AmbassadørerTeam Sportsmanden

Arvid Mathiesen

Bli kjent med Sportsmandens ambassadører

Arvid Mathiesen er 59 år og fra Bøler.

Han har fulgt med på Sportsmanden og vært medlem i Team Sportsmanden helt fra starten av, og på mange måter allerede vært en ambassadør, men er nå også en av de som formelt er utnevnt som ambassadør for Sportsmanden.

Hvert år inviterer han medlemmer i Team Sportsmanden på en sosial og flott løpetur rundt vannet Lyseren – cirka 25 km med påfølgende sosial samling i skihytten til Spydeberg IL.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Arvid (nr 5 fra høyre) inviterte Team Sportsmanden til sosial løpetur rundt Leseren for fjerde gang i år.

Arvid beskriver seg selv slik:

Jeg er 59 år, gift og har to voksne døtre, litt for mange kilo, men trives som jeg er og da er jeg fornøyd. 

Jeg er oppvokst på Godlia (1961-1977) og Lindeberg/Furuset. Det ble mange forskjellige idretter i oppveksten, men det var fotballen i Oppsal IF og senere Furuset IF som det ble mest av. Ettersom jeg begynte å jobbe i Skatteetaten (18 år gammel) hvor jeg fortsatt er etter 40 år, ble det mye bedriftsidrett som fotball, håndball, hockey pockey, innebandy og bordtennis. Jeg har aldri vært spesielt rask, men hadde god reflekser og det var nok derfor at bordtennisen ble min greie. Var ubeseiret i 2 år for LI-FO (Likningskontoret og Folkeregisteret) i bedriftsserien samt at jeg vant en stor turnering i militæret med Anders Giske (Idrettsoffiser) som dommer.

Senere i voksen alder fortsatte jeg med bedriftsidretten og da særlig håndball og innebandy. Det ble også mye røyking i mange år og da yngste datter sammen med sin venninne begynte i Rustad IL traff jeg Stein Paulsen. Jeg stumpet brått røyken og ble med Stein som var primus motor for herregruppa i Rustad IL (langrenn) og begynte å trene sammen med disse. Fra å ikke ha løpt på mange år, var læringskurven bratt og vondt var det, men jeg fortsatte å trene og etter hvert ble det bra. 

Jeg har fullført Birken 10 ganger (4:44:03), gått Vasaloppet, Grenaderløpet, Holmenkollmarsjen og Stenfjellrunden mange ganger. 

Arvid under FredagsBirken i 2018.

Løpskarrieren begynte i en alder av 43 år da jeg stumpet røyken og begynte å trene. Progresjonen var bra og det ble etter hver deltakelse i flere løp. Egentlig har jeg ikke vært så opptatt av tid, men mest av alt – at løpene skal fullføres. Allikevel er det blitt satt noen personlige rekorder;

Maraton i Oslo 2014 – 4:07:50,
Halvmaraton Lørenskog 2015 – 1:45:42,
Sentrumsløpet 10 km 2013 – 47:32,
Nordmarkstraveren 30 km 2013 – 3:07:40 og
5 km, som tredje runde på Lørenskog halvmaraton – 24:40.

Det som motiverer meg i hverdagen er å holde seg i god fysisk form og da er løping et godt alternativ. Løping i skog og mark er god rekreasjon fra en ellers så hektisk hverdag. Og det er her Sportsmanden kommer inn i bildet med sine flotte reportasjer om nettopp løping – men også annen mosjonsidrett. For meg er det å lese Sportsmanden på nett en god start på dagen.

Jeg har også stor glede av å være med i Team Sportsmanden. En klubb for de aller fleste og her er terskelen lav. Dette liker jeg godt – og ikke minst har jeg gjennom Team Sportsmanden fått mange nye venner som jeg setter umåtelig pris på. Herlig!

Jeg håper å kunne bidra på en positiv måte slik at Sportsmanden og Team Sportsmanden blir enda mere kjent der ute….

I aksjon i Follotrimmen.

– – –

Arvid skriver også bloggen Tur og trening.
Som lokalkjent med stor historiekunnskap finner du der mye fint fra Østmarka, samt reportasjer fra konkurranser med Team Sportsmanden! Og mere til. Følg gjerne bloggen!


Følg Arvid på Instagram: @arvidmathiesen61 og @turogtrening

Hjertelig velkommen, nå også som offisiell ambassadør, Arvid!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -