Historiske tilbakeblikksportsmanden_noXtra

Syv år med Sportsmanden – Syv tilbakeblikk

Sportsmanden feirer sin 7-års dag!

Etter syv fete år, kommer syv magre år, som det står det i Bibelen. For Sportsmanden sin del håper vi på motsatt effekt; etter syv magre år, kommer syv fete år! Uansett er det nå syv år siden den moderne Sportsmanden så dagens lys den 12.12.12. Her er syv bilder med syv litt tilfeldige tilbakeblikk på de syv første årene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Bilde 1 – 2013
En ikke ukjent syklist vant da Follotrimmen jubilerte

Sportsmanden har i alle år fulgt Follorimmen tett. I 2013 hadde denne populære løpskarusellen 30-års jubileum. I løpet i Drøbak gjorde Carl Fredrik Hagen en sjelden start med løpesko. Og det endte med seier for karen som da satset som terrengsyklist, og som i år hadde sitt store gjennombrudd som sykkelproff med den beste norske sammenlagtplasseringen noensinne i en Grand Tour med sin åttendeplass i Vuelta a España;

– En episk sykkelprestasjon, skrev vi da.

RISING STAR 1: Carl Fredrik Hagen med full balanse på vått og sleipt føre. Jan Billy Aas følger nærmest.
Foto: Trond T. Hansen


Bilde 2 – 2014
Kommende VM-vinner slo gjennom som tenåring

Norgesmesterskapet i duatlon ble arrangert på Greverud i Oppegård. Ikke det som påkalte størst oppmerksomhet kanskje. 18-åringen Gustav Iden vant foran en annen bergenser, Casper Stornes. Lite visste man da at disse to skulle bli blant verdens beste i den langt større idrettsgrenen triatlon noen år senere. I april 2018 skrev de to triatlonhistorie da de sammen med Kristian Blummenfelt tapetserte seierspallen i World Triathlon Series på Bermuda, noe ingen nasjon hadde klart før. Og i høst ble Gustav Iden historisk som første norske og nordiske verdensmester i Ironman 70.3. i Nice!

RISING STAR 2: Kommende verdensstjerner i triatlon med unge Gustav Iden i spissen var i aksjon på Greverud i 2014.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Bilde 3 – 2015
Den store femmilsfesten i Kollen

Øyeblikket. Sjur Røthe har akkurat hatt sitt til da største øyeblikk som langrennsløper. Han har vunnet selveste femmilen i Holmenkollen! Treneren gjennom flere år, den populære og folkekjære Steinar Mundal, har akkurat fått beskjed om at Sjur tok seieren, etter at han selv sekunderte vossingen opp bakken her ved Midtstubakken noen få minutter tidligere.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
STOR DAG: Det er ikke godt å si om det var Steinar Mundal eller Sjur Røthe som var aller mest glad etter femmilen i 2015.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Bilde 4 – 2016
Gikk Birkebeinerrennet uten staver – og tok merket!

Siden vi hadde et bilde med Steinar Mundal med favnen full av staver fra 2015, så passer det bra å ta med dette innlegget – et av de aller mest leste på Sportsmanden – av en kar som like godt gikk hele det 54 kilometer lange og meget kuperte Birkebeinerrennet uten staver!

Det stakehysteriet gidder jeg ikke være med på. Jeg går uten staver neste år!

Knut Beck Engebretsen på banketten etter at han hadde vunnet klassen sin året før.

Som sagt, så gjort!

UTEN STAVER: Ikke bare gikk han hele Birkebeinerrennet uten et eneste stavtak. Fort gikk han også, Knut Beck Engebretsen. Tiden ble imponerende 3.48.20, over 10 minutter foran merkekravet i klasse M55-59 år!
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Bilde 5 – 2017
Vårens vakreste i Bergen City Marathon

Sportsmandens varemerke er først og fremst å dekke løp rundt omkring i ord og bilder. Og selv om vi også skriver en del om eliten og de beste, er det ikke minst mosjonistene og den brede massen som engasjerer oss. I 2017 var vi på plass og dekket den store løpsfesten i Vestlandets hovedstad.

FOLKEFEST: Med start og mål rett foran Bryggen, var det igjen duket for løpsfest i Bergen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Bilde 6 – 2018
Fantastisk flott i tidenes varmeste Fjellmaraton

Fjellmaraton på Beitostølen er et fantastisk arrangement. Men det er ikke hvert år det har vært like fine forhold som her, i 2018. De siste årene har vi to ganger opplevd at Valdresflya har måtte stenge på grunn av snø og uvær. I fjor var det imidlertid utrolig vakkert både her fra starten på maraton og over Valdresflya litt senere.

I stor kontrast både til årets vinterlige løp og ikke minst til blodslitet i 2015!

KONTRASTER: Fantastiske forhold på Fjellmaraton i 2018. Ikke like fine forhold året etter…
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Bilde 7 – 2019
Skåbu og Jotunheimvegen Ultra

Sportsmanden dekker mosjonsløp på alle distanser, korte og lange, flate eller bratte. En av de mer spektakulære var årets jomfrutur for Jotunheimvegen Ultra – et nytt ultraløp på 57 km som er en del av Skåbu Fjellmaraton. En kald, men fantastisk flott høstdag i fjellet! Sportsmanden arrangerer for øvrig hvert år tur til Skåbu i forbindelse med denne helgen i høstferien.
Vil du være med neste år og sikre deg en plass til et av disse flotte løpene, så kan du lese mer om det her.

MAGISK: Sånn så det ut underveis i det nye Jotunheimvegen Ultra.
Foto: Linda Aulie Åsen

Funfacts og andre forum

I disse syv årene har Sportsmanden lagt ut 1.710 artikler, eller 244 per år i snitt. Hvor mange bilder vi har tatt og lagt ut aner vi ikke, men det er mange. Vi har for eksempel publisert hele 96 artikler og hundrevis av bilder fra og om Birken (renn, ritt og løp) og like mange artikler fra Follotrimmen!

Det er publisert hele 474 saker av eller om våre 21 bloggere og skribenter, aller flest om karen på det første bildet, Carl Fredrik Hagen, som vi har fulgt hele karrieren.

På Facebook har Sportsmanden drøye 4.800 følgere – altfor lite i forhold til alt arbeidet som er nedlagt – så inviter gjerne dine løpevenner og andre til å følge siden, så kanskje de neste syv årene ikke blir fullt så magre…

Diskusjonsforumet Sportsmanden SPORTSFORUM har i skrivende stund 1.365 medlemmer. Vi har plass til mange flere som gjerne må bidra til å skape et enda mer aktivt forum.

Team Sportsmanden som ble etablert for fire år siden har 120 aktive medlemmer. Teamet består av alt fra et par eliteutøvere til hovedsakelig mosjonister over hele spekteret og i «alle» aldre. Vil du bli med i «Norges kuleste team» kan du melde deg inn her. Du er hjertelig velkommen!

***

Vil du støtte Sportsmanden med et lite bidrag eller julegratiale,
så kan det enkelt gjøres her.
Sportsmanden drives på lavkostnadsbudsjett med minimale inntekter og det er i disse syv årene ikke tatt ut en krone i lønn…

Sportsmanden ønsker alle sine lesere en riktig fin førjulstid.
Ta vare på hverandre!

***

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -