HolmenkollstafettenStafettTeam Sportsmanden

Presentasjon av Team Sportsmandens lag i Holmenkollstafetten

Et svært spennende lag med en fin miks – Oppdatert

Team Sportsmanden sitt debutlag i Vårens vakreste eventyr – Holmenkollstafetten – er nå klart. Interessen for å løpe for laget har nærmest vært overveldende. Som tidligere omtalt, vil laget bestå av en fin kombinasjon av menn og kvinner, aktive og mosjonister, i ulik alder.

– Dette ser jo veldig bra ut og er skikkelig gøy, kommenterer Tron Gifstad, som sammen med Frode Monsen er initiativtaker og primus motor for laget.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Med sol og varme noen dager til nå, så blir det kanskje blomstring i Frognerparken under årets stafett også. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Et par endringer

Marthe Bjørnsgaard og Dag Sjøberg har dessverre måtte kaste inn håndkleet på grunn av henholdsvis en kraftig forkjølelse og skade. Inn på laget kommer to spennende karer, som blir henholdsvis yngstemann og eldstemann på teamet:

Mårten Soleng Skinstad

Lillebroren til Petter, «Miniskinstaden» som han også kalles, er en ung og lovende langrennsløper som akkurat er fylt 19 år. Som storebror er han også en meget bra løper som senest forrige uke ble nummer 17 i den sterke konkurransen i Maihaugenløpet på Lillehammer, som Sjur Røthe for øvrig vant. Dermed er to av de tre medlemmene i Team Skinstad klar for stafettlaget til Team Sportsmanden.

Mårten Soleng Skinstad eller "Miniskinstaden" er yngstemann av tre i Team Skinstad, som ellers består av storebror Petter og pappa Åge. To av dem stiller for Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten. (Foto: Privat)
Mårten Soleng Skinstad eller «Miniskinstaden» er yngstemann av tre i Team Skinstad, som ellers består av storebror Petter og pappa Åge. To av dem stiller for Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten. (Foto: Privat)

Asle Benoni

Benoni er født i 1957 og blir dermed lagets eldstemann, men trolig likevel en av de raskeste. Som tidligere meget habil mellomdsitanseløper for Ås IL med perser på 50,9 sekunder på 400m, 1.54,3 på 800m og 57.0 på 400m hekk, holder Asle fortsatt formen meget godt ved like. I fjor var hen tredje raskest i landet i klasse 55-59 år med 63 sekunder på 400 meter

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
1G4A9505
Asle Benoni suser gjennom svingen i fin stil i et stevne i fjor høst. Lørdag suser han gjennom svingene på Bislett på siste etappen i Holmenkollstafetten. (Foto: Privat)

Endelig lag for Team Sportsmanden

Dermed er det naturlig at lagets nestor og den eneste ordentlige baneløperen på laget avslutter ballet. Mårten Skinstad skal også løpe for andre lag og tar derfor også en kort etappe, slik atd et er gjort noen rokeringer på etappene. Det (forhåpentligvis) endelige laget ser da slik ut:

1.etappe: 1100 m: Frode Monsen 
2.etappe: 1070 m: Steinar Lien
3.etappe: 600 m Eve Vangsnes Bergli
4.etappe:  1910 m Lasse Sørlund
5.etappe: 1260 m Marte Sofie Buraas
6.etappe: 1240 m Thomas Gifstad
7.etappe: 1790 m Roger Thompson
8.etappe: 1810 m Harald Ringen
9.etappe: 630 m Mårten Skinstad
10.etappe: 2840 m Runar Sannerud
11.etappe: 1530 m Petter Skinstad
12.etappe: 370 m Gry Pladsen
13.etappe: 1080 m Marte Kathrine Myhre
14.etappe: 840 m – Roar Tomter
15.etappe: 610 m Asle Benoni

Presentasjon av laget

Dag Sjøberg – Etappe 1 – 1100 m

Dag Sjøberg er en svært sterk superveteran med fartstid i Oppegård IL. Dag konkurrerer sjelden, men viste senest i Sentrumsløpet at formen er prima, da det kun var Norges aller beste veteranløper Kristen Aaby som løp raskere i klasse 55-59 år. Sjøberg løp på knallsterke 35.23.

SAMSUNG CSC
Dag Sjøberg (t.h.) konkurrerer ikke ofte, men holder et imponerende nivå. Her er han sammen med lagleder Tron Gifstad. (Foto: Even Tveter)

Lasse Sørlund – Etappe 2 – 1070 m 

Lasse Sørlund fra Ski som gjorde comeback for tre år siden etter 8 års konkurransepause. Og han har kommet tilbake på imponerende vis og løper raskere for hvert år i sin «andre» karriere. Sentrumsløpet ble gjort unna på 36.38, noe som holdt til topp 10-plassering i den sterke klasse 50-54 år. Andre etappen med den seige og viktige Norabakken bør passe godt for den særdeles lettbente karen.

SAMSUNG CSC
Lasse Sørlund er stadig optimist, og klar for innsats for Team Sportsmanden!  (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Eve Vangsnes Bergli – Etappe 3 – 600 m

Eve Vangsnes Bergli er en ivrig mosjonist fra Oppegård som også har rapportert om eksotisk par-maraton på Sportsmanden og har maratonpers på gode 3.16. Hun har også opplevd å komme på pallen i Holmenkollstafetten to ganger i klasse A1, klassen som Team Sportsmanden stiller i på lørdag, men da i klassen for flest kvinner. Det lover uansett godt.

– Hvis det er et poeng å ha med noen mosjonister (og da mener jeg ikke supermosjonister) på laget, så er jeg en god kandidat.  Jeg skal selvsagt gjøre mitt beste og det blir ikke dårlig, så pass kan jeg nok garantere! forteller Eve, som også beskriver seg selv slik:

– På jobb prøver jeg å være positiv, allsidig og samhandlene. Når det gjelder løping er det nok mer urealistisk, ensporet og egoistisk…

SAMSUNG CSC
Eve Vangsnes Bergli lover å gi sitt beste på lørdag. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Marthe Bjørnsgaard – Etappe 4 – 1910 m

Marthe Bjørnsgaard er hardtsatsende langrennsløper og en av de beste i skiktet like under landslaget. I 2015 ble hun Norgesmester U23 på 5km klassisk og nr to sammenlagt i Norgescupen for U23. Og hun var under sekundet på å gjøre det helt store under årets senior-NM, der hun ble nummer 5, bare 8 tideler fra bronseplassen. Bjørnsgaard er 23 år og representerer Lillehammer Skiklubb. Hun dokumenterte kjempeform med 3.plass i Råskinnet senest på lørdag! Den kuperte og viktige «berg og dal»-etappen bør passe henne bra.

(Siste: Bjørnsgaard har dessverre pådratt seg en kraftig forkjølelse og det er i skrivende stund høyst usikkert om hun kan stille.)

SAMSUNG CSC
Marthe Bjørnsgaard ble nummer 3 i Råskinnet i helgen og hun er også en sterk motbakkeløper. Hun tok samme plassering i Hafjell Opp i høst, der dette bildet er tatt. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Marte Sofie Buraas – Etappe 5 – 1260 m

En spennende start. Lillesøsteren til en av Norges aller beste langdistanseløpere har vært småsyk, men er ellers i meget god form. Hun konkurrerer flittig både sommer og vinter. For to uker siden ble hun nummer 6 i Kringsjåløpet på Lillehammer. Buraas har vært litt småsyk den siste tiden, mer er forhåpentligvis frisk og rask til start på lørdag, da hun også skal løpe Lille Besserud for Lillehammer IF i eliteklassen.

SAMSUNG CSC
Lillesøsteren til Sindre Buraas er en lovende løper som konkurrerer flittig. Hun ble nummer 5 totalt og vant klasse 16-19 år i Hafjell Opp i fjor. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Thomas Gifstad – Etappe 6 – 1240 m

Tidligere skiskytter som fikk den karrieren spolert eller satt «på vent» etter en skandaløs italiensk straffesak. Tiltalen er nå droppet, børsen omsider kommet tilbake og saken avsluttet, mens Thomas i mellomtiden satset på langløp, der han har gjort det meget bra i sin første sesong i Ski Classics. Han fikk blant annet mye tv-omtale da han respektløst tok den første spurtprisen i Vasaloppet. Gifstad er også en sterk og rutinert løper som er godt kjent med etappen, som han også skal løpe for klubben sin Oppegård IL.

SAMSUNG CSC
Thomas Gifstad er svært god til å stake, noe han ikke minst viste i Holmenkollmarsjen i fjor der Gifstad og vinneren Øystein Pettersen var de eneste av de 25 beste som gikk på blanke ski. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
Klar til dyst på 6.etappe, som her før fjorårets stafett for Oppegård IL.

Roger Thompson – Etappe 7 – 1790 m

Sterk løper fra IL Driv i Enebakk. Allsidige Roger Thompson har tidligere satset mest på sykkel, og fikk et slags gjennombrudd som løper i fjor da han blant annet vant sitt første løp i Follotrimmen etter å ha deltatt i løpskarusellen i en årrekke. Han dokumenterte også solid form i årets første løp i Follotrimmen med 3.plass, bare dager etter at han løp Sentrumsløpet på 35.19.

SAMSUNG CSC
Roger Thompson fra Ytre Enebakk er en meget aktiv kar og en frontfigur for Team Sportsmanden på diverse mosjonsløp. Her er han i Oppegårdmila i fjor. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Harald Ringen – Etappe 8 – 1810 m 

Sterk superveteran fra Oppegård med mange gode løp og prestasjoner på rullebladet. Kan være litt «på og av» og være borte i store perioder, for så å komme tilbake og hevde seg helt i toppen i klassen. Har konkurrert lite de siste årene, men den lettrente karen fra Myrvoll i Oppegård vil nok levere en solid etappe på den vanskelige nedoveretappen som er stafettens nest lengste.

SAMSUNG CSC
Lettbente Harald Ringen har slitt litt med skader de siste årene, men får en viktig etappe ned fra Bessserud. Her løper han lett nedover under Follotrimmen i fjor. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Steinar Lien – Etappe 9 – 630 m

Ivrig løper og mosjonist fra Skien, bosatt i Oppegård, som er ekspert på halvmaraton, der han har passert 100 starter. Lien er mer kjent som en stayer enn som veldig rask, så det skal bli spennende å se hvordan han klarer seg på den korte etappen fra Gressbanen til Holmendammen. Innsatsen og optimismen er det imidlertid aldri noe i veien med!

SAMSUNG CSC
Steinar Lien stiller opp på løp året rundt, og på de fleste distanser. Her er han på hjemmebane under Oppegårdmila i fjor. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Runar Sannerud – Etappe 10 – 2840 m

Spennende og sterk løper fra Eidsvoll som dokumenterte solid form da han løp på 34.25 og ble nummer 4 i klasse 40-44 år i Sentrumsløpet. Sannerud er både rask og utholdende. Årets store mål er å løpe maraton på under 2.40 i Frankfurt til høsten. Langetappen i Holmenkollstafetten er fin trening på veien dit, og i motsetning til flere andre, så løper ikke Sannerud for andre lag denne dagen. Det er faktisk 10 år siden sist han løp Holmenkollstafetten:

– Sist jeg løp Holmenkollstafetten var i 2006, da representerte jeg Hurdal IL og løp på lag med den fremadstormende 17-åringen Sindre Buraas. Morsomt at jeg nå 10 år etter gjør comeback i stafetten på samme etappe, men denne gangen på lag med Marte Sofie som er søsteren til Sindre, forteller Runar.

SAMSUNG CSC
Runar Sannerud gir tommel opp under 1814-løpet i fjor, som endte med 4.plass. Sannerud løper Holmenkollstafetten for første gang på 10 år og har fått den lengste etappen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Petter Soleng Skinstad  – Etappe 11 – 1530 m 

Presentasjon skulle nesten være overflødig. Skinstad er treningskamerat med Petter Northug jr, men var kanskje litt for ivrig i høydetreningen før årets langrennssesong, som ikke gikk helt som håpet. Men avslutningen av sesongen, med bl.a. seier i FredagsBirken, en meget bra NM-femmil i blodslitet på Beitostølen og 3.plass i Sjusjøen Fri, er godt å ha med seg inn i forberedelsene mot en ny sesong. Petter satser nemlig videre for fullt, for å se hvor langt han kan nå som langrennsløper, men er også en meget god løper. Senest på søndag var han aller raskest under KM i terrengløp for Hedmark og Oppland på Moelv.

SAMSUNG CSC
Petter Soleng Skinstad løper for Mosvik og for Idrett Uten Alkohol, men ville gjerne ta en etappe for Team Sportsmanden også! Her er han underveis på langetappen for Skogn IL i fjor, som ble unnagjort på 7.58. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Gry Pladsen – Etappe 12 – 370 m

Allsidig mosjonist opprinnelig fra Toten, som har flyttet tilbake til Norge etter noen år i utlandet.

Pladsen, som løper stafettens korteste etappe, har blant annet løpt en engelsk mile på 6.11, men har også solid maratonpers på 3.42 fra New York.

– De siste 3 årene har jeg bodd i New York og vært hjemmeværende med god tid til å dyrke løping som hobby. Deltok i mange både lokale og større løp der. Jeg var medlem og trente fast med en løpeklubb som heter NewRo Runners, forteller hun.

Gry-Pladsen_OsloHalv2015
Gry Pladsen har bodd og trent i New York i noen år. Her etter Oslo halvmaraton i fjor, som ble løpt på 1.45.21. (Foto: Privat)

Marte Kathrine Myhre – Etappe 13 – 1080 m

Marthe Katrine Myhre er nok godt kjent for de aller fleste av leserne, først og fremst i kraft av alle sine sterke prestasjoner, men også som mangeårig blogger på Sportsmanden. Den allsidige Gjøvik-jenta har tidligere vunnet Birkebeinertrippelen og var en meget habil langrennsløper, men de siste årene har hun satset for fullt på løpingen. Etter noen år i SK Vidar, som også resulterte i Norgesmesterskap både på maraton, halvmaraton og terrengløp – og seier i Holmenkollstafetten – representerer hun i år igjen Gjøvik Friidrettsklubb. Og Team Sportsmanden!

Marthe var småsyk og fikk ikke tatt ut sitt aller beste under Sentrumsløpet, som likevel ble gjort unna på 36.42 til 7.plass! Og hun viste med seier i det lokale Viggaløpet i helgen at det ikke er noen fare med formen.

SAMSUNG CSC
Marthe Katrine Myhre er en rutinert stafettløper som har vært med å vinne hele stafetten for SK Vidar. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
En glad Marthe Katrine Myhre med resten av vinnerlaget til SK Vidar inne på gressmatten Bislett like etter at seieren er sikret i 2014. Marthe løp en kjempeetappe og var sterkt delaktig i at laget vant. Om det blir like mye å juble for med Team Sportsmanden er nok tvilsomt, men kanskje det blir like gøy likevel. (Foto: Frode Monsen)

Frode Monsen – Etappe 14 – 840 m

En av initiativtakerne til laget. Ivrig mosjonist som løper alt fra 5km til ultraløp, men som i litt yngre dager nok var bedre på litt kortere distanser. Løp 5km i Fredrikstadløpet i år på 18.45 og ble nummer 2 i klasse 55-59 år. En av superveteranene på laget.

FM_Fredrikstadløpet5k_2016
Sportsmandens og Team Sportsmandens grunnlegger skal løpe «sjarmøretappen» inn mot Bislett. Det blir den 10.etappen han deltar på i Holmekollstafetten opp gjennom årene. Her er Frode Monsen i innspurten på Fredrikstadløpets 5km. (Foto: Rolf Bøhn)

Roar Tomter – Etappe 15 – 610 m

Ankermannen på laget er fra Spydeberg og er bosatt i Askim. Roar er en meget rask løper som er kjent for sine sugende sluttspurter, og for øvrig en miljøspreder som alltid er i godt humør. Med andre ord den perfekte mann på avslutningsetappen i Team Sportsmanden sin debut i Holmenkollstafetten!
Roar viste dessuten storform da han perset i Sentrumsløpet med 36.10.

SAMSUNG CSC
Fargerike Roar Tomter avslutter ballet for Team Sportsmanden inne på Bislett. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Les også: 

Team Sportsmanden stiller med spennende lag i Holmenkollstafetten

Vil du være med i vårens vakreste eventyr?

Bli med i Team Sportsmanden

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -