Oslo Maraton

Japansk seier på halvmaraton for kvinner i Oslo Maraton

Pressemelding, 17.09.22

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

Japansk seier i halvmaraton for kvinner

Japanske Sakiho Tsutsui sikret en klar seier på kvinnenes halvmaraton under dagens BMW Oslo Maraton. Allerede etter 5 km var hun 46 sekunder foran toeren.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sakiho Tsutsui løp i klassen 24-34 år – og var først i mål av samtlige i kvinneklassen. Det var aldri noen tvil om hvem som skulle gå seirende ut av den halve maratondistansen.

Hun kom inn til 1:13:04, og var nærmere seks minutter foran nummer to i halvmaraton i Oslos gater.

Andreplass ble det på Tyrving-løperen Astrid Brathaug Sørset. Også hun løp i klassen 24-34 år. Tiden på Sørset ble til slutt på 1:19:01.

På tredjeplass på halvmaraton-distansen kom Runa Skrove Falch fra SK Vidar på tiden 1:19:57. Falch løp også i klassen 24-34 år.

Totalt deltar rundt 16 600 løpere i årets utgave av BMW Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 41. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. I fjor var det 40-årsjubileumet for Oslo Maraton.

Det er i år rundt 7 500 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 2 500 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 150 løpere. Og på «10 km for Grete» er det rundt 4 500 løpere. De resterende deltakerne er på «3 for alle», «3 km på hjul» samt 10 km plogging og 10 km rullestol.

Se mer om distanser her: Oslo Maraton – Distanser | BMW Oslo Maraton

Se resultater med mer på BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

Vinner halv kvinner 2.jpeg
RASKEST: Japanske Sakiho Tsutsui var raskest på halvmaraton for kvinner i dagens BMW Oslo Maraton. Foto: Sjur Stølen/Catchlight.
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -