Oslo Maraton

Tage Morken Augustson ble ny vinner av BMW Oslo Maraton

Pressemelding16.09.23. Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Oslo Maraton-vinner ble disket:

Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL, som løp først i mål under dagens BMW Oslo Maraton, ble i ettertid diskvalifisert fra seieren og NM-gullet. Dermed ble Tage Morken Augustson fra Varegg Friidrett kåret til vinner og norsk mester.

Juryen valgte å diske Frew Zenebe Brkineh etter bilder og opplysninger om at han kuttet noen svinger og løp feil i forhold til flere kjegler.

Med denne hendelsen ble det Tage Morken Augustson (klasse M24-34) fra Varegg Friidrett som vant herrenes maraton. Varegg-løperen kom veldig sterkt på de siste kilometerne, og ble klokket inn til 2:25:44.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

På andreplass totalt i årets utgave av BMW Oslo Maraton kom Stian Christoffersen fra Runar IL i Sandefjord. Han løp inn til tiden 2:26:10 i klasse 24-34 år. Christoffersen ble passert av Augustson på slutten av løpet.

Piera Tobiassen (klasse 24-34 år) fra Sirma IL ble nummer 3. Han passerte mål på tiden 2:26:59. 

– Veldig hyggelig å vinne. Men det hadde vært enda bedre dersom jeg hadde vært først i mål. Jeg hadde gode ben og bra med krefter på slutten, sa Tage Morken Augustson fra Varegg etter at han fikk vite at det ikke ble sølv, men gull i NM.

I fjor var det Ebrahim Abdulaziz fra trønderklubben Strindheim som var raskest på maratondistansen under dagens BMW Oslo Maraton i hovedstaden. Abdulaziz gikk i mål på tiden 2:20:47 i 2022. 

Totalt rundt 20 100 deltar i årets utgave av Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 42. I 2022 var det 16 600 påmeldte til BMW Oslo Maraton. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. Deltaker-rekorden er på 23 000 fra 2019.

Det er i år rundt 10 000 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 3 000 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 128 løpere. Og på «10 km for Grete» er det drøye 6 000 løpere. Det er 13 deltakere på 10 km racing (rullestol). Antall kvinner påmeldt er rundt 8 000, mens tallet for menn er 12 000.

Se mer om BMW Oslo Maraton her: HJEM – BMW Oslo Maraton

Se resultater med mer på:

BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

For mer informasjon, kontakt kommunikasjonsansvarlig Tina Hatland i BMW Oslo Maraton på 909 66028 eller tina@oslomaraton.no;  

 VANT: Tage Morken Augustson fra Varegg vant dagens BMW Oslo Maraton etter at den som kom først i mål ble disket. Augustson ble dermed også norsk mester. Foto: Daniel Tengs/tengsphoto/BMW Oslo Maraton

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -