LangrennTrening

–Anders Aukland er mitt største forbilde

Joar Thele hyller teamsjefen etter verdensrekorden

Anders Aukland satt i helgen ny rekord med å gå hele 700 kilometer på ski – pluss 500 meter – verdens lengste skitur! Med på laget fra start ved Mylla i Nordmarka var også hardhausene Joar Thele og Simen Østensen.

Etter at alle tre hadde passert den gamle rekorden, ga først Østensen seg etter rundt 530 kilometer, mens Thele hang med sjefen i enda 80 kilometer. På forsidebildet er de tre samlet. (Foto: Joar Theles Facebookside)

Etter 610 kilometer på ski var det imidlertid slutt på drivstoff på tanken til «Thele-toget.

Joar Thele har i dag lagt ut følgende rapport på Facebook:

– Trodde jeg var ferdig med å gå runder på runder rundt et vann. Men når Sjefen Sjøl Anders Aukland ringer og lurer på om jeg blir med igjen, så er det vanskelig å si nei og med en gira Simen Østensen også med, så måtte det jo bare bli en bra helg. Kilometerne fløy av gårde i starten, men for min del ble det etterhvert et voldsomt slit og et honnaliv uten like. Syntes langturen i fjor gikk lettere, men i år fikk jeg virkelig kjent på det. Hadde mange tunge perioder og på en så lang tur får man virkelig kjent på det mentale og en bølgedal i hvordan man føler seg. For min del holdt det med 610 km denne gangen. Og det var det kroppen tålte denne gang. Tall fra økta viste: 610 km, moving time 31t og 8min. Og med pauser inkludert ble det i underkant av 35 timer ute på ski. @andersaukland er definisjonen på Hardhaus og seighet og mitt største forbilde. Han gir seg aldri og holdt det gående til 700km 🏆 Den rekorden unner jeg han virkelig!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Anders Aukland på vei mot ny rekord på 700 kilometer!
(FOTO: Joar Thele)
LEGENDE: Anders Aukland la selv ut blant annet dette bildet i dag, med teksten «Takk for turen! @joarthele #simenøstensen @eirikbr @jorgenaukland
Har alltid likt å gå langt på ski..og i helga fikk vi kjenne litt på egene grenser..selv om vi gav oss mens leken var god..»


Klokken til Thele siste også en gjennomsnittsfart på de 610 kilometerne på friske 3.04 per kilometer, så det gikk unna også for de tre musketerene.

Joar Thele var med på to rekordforsøk i fjor også. På andre forsøk gikk han og brødrene Aukland 516 kilometer, en rekord som imidlertid ble slått bare to dager senere da den litt mer ukjente Henrik Sollie (45) ikke ga seg før etter 528 kilometer. Denne rekorden stod helt til nå.

Allsidig sørlending

Joar Thele er den tidligere juniorverdensmesteren i kajakk fra Flekkefjord som har blitt langløper i verdenstoppen. Han fikk sitt store gjennombrudd da han ledet Vasaloppet i nærmere 7 mil for noen år siden, og har de siste årene gått for langløpslaget Team Ragde Eiendom, der Anders Aukland er teamsjef. I årets aller siste renn i Visma Ski Classics, det 100 km lange Årefjellsloppet, holdt friskusen på å gjøre det helt store da han innhentet lederen og så ut til å kunne ta sin første seier eller pallplass, men ekstremt skiftende og vanskelige snøforhold gjorde at de to ble innhentet av feltet bare noen kilometer før mål.

Mer her: Joar Thele med heltemodig innsats i Vasaloppet

Joar Thele har vist friske takter mange ganger også i løping. Han vant Nordmarka Skogsmaraton i sin debut på distansen som 21-åring i 2014, og i NM terrengløp i Frognerparken for to år siden var det mange som sperret opp øynene og lurte på hvem det var som tok en soleklar ledelse på den første runden, langt foran Henrik Ingebrigtsen og resten av feltet. Thele ble selvsagt innhentet og etter hvert fraløpt, men fullførte til 17.plass i det sterke selskapet. Han er også en meget god motbakkeløper med flere seire og pallplasser på sin etter hvert så lange og varierte sports-cv.

Les også: Joar Thele tok tilbake tronen i Grefsenkollen Opp

Og Eirik Asdøl satt ny rekord på 24 timers langrenn

Det var ikke bare Aukland, Thele og Østensen som gikk langt i helgen. Eirik Asdøl (28) kunne også juble etter å ha satt ny verdensrekord med 476 kilometer tilbakelagt på 24 timer. Den gamle rekorden hadde finske Hans Mäenpää på 472 kilometer.

(Flere bilder under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

MARATONSEIER: Joar Thele og daværende klubbkompis i Lyn Ski, senere langløpskonkurret Anders Mølmen Høst, tok dobbeltseier i maratondebuten i Nordmarka Skogsmaraton i 2014, på ny løyperekord.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
UREDD! Det er ikke bare i Vasaloppet at Joar Thele overrasker resten av feltet. Her har han fått en kjempeluke under NM terrengløp i Frognerparken i 2019.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
TRIVELIG KAR:. Joar Thele var like blid selv om han her var blitt slått av Stian Øvergård Årvik og av Team Sportsmandens Per Christian Torgersrud – for øvrig etter en knallhard duell – i Grefsenkollen Opp i 2017.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -