinner under dagens BMW Oslo Maraton i hovedstaden. Hun fikk tiden 2:43:26 i fjorårets BMW Oslo Maraton.

Totalt rundt 20 100 løpere er påmeldt til årets utgave av Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 42. I 2022 var det 16 600 påmeldte til BMW Oslo Maraton. 

Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. 

Det er i år rundt 10 000 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 3 000 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 128 løpere. Og på «10 km for Grete» er det drøye 6 000 løpere. Det er 13 deltakere på 10 km racing (rullestol). Antall kvinner påmeldt er rundt 8 000, mens tallet for menn er 12 000.

Se mer om BMW Oslo Maraton her: HJEM – BMW Oslo Maraton

Kommunikasjonsansvarlig Tina Hatland fra BMW Oslo Maraton gleder seg til dagens distanser i hovedstaden.

– Det er herlig å være i gang med BMW Oslo Maraton igjen. Her er det stor stemning og masse løpeglede. Det blir en lang og flott løpedag. Alt ligger til rette for en flott massemønstring i hovedstadens gater, sier kommunikasjonsansvarlig Tina Hatland fra BMW Oslo Maraton.

Se resultater med mer på:

BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

For mer informasjon, kontakt kommunikasjonsansvarlig Tina Hatland i BMW Oslo Maraton på 909 66028 eller tina@oslomaraton.no;  

Forsidebildet: 

RASKEST: Kristin Waaktaar Opland fra Bratsberg IL helt til topps blant kvinnene på maraton-distansen. Foto: Daniel Tengs/tengsphoto/BMW Oslo Maraton

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -