MaratonOslo Maraton

Annie Bersagel vant kvinnenes NM-maraton

Pressemelding, 17.09.22

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

Annie Bersagel vant kvinnenes NM-maraton

Annie Bersagel (39) fra Oslo-klubben Tjalve var raskest på maratondistansen for kvinner under dagens BMW Oslo Maraton i hovedstaden. Dermed ble hun også norsk mester på maratondistansen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Annie Bersagel gikk i mål på tiden 2:43:26, og ble norsk maratonmester for aller første gang. Hun vant også klasse 35-39 år. Tjalve-løperen passerte halvveis på tiden 1:21:46. Da var Annie Bersagel seks sekunder foran nummer to.

– Jeg er veldig godt fornøyd med løpet. Jeg prøvde å være tålmodig underveis – samt fokusere på neste sving. Jeg var her for å konkurrere, ikke for å sette personlig rekord, sier Bersagel etter at maratondistansen var unnagjort

Siri Schøne Ness fra Lyn Ski ble toer totalt blant kvinnene på tiden 2:48:02. Hun løp i klasse 35-39 år. 

På tredjeplass i mål blant kvinnene kom Silje Eklund fra Skreia IL. Hun fikk tiden 2:50:28. Eklund deltok i klassen 40-44 år.

Totalt deltar rundt 16 600 løpere i årets utgave av BMW Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 41. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981. I fjor var det 40-årsjubileumet for Oslo Maraton.

Det er i år rundt 7 500 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 2 500 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 150 løpere. Og på «10 km for Grete» er det rundt 4 500 løpere. De resterende deltakerne er på «3 for alle», «3 km på hjul» samt 10 km plogging og 10 km rullestol.

Se mer om distanser her: Oslo Maraton – Distanser | BMW Oslo Maraton

Se resultater med mer på BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

Vinner NM kvinner.jpeg
RASKEST: Annie Bersagel fra IK Tjalve var raskest blant kvinnene i dagens Oslo Maraton og NM i hovedstadens gater.
Foto: Sjur Stølen/Catchlight

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -