Vebjørn Hovdejord ledet Oslo halvmaraton fra start til mål

Pressemelding, 16.09.23
Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

Vebjørn Hovdejord vant halvmaraton

Vebjørn Hovdejord fra Snøgg Friidrett gikk helt til topps under halvmaraton i dagens BMW Oslo Maraton. Han løp inn til vinnertiden 1:07:26.

Hovdejord løp i klassen 18-21 år – og ledet distansen fra start til mål. Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne distansen. Etter 5 km hadde han en ledelse på 25 sekunder. Etter 10 km var ledelsen oppe i 48 sekunder.

På andreplass i mål på halvmaraton kom Andreas Dahle Wærnes fra Rindal IL på tiden 1:08:30.  Rindal-løperen deltok i klasse 24-34 år.

På tredjeplass på den halve maratondistansen kom Stian Dahl Sommerseth fra Satisfy Running med tiden 1:08:32. Sommerseth løp i klasse 24-34 år.

– Det var tungt i dag. Heldigvis holdt det helt inn. Jeg måtte se meg litt bak etter hvert, men det gikk bra, sier Vebjørn Hovdejord fra Snøgg Friidrett

I fjor var det Gular-løperen Marius Vedvik som vant herrenes halvmaraton i BMW Oslo Maraton i Oslo. Marius Vedvik kom inn til mål på tiden 1:07:50 i fjor.

Totalt rundt 20 100 løpere er påmeldt til årets utgave av Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 42. I 2022 var det 16 600 påmeldte til BMW Oslo Maraton. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. I 2019 var det 23 000 deltakere. Det er rekorden.

Det er i år rundt 10 000 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 3 000 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 128 løpere. Og på «10 km for Grete» er det drøye 6 000 løpere. Det er 13 deltakere på 10 km racing (rullestol). Antall kvinner påmeldt er rundt 8 000, mens tallet for menn er 12 000.

Se mer om BMW Oslo Maraton her: HJEM – BMW Oslo Maraton

Se resultater med mer på:

BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

For mer informasjon, kontakt kommunikasjonsansvarlig Tina Hatland i BMW Oslo Maraton på 909 66028 eller tina@oslomaraton.no;

Forsidebildet:

SEIER: Vebjørn Hovdejord fra Snøgg vant halvmaraton under BMW Oslo Maraton 2023 i Oslos gater. Foto: Daniel Tengs/tengsphoto/BMW Oslo Maraton