Oslo Maraton

Trygve Feidje Mjelde og Mathilde Theisen vant 10 for Grete i Oslo Maraton

Pressemelding, 17.09.22. Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Trygve Feidje Mjelde vant herrenes 10 km i Oslo-gatene

Trygve Feidje Mjelde fra Osterøy IL løp inn til førsteplassen på dagens 10 km – «10 for Grete» – under BMW Oslo Maraton. Mathilde Theisen fra arrangørklubben Vidar var raskest i kvinneklassen på den samme distansen.

Feidje Mjelde var først i mål av samtlige med tiden 30:30 på 10 km. På andreplass i herreklassen kom Senay Fissehatsion fra Ullensaker/Kisa på tiden 30:34. Tredjeplass ble det til Mathias Flak fra Steinkjer Friidrettsklubb på tiden 30:35. Alle de tre første løp i klasse 24-34 år.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Mens beste herreløper i en større gruppe passerte 5 km på 15:28, passerte Mathilde Theisen de første 5 på 16:45.

I kvinneklassen var det til slutt Mathilde Theisen fra arrangørklubben Vidar som trakk det lengste strået, med tiden 33:17. Her ble Ine Bakken fa Gular nummer to med 33:43, med Sigrid Jervell Våg fra Tjalve på tredjeplassen på 10 km blant kvinnene. Hun fikk 34:49. Alle de tre første i kvinnenes løp, stilte i klasse 24-34 år.

– Dette hadde jeg ikke forventet, rett og slett. Jeg trodde de skulle komme sterkere bakfra, sier Trygve Feidje Mjelde fra Osterøy IL.

Mathilde Theisen har lenge vært ute med skade. Men i Oslo-gatene var hun tilbake igjen.

– Kjempegøy, og veldig gøy å løpe igjen, fastslo Mathilde Theisen.

– Dette var jo første gang jeg løp i Oslo Maraton. Kjempestemning rundt i løypa. Gøy, sier Theisen fra arrangørklubben.

Totalt deltar rundt 16 600 løpere i årets utgave av BMW Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 41. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. I fjor var det 40-årsjubileum for Oslo Maraton.

Det er i år rundt 7 500 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 2 500 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 150 løpere. Og på «10 km for Grete» er det rundt 4 500 løpere. De resterende deltakerne er på «3 for alle», «3 km på hjul» samt 10 km plogging og 10 km rullestol.

Se mer om distanser her: Oslo Maraton – Distanser | BMW Oslo Maraton

Se resultater med mer på BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

BESTE HERRELØPER PÅ 10 KM: Trygve Feidje Mjelde fra Osterøy vant 10-kilometeren i hovedstaden.
Foto: Sjur Stølen/Catchlight (også forsidebildet)
BESTE KVINNE PÅ 10 KM: Mathilde Theisen til topps på 10-kilometer i Oslos gater under BMW Oslo Maraton.
Foto: Sjur Stølen/Catchlight.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -