MaratonØstfoldTeam Sportsmanden

Strålende sesong kronet med seier i Fredrikstad Maraton

Håkon Urdal fikk det tøft, men imponerte igjen

Starten er gått i nydelig høstsol i Fredrikstad. (Foto: Arrangøren)

Mossingen Håkon Haug Urdal har hatt en strålende sesong. Etter en overraskende seier i Rallarvegsløpet i juli, har han blant annet vunnet Skåbu Fjellmaraton og Fredrikstadmarka Rundt, for bare 14 dager siden. Forrige helg stilte han opp i Hytteplanmila og perset med over minuttet, så formen er prima. Spørsmålet var bare om kruttet fortsatt var tørt, eller om det tøffe programmet den siste tiden hadde tæret på kreftene og overskuddet til det ferske tilskuddet til Team Sportsmanden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men det holdt for Urdal – selv om det røynet skikkelig på mot slutten. Her er hans egne ord:

-Kort tid etter startskuddet ante jeg at det fort kunne bli et sololøp. Men i stedet for å safe inn til seier, valgte jeg å dundre på for PB. Hadde ikke bestemt meg for en marsjfart, så jeg løp på følelsen – og den følelsen var nok justert på litt for raskt tempo etter Hytteplan, forteller Urdal til Sportsmanden.

Håkon Urdal gjennom høstløvet i Fredrikstad. (Foto: Arrangøren)

I Fredrikstad Maraton løpes det tre runder á 14 km, skjønt den første runden er 200m lenger. Og rundetidene viser at det ikke var noen helsprekk, selv om det ble svært tøft på sisterunden. Første runde på 14,2 km ble passert på 54:21, mens de to siste rundene på 14km gikk på henholdsvis 54:30 og 59:36. Den siste sløyfen gikk altså fem minutter saktere, og særlig de siste 5 kilometerne ble et blodslit:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg «fikk det» på vei opp til marka på sisterunden, og var på et veldig mørkt sted de siste 5km. PB røk med et drøyt minutt, men jeg er egentlig fornøyd med sub 2:50 i en ikke altfor lett løype med mye vind. Nå er det pause etter 4 løp siste 5 uker, fortsetter vinneren.

Urdal sikret seg seieren med drøye fem minutter på sterke 2.48.27, med Aleksander Reigstad på 2.plass med 2.53.30 og Gisle Johnsen fra Team Merida Tri på 3.plass såvidt under tre timer på 2.59.36.

Andremann Aleksander Reigstad ser ut til å kose seg, i hvert fall på dette tidspunktet av løpet. (Foto: Arrangøren)
Gisle Johnsen på vei mot mål og 3.plass. (Foto: Arrangøren)

Marianne Årdalen fra Eidanger Idrettslag vant kvinnenes maraton på 3.49.53, foran Kathrine Ruud Hansen på 3.56.50. Svenske Sofia Kay tok den siste pallplassen, men måtte noen sekunder over 4 timer på 4.00.30.

Marianne Årdalen hadde utstyrt seg med egen drikkesekk i høstsola. (Foto: Arrangøren)
Kathrine Ruud Hansen med dagens bredeste smil tar andreplassen i kvinneklassen på 3.56.50, like bak Frode Bjørland som blir 35.mann i mål på 3.55.24, begge fra Kvernhuset i Fredrikstad. (Foto: Arrangøren)
Det var fine løpsforhold i Fredrikstad på lørdag. (Foto: Arrangøren)
Så glad var Geir Arve Råheim fra Ålesund FIK, som med 3.34.56 bare hadde ultralandslagsløper Lars Christen Dørum foran seg i klasse 60-64 år. (Foto: Arrangøren)
Så glad – og så sliten – var vinneren Håkon Haug Urdal etterpå. (Foto: Arrangøren) På Instagram beskrev Urdal følelsen slik: «I dag gikk jeg for seier og maraton-PB. Ledet fra start til mål, men suste i veggen med 8km igjen. Nok en seier, men den vondeste måten å gjøre det på. Mistet følelse i armer og bein. Ble hengende over gjerdet lenge.»
Mens andre tok seg enda mer ut. Det koster å løpe maraton. (Foto: Arrangøren)

Alle bilder: Arrangøren. Flere bilder i eget album HER. 

Totalt fullførte 81 Fredrikstad Maraton, hvorav 73 menn og 7 kvinner.

Alle resultater


Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -