InternasjonaltMaraton

Heidi Pharo imponerte i maratondebuten i Malaga

Fire norske kvinner blant de 13 beste i Malaga Marathon – flere perset i Spania

Heidi Dietrichson Pharo fra Bøler IF debuterte med bravur på maratondistansen i Malaga Marathon søndag. Med sterke 2.42.41 ble hun nummer 8 i løpet.

Altså, oh my god! Maratondebuten gikk over all forventning!! Fant en bra gruppe ganske tidlig så jeg bare hang meg på dem og gav blaffen i klokka. Lurte hele veien på hvor lenge det ville holde, men det holdt helt inn! Megahappy med løpet og tiden på 2:42:41. Mange skal takkes, og det får komme i en oppfølgningspost, men den aller største takken går for nå til min fantastiske trener @ingridkristiansencom og min unike mann @sylvaincavatz (delt førsteplass)! Nå blir det vin og hvile!, skrev hun på Facebooksiden sin.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Heidi Dietrichson Pharo satset – og ble belønnet med en kjempedebut i Malaga.
Foto og forsidebildet: Sylvain Cavatz

Og Pharo var ikke alene om å prestere godt i Spania. Norsk-engelske Rebecca Hilland som er bosatt i Bergen og løper for BFG Bergen Løpeklubb var enda bedre og tok en knallsterk fjerdeplass på 2.40.21.

Ifølge årsstatistikken på Kondis er dette de beste tidene på distansen i år, som før Malaga var toppet av en annen debutant, Ida Bergsløkken, som løp på 2.43.31 i Valencia Marathon 1.desember. Heidi Pharo var selv også meget overrasket.

– Dette var virkelig over all forventning! Jeg kunne ikke drømt om en bedre debut, forteller hun til Sportsmanden.

Tilbakeblikk: Heidi Pharo og Rebecca Hilland hadde også en duell under Oslo Maraton i 2015, da Pharo ble norsk mester på halvmaraton.

Den seksdobbelte norgesmesteren på distansen Marthe Katrine Myhre fra Lillehammer IF ble nummer 11 på 2.46.30. Og Silje Eklund – som imponerte i sommerens Tour of Mjøsa – imponerte igjen med å komme like bak på en sterk 13.plass med 2.48.39. Fire løpere blant de 13 beste altså – ikke akkurat hverdagskost!

Verdt å merke seg også at bak de to beste norske løperne står to gamle ringrever som trenere i henholdsvis Jan Fjærestad og Ingrid Kristiansen.

Rune Solheim beste norske

På mennenes resultatliste finner vi kun Rune Solheim inne blant de 50 beste. Lærdølen leverte solide 2.35.10 i sitt første løp på lenge etter skadeproblemer i år. Imponerende da å løpe like bak persen sin fra Berlin for et par år siden.

– Så vart det tid til ein konkurranse i 2019 også. Malaga Maraton gjekk heilt greit på tross av 28km sololøp med ein del vind, litt «kupert» løypa og på-grensa-til-krampe siste 10-12km. Hadde trui på negativ splitt og pers halvvegs, men brutal siste halvdel. Ok med 2.35, låg og cruise heile vegen.
Gratulera til @oddivarsolvold som var hare fyrste 12-13km og vann klasse M50. Imponerande!! skrev han på Facebooksiden sin.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Tilbakeblikk: Les Rune Solheims racerapport fras sitt første sub 2.40 løp fra Berlin Marathon 2015
Rune Solheim (t.h.) la ut dette bildet på Facebook.
Odd Ivar Solvold (t.v.) sin vinnertid i klasse M50-59 år var på meget sterke 2.40.51 –
hele 3 1/2 minutt foran andremann!

Flere norske perset i Malaga, blant annet Bjørn Harald Bongom og Hanne Liland fra Varegg Ski/Friidrett. På klubbens Facebookside er det oppsummert:

– En trio var på jakt etter nye perser i Malaga. Bjørn Harald løp jevnt og godt til ca 38 km, så røynet det litt på. Men solid pers med 2.54.43. Arturas (Minikauskas) stilte til start med sykdom i kroppen. Han tenkte å løpe en 5-10 km før han ville stå av. Men det ble en halvmaraton før han måtte kaste inn håndkle. Hanne åpnet godt og passerte halv på 1.42 26. Derfra og inn gikk det ikke like fort, pers ble det lell med 3.31.24.

TRIO FRA VAREGG: Bjørn Harald Bongom (t.v.) og Hanne Liland perset, mens Arturas Minikauskas måtte kaste inn håndkleet halvveis i gårsdagens Malaga Marathon.
(Foto: Varegg Ski/Friidrett sin Facebookside)

Team Sportsmanden var representert i Malaga både ved Marthe Katrine Myhre og ved Ståle Danielsen fra BFG Løpeklubb, som også klinket til med solid ny pers. Bare uken etter at han løp sin raskeste halvmaraton noensinne i Hans-Jacobs Minneløp, kuttet Danielsen hele seks minutter av maratonpersen fra høstens løp i Berlin Marathon. Det ser ut som om det nå bare er et tidsspørsmål før den blide bergenseren også bryter drømmegrensen på 3 timer.

Ståle Danielsen og Bjørn Harald Bongum var begge strålende fornøyde etter løpet.
(Foto: Ståle Danielsen sin Facebookside)

– JADA!!! Kjempe fornøyd – holdt sub 3 timer til 37 km.. passerte halvmaraton 1:29:50, neste 1:31:38 og ny solid årsbeste 3:01:28. Bjørn Harald Bongom løp på 2:54:52 og ny solid pers, gratulerer så mye, du er RÅ!! Stor takk til treneren i klubben BFG Bergen Løpeklubb Jan Fjærestad, som hjelper meg med treningen. Dette var et stort steg i riktig retning, mot det store målet om sub 3 timer, skrev Ståle til bildet over på sin Facebookside.

Alle resultater finner du her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -