MotbakkeløpVestlandet

Melkevik og Ludvigsen norgesmestere i motbakkeløp

Forhåndsfavorittene Kirsten Marathon Melkevik og Thorbjørn Thorsen Ludvigsen vant dagens NM i motbakkeløp i Storehesten Opp i Sunnfjord. De to har vært temmelig suverene og vunnet det meste at det de har stilt opp i denne sesongen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Vinnerne2
Kirsten Marathon Melkevik og Thorbjørn Thorsen Ludvigsen matchende kledd etter seier i Fløyen Opp tidligere i år. De gjentok bedriften i dagens NM og befestet stillingen som Norges ubestridte motbakkemestere.
Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Kirsten Marathon Melkevik sin vinnertid var på 1.20.38. Hun satser i år utelukkende på motbakkeløp og til tross for et ribbeinsbrudd i vår, har hun vært temmelig suveren. Kun i Hovlandsnuten Opp for 14 dager siden ble hun slått, av Heidi Weng, som i tillegg til å være en av verdens beste langrennsløpere, kanskje er Norges aller beste motbakkeløper. Weng stiller imidlertid sjelden til start i konkurranser.

NM2013-Storehesten-Opp-pallen-damer-lite
Vi har sakset dette bildet fra Facebooksiden til Kirsten Marathon Melkevik, som troner øverst på pallen, flankert av to blad Weng.
May-Bente-Weng_NM2012-lite
May Bente Weng forsvarte sølvet fra NM i fjor.

Det gjør derimot hennes mor og søster, som sørget for at det likevel ble både sølv og bronse til familien Weng i NM! Merete tok bronsen, men måtte se sin mor May Bente foran seg opp til Storehesten. Dermed forsvarte May Bente Weng, som er født i 1965, sølvmedaljen fra NM i fjor! Da slo hun Melkevik, men måtte se May Britt Buer foran seg. Buer sliter med skade i år og stilte ikke til start.

Thorbjørn Thorsen Ludvigsen forsvarte NM-tittelen fra Nuten Opp i fjor med vinnertiden 1.06.16. Han fikk imidlertid tøff motstand av Stian Hovind-Angermund, som bare var 38 sekunder bak i mål. Ved første mellomstasjon var avstanden 27 sekunder, men vel midtveis etter 43 minutters løping, var avstanden redusert til 11 sekunder. Ludvigsen viste seg imidlertid sterkest på slutten. Torstein Tengsareid tok bronsemedaljen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Anna-Tråve
Anna Tråve er en av verdens beste motbakkeløpere i sin klasse og ble norgesmester i klasse 55-59 år. Det holdt også holdt til 11.plass i seniorklassen.
Foto: Gro Fretland, fra Vettisløpet.

 

Det var nærmere 400 som løp Storehesten Opp i Sunnfjord (1209 m.o.h.), hvorav 168 deltok i NM.

Resultater

Hjemmeside Storehesten Opp

Billedserie fra storehesten Opp i Firda.

Les flere saker om motbakkeløp på Sportsmanden.

Her er reportasjen fra fjorårets NM på SportsBloggen.

 
sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Melkevik og Ludvigsen norgesmestere i motbakkeløp

Kommentarfeltet er stengt