LøpingSkribenterStor-Oslo

Veldig vått da Brox og Myhre vant Nordmarka Halvmaraton

NÅ OPPDATERT MED BILDER! – Det var nærmest ekstremvær da Nordmarka Halvmaraton ble arrangert for 4.gang lørdag. Makan til uflaks skal man lete lenge etter, for akkurat i timene rundt løpet åpnet alle himmelens sluser seg, og det lynet og tordnet. Men det ble løpt fort likevel, og aller raskest var Håkon Brox og Marthe Katrine Myhre.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Nordmarka Halvmaraton 2013_Brox-Dadafo_arr-bilde
Håkon Brox og Dadafo Dhaqabi i tet, søkkvåte, etter drøye 18 km.
Foto: Mona Tenold Lundemo for arrangøren

Brox fra Tjalve hadde en tøff duell mot Dadafo Dhaqabi fra SK Vidar. I mål skilte det 13 sekunder, med vinnertid på 1.12.55 i den svært kuperte løypen. Lasse Blom fra Modum FIK fulgte på tredjeplass på 1.15.14.

Fjorårsvinner Knut Eraker Hole ble nr 6 på 1.15.59. Vi merker oss også at Petter Antonsen hadde en av sine sjeldne starter, med 8.plass totalt og som vanlig med soleklar seier i klasse M50-54 på sterke 1.18.21, hele 15 minutter foran Terje Sand, som var nestemann i klassen.

I kvinneklassen ble det en overlegen seier til Sportsmanden-blogger Marthe Myhre på 1.23 .06, hele 5 minutter foran fjorårsvinner Siri Størmer, begge fra SK Vidar, med Anne Johanne Lind fra Askim IF på tredjeplass på 1.28.59.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg hadde en god dag i dag. Beina og kroppen ville løpe fort. Det er en ubeskrivelig god følelse etter mye stang ut og mindre gode opplevelser i de tidligere konkurransene i år. Kanskje har jeg nå kommet meg opp et hakk formmessig og at det som venter blir bra? skriver Marthe Myhre på bloggen sin.

Nordmarka-halv-2013
Sjekk det været! Ikke rart at det ble kaldt for Marthe Katrine Myhre og de andre deltagerne…
Foto: Mona Tenold Lundemo
Marthe Myhre er her godt kledd før Fløyen Opp i Bergen, byen som er viden kjent for sitt regnvær. Det var likevel ingenting mot det pøsregnet som møtte henne og alle andre i Nordmarka Halvmaraton.
Marthe Myhre er her godt kledd før Fløyen Opp i Bergen, byen som er viden kjent for sitt regnvær. Det var likevel ingenting mot det pøsregnet som møtte henne og alle andre i Nordmarka Halvmaraton.

Som bildet tydelig viser, forteller hun om svært tøffe forhold:

– Været var en stor prøvelse i dag. Striregn, og da mener jeg striregn (åpen himmel), i 17 av 21 kilometer, lyn, torden og 9 varme (kalde) grader. Vind var det også, men regnet overdøvet følelsen av å løpe i motvind første halvdelen av løpet.

Kaldt ble det, skikkelig kaldt. Jeg begynte faktisk å hyperventilere et sted mellom 8-9 kilometer. Følelsen i bein og armer ble gradvis borte, men jeg klarte å holde farten oppe sånn greit, selv om det var dårlig respons de siste kilometerne. Pulsen sank betraktelig da kroppstemperaturen ble lavere, men arbeidsmoralen steg desto mer.

Sterkt da å løpe et par minutter fortere enn hun gjorde her i 2011.

Les hele rapporten til damevinneren på bloggen hennes.

Marthe er for øvrig aktiv også på bloggfronten om dagen og forteller i et annet innlegg om en svært god treningsperiode, med 160 km og tre ukentlige hardøkter, samt om sommerskiskole for 12-16-åringer.

Det skal bli spennende å følge utviklingen fremover mot høstens maratonmål.

Følg Marthe på Sportsmanden og direkte på bloggen hennes.

Nordmarka Halvmaraton 2013_Endre-Vindheim_MonaT-Lundemo
Tomler opp for Endre Vindheim, som holder humøret og optimismen oppe i regnværet.
Foto: Mona Tenold Lundemo
Nordmarka Halvmaraton 2013_Marianne-Følling_MonaT-Lundemo
Marianne Følling løp fort for å holde varmen! Foto: Mona Tenold Lundemo
Nordmarka Halvmaraton 2013_HildeJohansen_MonaT-Lundemo
Ultraløper Hilde Johansen hadde skodd seg med skikkelige terrengsko på grusen. Det var sikkert et lurt valg etter hvert som det ble mer og mer sølete.
Foto: Mona Tenold Lundemo
Nordmarka Halvmaraton 2013_vått_MonaT-Lundemo
Huff, så det regnet! Enda et bilde som illustrerer de ekstreme forholdene.
Foto: Mona Tenold Lundemo. Flere bilder kan ses på Nordmarka Halvmaraton sin facebookside her.
Nordmarka Halvmaraton 2013_Ringsport-hash1
Fra RingSport


Resultater

Hjemmeside på RingSport, der du kan se flere «hashtag-bilder» fra gårsdagens løp. «Kom i mål ferdig dusja!» var teksten til dette bildet fra to våte, men blide jenter etter fullført Nordmarka Halvmaraton.

 

 
sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Veldig vått da Brox og Myhre vant Nordmarka Halvmaraton

Kommentarfeltet er stengt