Bli med på løps-weekend og Skåbu Fjellmaraton

Eksklusivt tilbud fra Sportsmanden Sportsreiser

For tredje året på rad kan Sportsmanden tilby et eget og eksklusivt opplegg i forbindelse med Skåbu Fjellmaraton, som i år går helgen 4.-6.oktober.

Pakketilbudet inkluderer to netter på Skåbu Fjellhotell med oppladende kveldsmåltid fredag, frokost lørdag og søndag og bankett med biffmiddag, dessert og kaffe på lørdag. Gratis inngang til banketten får du også, der du som forrett får servert et spennende foredrag av Jon Ilseng, som beretter om den veldig lange løpeturen Norge på tvers som han gjorde i fjor sommer sammen med Kim Johannsen og Janicke Bråthe.

Liv Jegteberg Lystad underveis på Skåbu Fjellmaraton i fjor. Nå kan du også bli med!
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Gratis startnummer på maraton, halvmaraton eller 7,5 km er inkludert i pakken! Og vil du heller løpe det nye ultraløpet Jotumheimvegløpet på 57 km fra Bygdin til Skåbu, så får du en rabatt på kr 400. Du betaler kun kr 300 for løpet og transport til start, mot vanlig pris kr 600 i startkontingent + kr 100 for transport.

Vi bor på det nyoppussede Skåbu Fjellhotell. Aldri har du bodd nærmere start og målseglet, som er rett utenfor hotelldøren i den lille bygda. Ja, med unntak av ultrløpet da, der du fraktes i buss til starten ved Bygdin, før du løper 57 km langs idylliske Vinstrivannet langs Jotumheimvegen. Mål blir også der utenfor hotelldøren.

VAKKERT: Skåbu ligger i Jotumheimens forgård med svært vakre omgivelser, som både forsidebildet og dette viser.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Mer om «Camp Skåbu» her:

Sportsmanden inviterer til Camp Skåbu med Skåbu Fjellmaraton og Jotunheimvegløpet i spektakulære omgivelser og vakre høstfarger

Vi følger opp suksessen fra de siste to årene. Helgen 4. til 6.oktober kan du bli med Sportsmanden til vakre Skåbu, delta i det ville og vakre Skåbu Fjellmaraton (hel eller halv) eller det nye ultraløpet Jotunheimvegløpet – og bo i det sjarmerende og flotte Skåbu Fjellhotell som ligger et kort steinkast fra start og mål. Startplass til valgfri distanse og bankett med middag og foredrag er også noe av det som er inkludert i opplegget! (Tillegg ved Jotunheimveigløpet)

Bli med på en høsthelg i vakre omgivelser i Skåbu. Forsidebildet er fra maratonløpet i 2017, som går over åsen her og i fjellheimen og rundt vannet Olstappen, som sees på dette bildet. FOTO: Anne Mari Lo

Sportsmanden vil også i år tilby en helg litt utenom det vanlige; en løpsweekend i samarbeid med Skåbu Fjellmaraton og Skåbu Fjellhotell. I forfjor åpnet Skåbu Fjellhotell dørene til Sportsmanden som noen av de aller første gjestene. Vi har nå gleden av å invitere Sportsmandens lesere og andre interesserte til en ny minnerik helg i forbindelse med høstferien.

Om løpet:

Skåbu Fjellmaraton ble arrangert første gang i 2016, men da var halvmaraton den lengste distansen. Året etter var helmaraton på programmet for første gang og det ble en stor suksess! Maratonløypen går på sti og grusvei i en rundløype i Jotunheimens forgård, i praktfult landskap, samt litt på asfalt i starten og på slutten av løpet.

Alt om den første utgaven av løpet maratonløpet her:

Tøft, variert og vakkert i Skåbu Fjellmaraton

Halvmaraton går delvis i samme runden, på grusvei rundt den vakre innsjøen Olstappen. 

Og er dette også for langt, kan du velge 7,5km. Vil man ta med seg hele familien, så arrangeres det også et eget barneløp, så det er tilbud for en hver smak og for hele familien.

Sportsmanden ved Frode Monsen inviterer til Camp Skåbu.
(FOTO: Arrangøren)

Om after-run og banketten:

Som vanlig blir det også i år en egen bankett for løpere og lokalbefolkningen, der både levende musikk og deilig middag står på menyen, ispedd et spennende foredrag. I år er det Jon Ilseng som vil fortelle om den spektakulære løpeturen han hadde sammen med Kim Johanssen og Janicke Bråthe På tvers av Norge i fjor sommer. Inngang til banketten med foredrag og middag er inkludert i prisen for deltakerne av Camp Skåbu!

Om hotellet:

Blir du med på hele løps-campen, får du to netter på koselige Skåbu Fjellhotell – kjent for sin lune og trivelige atmosfære og særdeles gode service – med kveldsmat fredag og frokost lørdag og søndag inkludert. Fredag kveld serveres elggryte med ris e.l., som perfekt oppladning til lange løp dagen etterpå.

Du bor i flotte tomannsrom eller enkeltrom. Hotellet ligger i sentrum av den lille bygden, som visstnok er Nord-Eurpoas høyestliggende fjellgrend. Start- og målområdet for maratonløpene er i gaten like utenfor hotelldøren, så her er alt innenfor et steinkast. 

Mer om Skåbu Fjellhotell på deres nye hjemmeside HER. 

FOTO: Skåbu Fjellhotell
Lun og koselig atmosfære. (FOTO: Frode Monsen)
(FOTO: Frode Monsen)
Delikate rom. (FOTO: Frode Monsen)

Om Camp Skåbu:

Totalpakken inneholder også startkontingent til valgfri distanse*, samt oppholdet på Skåbu Fjellhotell med kveldsmat fredag og frokost lørdag og søndag, gratis inngang til bankett lørdag med foredrag, middag og underholdning/musikk. Trolig blir det også i år servert en fantastisk god biff m/stekte grønnsaker, bakt potet m/kryddersmør og stedets beste biffsaus. I tillegg arrangeres en felles løpetur i terrenget på søndag formiddag for de av deltakerne som har lyst å være med på det også før hjemreisen. Du får da selvsagt beholde rommet litt lenger, sånne at du får skiftet og dusjet etter løpeturen.

*For Jotunheimvegløpet kommer et tillegg på kr 300, som inkluderer startavgift (kr 600 for andre) og transport til start (kr 100 for andre).

Du kan lese mer om fjorårets opplegg og løpsweekend her:

Opplevelsesrik løpshelg i Skåbu ga mersmak

Alt dette får du for inntil kun kroner 3.000*. 

*Medlemmer av Team Sportsmanden har 150 kroner i rabatt.
NB: Turen er åpen for alle! Ikke-medlemmer betaler kr 3.150
*(Prisene er pers i dobbeltrom. Tillegg kr 350 per natt for enkeltrom – se påmeldingsskjema nedenfor.)

Er dere en hel familie, er det også mulig å booke egen leilighet eller såkalte connectingrom som binder sammen to dobbeltrom. 

Så hvorfor ikke sette av den første helgen i oktober i forbindelse med høstferien og unn deg en helg litt utenom det vanlige!

Påmelding kan gjøres i skjemaet nederst! 

Øystein Pettersen har hytte i Skåbu og debuterte på maratondistansen i Skåbu Fjellmaraton i 2017. Her er han i den beryktede Kamfossbakken, 3 km med stigning som avslutter løpet, med egen klatretrøye til vinnerne. (FOTO: Arrangøren)
Her finner du Skåbu – omtrent midt i Norge.

Mer info om Skåbu Fjellmaraton finner du på deres flunkende nye hjemmeside HER.

Alt fra fjorårets Skåbu Fjellmaraton kan du lese her:

Dristig Magnus Larvik vant Skåbu Fjellmaraton

Se også flotte bilder i denne reportasjen: Løp Skåbu Fjellmaraton med kamera

Sportsmanden ønsker deg hjertelig velkommen til Camp Skåbu og Skåbu Fjellmaraton! 

Påmelding 2019 utgått – kommer nytt påmeldingsskjema for 2020

Sportsmanden.no 


 


Lik gjerne
Del gjerne