KarusellerStomperudkarusellen

Fra grønn trøye i Ski Classics til seier i Stomperudkarusellen

Johanna Hagen fra Haga IF og langrennsløper Amund Hoel (bildet) fra Åsen IL vant da Stomperudkarusellen startet med den tradisjonsrike og raske 5 kilometeren i «Bingenrunden».

Amund Hoel har hatt en imponerende sesong i SkiClassics, der han endte med å vinne den grønne poengtrøyen til slutt. Amund er lillebroren til mer kjente Johan Hoel, som avsluttet sesongen så sterkt og til slutt sikret seg den gule trøyen for sammenlagtseier i Ski Classics. Litt av en sesong for brødreparet! Selv om Amund ikke hadde løpt på fire måneder, måtte han nok finne seg i å inneha favorittstempelet på startstreken i tirsdagens løp i Sørum.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KLARE TIL START: Ivar Ryttervold og Amund Hoel stilte seg noe nølende opp i fremste rekke.

Amund Hoel innfridde, og kunne løpe over mål som førstemann på 16.56,3. Men han fikk knallhard kamp av den unge og lovende langrennsløperen Tobias Øwre-Johnsen fra Lørenskog og Team Skitrain, som kom i mål bare 2,5 sekunder bak Hoel på sterke 16.58,8. 16-åringen hang lenge på som en klegg bak den brede ryggen til Amund Hoel, noe som nok var klokt av flere grunner. Det blåste nemlig friskt på de åpne slettene på Sørum, slik det ofte gjør her, selv om det ikke var meldt noe særlig vind på forhånd. Den kraftige vinden gjorde den ellers lettløpte løypen adskillig tøffere.

– Det var tungt! utbrøt vinneren selv etterpå, der han pustet ut sammen med kameraten Ivar Andre Ryttervold. Sammen med Herman Martens Meyer dominerte de tre kameratene stort i langrennssporene som særdeles lovende unggutter i Frogner IL for drøyt 10 år siden. Den gangen var Amund et hestehode bak sine to kamerater, men nå er rollene snudd.

Et lite tilbakeblikk her: Trippelseier i sprintfesten i Drammen

Martens Meyer er fortsatt aktiv, mens Ivar Ryttervold forlengst har lagt elitesatsingen på hyllen, etter noen trøblete år med skader og sykdom i starten av seniorkarrieren. Men også Ivar holder formen svært godt ved like, og han imponerte stort med å være blant de 100 beste i Marcialonga i januar. Treningen har imidlertid utelukkende vært på ski, og det var faktisk åtte måneder siden Ryttervold sin forrige løpetur! Bra da å ende på fjerdeplass på 18.07. Den lokale unggutten Marcus Eek tok tredjeplassen på 17.49.

LOVENDE: Tobias Øwre-Johnsen løp sterkt i Sørum. Kanskje kunne han truet Amund Hoel helt til mål om han hadde knyttet skolissene skikkelig?…
Marcus Eek i Ull/Kisa sine fine farger løp inn til tredjeplass.
Ivar Ryttervold holder formen godt ved like.

Blant kvinnene var det veteranen Silje Christiansen som lenge ledet. Veteranen fra Driv IL i Enebakk har vunnet her tidligere og kjenner løypen godt, men gikk likevel på en liten smell.

–Jeg åpnet altfor hardt, fortalte hun etterpå. Dermed måtte hun slippe Johanna Hagen forbi seg mot slutten. Hagen vant på 18.59,1, mens Christiansen fikk tiden 19.07,2, til klasseseier i K45-49 år. Tone Fløttum var imidlertid ikke langt bak, med 19.39 ble det tredjeplass totalt og andreplass i klasse K45-49 år på den sterke veteranen fra Fet Friidrettsklubb, som alltid stiller til start i Stomperudkarusellen.

Team Sportsmanden beste var nevnte Ivar Ryttervold. Frode Monsen kjempet seg inn til 20.29 og andreplass i klasse M60-64 år bak den suverene klassevinner Børre Olsen fra Driv (19.40). Steinar Lien var også påmeldt, men måtte stå over med et vondt kne.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sportsmandens redaktør Frode Monsen var godt fornøyd med 20:29 og andreplass i klasse M60-64 år i sesongåpningen. Her knipset omlag halvveis i løpet med følge av Einar Karlsen, som kom i mål på 20:54 til samme plass i klassen under.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Deltakelsen var meget bra med over 150 til start, mot 175 totalt i hele karusellen i fjor, kunne løpsleder Øivind Dahl fortelle etterpå. Dahl er fortsatt primus motor i Sørum IL og Stomperudkarusellen, og er for øvrig selv innehaver av løyperekorden i den raske Bingenrunden på 14.58 satt for «noen» år siden. Da var det grus på deler av runden, og selv om det er en meget god tid som ingen har klart å straffe i ettertid, er det et godt stykke bak Dahl sin banepers på 5000m på 13.34.

Øivind Dahl teller ned til startskuddet….
Anne-Brit Strandset løp meget bra og vant klasse K65-69 år på gode 24.45. –Jo da, det gikk greit. Har vært skadet i vinter så er glad for at jeg er tilbake, fortalte hun etterpå. Romerike Runners Team stilte som vanlig med en fyldig tropp.
MIDTPUNKT: Team Sportsmandens to deltakere Frode Monsen og Ivar Ryttervold med vinneren Amund Hoel i midten.
Nr 91 Stomperud og Stomperudkarusellen er i gang igjen!


RESULTATER STOMPERUDKARUSELLEN, 23.04.2023, 5 KM

Neste løp i karusellen går tirsdag 7.mai og er et 9 km langt terrengløp med start og mål ved friidrettsbanen på Lørenfallet.

Info om Stomperudkarusellen finner du her.

Sportsmanden har vært til stede utallige ganger i Stomperudkarusellen. Alle våre tidligere reportasjer finner du her.

Fotografer: Arnstein Andreassen og Morten Falstad

Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.