Oslo Maraton

Oslo Maraton: Rita Nordsveen tok Oslotrippelen på sparket og vant

Rita Nordsveen de Flon hadde ikke akkurat satset på Oslotrippelen. Hun bestemte seg så sent som tirsdag, fire dager før løpene, at hun for første gang ville løpe både maraton, halvmaraton og 10 km under Oslo Maraton – den såkalte Oslotrippelen. Den rutinerte ultraløperen kom, løp og vant!

Da vi snakket med vinneren før den avsluttende 10 kilometeren i det avlukkede området som er forbeholdt trippeldeltakerne, visste ikke Nordsveen en gang hvordan hun lå an. –Jeg aner ikke, sa hun med et smil. Løperen fra FIK Orion hadde ikke sjekket resultatene og tok det hele som en fin treningsøkt, med løpesekk på ryggen.

Men damen som for tre uker siden vant Eidsvoll verk 6-timers på ny personlig rekord, seiret til slutt med 10 minutter og 13 sekunders margin til Ida Slorafoss fra Romerike Ultraløperklubb på andreplass etter tidene 3.15.01 på maraton, 1.42.54 på halvmaraton og 47.54 på 10 km, som ga sammenlagttiden 5.45.49. På tredjeplass kom Marita Bertelsen fra ASICS FrontRunners med 6.19.18 totalt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Rita Nordsveen med full kontroll langs Frognerstranden på halvmaraton, mens Bjørulf har en av dagens fineste trøyer!
Ida Slorafoss (t.v.) var nest best i Oslotrippelen.
Flott tredjeplass til Marita Bertelsen.

Svenske lurte Sebastian Håkansson for seier hos mennene

I mennenes trippelkonkurranse gjorde Sebastian Håkansson fra Svorkmo NOI et nytt superløp på maraton, der han ble nummer to totalt og i NM på ny pers, 2.23.57 etter en frisk innspurt for å komme under 2.24. Det holdt akkurat, men kostet også krefter.

– Jeg fikk det litt midtveis på halvmaraton, fortalte han selv før det siste løpet.

Da var det bare om å gjøre å fullføre i stil, for svenske Anton Gustafsson, som også løp strålende på maraton med tredjeplass på 2.26.25 – imponerte stort også på halvmaraton som gikk unna på 1.16.05. Og svensken holdt koken helt inn på den avsluttende 10 kilometeren. Med tiden 35.43 ble det også ny rekordtid i Oslotrippelen med 4 timer 18 minutter og 16 sekunder.

Sebastian Håkansson og Anton Gustafsson gratulerer hverandre etter andreplass og tredjeplass på maraton.

Sebastian Håkansson ble en god nummer to med sammenlagttid 4.28.56 – meget sterkt, ikke minst med tanke på at det kun er tre uker siden han var noen små sekunder fra medalje i VM på 100 km etter ny norske rekord på distansen.

Det er for øvrig ikke første gang at Håkansson løp friskt på maratondistansen i Oslotrippelen:

Vinneren sjokkerte Waitz i Oslotrippelen

En annen tidligere trippelvinner, Torstein Bjerland fra Oslostudentenes IK, ble nummer tre på totaltiden 5.07.57.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sebastian Håkansson var godt fornøyd etter pers på maraton.
Torstein Bjerland har både seier og andreplass i Oslotrippelen, nå ble det tredjeplass. Håkansson og Bjerland hadde for øvrig en knallhard duell om seieren i Trippelen i 2018.
Janne Wisting var fjerde beste kvinne i trippelkonkurransen.
Simen Holvik (t.h.), mannen som løp Norge på langs på rekordtid i fjor, tok Oslotrippelen som solid oppkjøring mot sitt andre Spartathlon om 14 dager.

God stemning

LØP SAMMEN: Trond Pedersen fra Ask Friidrett og mannen bak den store løpegruppen Løp Sammen Askøy, ble nummer 20. Her er han foran teltet til trippeldeltakerne.
GOD STEMNING TROSS TRØBBEL: På trippeldeltakerne sitt eget område er det også ergometersykler til restitusjon mellom slagene. Av denne sterke trioen var det kun Simen Holvik som fullførte alle tre distanser. Trippelvinner i 2019 Magnus Warvik – som i fjor vant Skåbu Fjellmaraton – løp kun halvmaraton (på 1.22.59) etter litt sykdomstrøbbel de siste ukene, mens Annette Velde Sande måtte gi seg noen kilometer ut på sin halvmaraton etter å ha fullført maraton på 3.19.06. Simen Holvik fullførte alle tre distansene til 7.plass av 60 menn i Trippelen. 14 kvinner fullførte Trippelen.
Ingen sure miner av den grunn. Det er mye smil og godt humør i ultramiljøet.

All bilder: Sportsmanden / Frode Monsen

Resultater

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -