Oslo Maraton

Oslo Maraton: Marius Vedvik vant halvmaraton

Pressemelding, 17.09.22, Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

Marius Vedvik vant halvmaraton

Gular-løperen Marius Vedvik (30) stakk av fra start – og vant herrenes halvmaraton under dagens BMW Oslo Maraton i Oslo. Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne distansen på 21,1 km.

Vedvik var 46 sekunder foran andremann etter 5 km av løpet. Han passerte 10 km på tiden 32:01. Etter 15 km viste klokken 48:01.

Marius Vedvik kom inn til mål på tiden 1:07:50. Gular-løperen deltok i klasse 24-34 år.

– Deilig. Utrolig mange som heiet rundt i løypa. Jeg har vært tung de siste ukene, men jeg gjennomførte. Nå skal jeg ha en liten pause, sa Vedvik etter løpet.

På andreplass i dagens halve maraton kom Frode Stenberg fra Lørenskog Friidrettslag. Stenberg noterte seg for tiden 1:11:17 i mål. Med det var han tre minutter og 28 sekunder bak Vedvik. Stenberg løp i klasse 35-39 år.

Tredjeplassen gikk til Marius Skeide Ruth fra Stavanger Friidrettsklubb på sluttiden etter 21,1 km på 1:11:55. Han var drøye fire minutter bak Vedvik. Skeide Ruth løp i klasse 24-34 år.

Totalt deltar rundt 16 600 løpere i årets utgave av BMW Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 41. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. I fjor var det 40-årsjubileumet for Oslo Maraton.

Det er i år rundt 7 500 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 2 500 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 150 løpere. Og på «10 km for Grete» er det rundt 4 500 løpere. De resterende deltakerne er på «3 for alle», «3 km på hjul» samt 10 km plogging og 10 km rullestol.

Se mer om distanser her: Oslo Maraton – Distanser | BMW Oslo Maraton

Se resultater med mer på BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

RASKEST: Marius Vedvik fra Gular i Bergen var raskest på halvmaraton i dagens BMW Oslo Maraton i Oslo. Foto: Sjur Stølen/Catchlight