Veldig vått da Brox og Myhre vant Nordmarka Halvmaraton

NÅ OPPDATERT MED BILDER! – Det var nærmest ekstremvær da Nordmarka Halvmaraton ble arrangert for 4.gang lørdag. Makan til uflaks skal man lete lenge etter, for akkurat i timene rundt løpet åpnet alle himmelens sluser seg, og det lynet og tordnet. Men det ble løpt fort likevel, og aller raskest var Håkon Brox og Marthe Katrine Myhre.

Nordmarka Halvmaraton 2013_Brox-Dadafo_arr-bilde
Håkon Brox og Dadafo Dhaqabi i tet, søkkvåte, etter drøye 18 km.
Foto: Mona Tenold Lundemo for arrangøren

Brox fra Tjalve hadde en tøff duell mot Dadafo Dhaqabi fra SK Vidar. I mål skilte det 13 sekunder, med vinnertid på 1.12.55 i den svært kuperte løypen. Lasse Blom fra Modum FIK fulgte på tredjeplass på 1.15.14.

Fjorårsvinner Knut Eraker Hole ble nr 6 på 1.15.59. Vi merker oss også at Petter Antonsen hadde en av sine sjeldne starter, med 8.plass totalt og som vanlig med soleklar seier i klasse M50-54 på sterke 1.18.21, hele 15 minutter foran Terje Sand, som var nestemann i klassen.

I kvinneklassen ble det en overlegen seier til Sportsmanden-blogger Marthe Myhre på 1.23 .06, hele 5 minutter foran fjorårsvinner Siri Størmer, begge fra SK Vidar, med Anne Johanne Lind fra Askim IF på tredjeplass på 1.28.59.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

– Jeg hadde en god dag i dag. Beina og kroppen ville løpe fort. Det er en ubeskrivelig god følelse etter mye stang ut og mindre gode opplevelser i de tidligere konkurransene i år. Kanskje har jeg nå kommet meg opp et hakk formmessig og at det som venter blir bra? skriver Marthe Myhre på bloggen sin.

Nordmarka-halv-2013
Sjekk det været! Ikke rart at det ble kaldt for Marthe Katrine Myhre og de andre deltagerne…
Foto: Mona Tenold Lundemo
Marthe Myhre er her godt kledd før Fløyen Opp i Bergen, byen som er viden kjent for sitt regnvær. Det var likevel ingenting mot det pøsregnet som møtte henne og alle andre i Nordmarka Halvmaraton.
Marthe Myhre er her godt kledd før Fløyen Opp i Bergen, byen som er viden kjent for sitt regnvær. Det var likevel ingenting mot det pøsregnet som møtte henne og alle andre i Nordmarka Halvmaraton.

Som bildet tydelig viser, forteller hun om svært tøffe forhold:

– Været var en stor prøvelse i dag. Striregn, og da mener jeg striregn (åpen himmel), i 17 av 21 kilometer, lyn, torden og 9 varme (kalde) grader. Vind var det også, men regnet overdøvet følelsen av å løpe i motvind første halvdelen av løpet.

Kaldt ble det, skikkelig kaldt. Jeg begynte faktisk å hyperventilere et sted mellom 8-9 kilometer. Følelsen i bein og armer ble gradvis borte, men jeg klarte å holde farten oppe sånn greit, selv om det var dårlig respons de siste kilometerne. Pulsen sank betraktelig da kroppstemperaturen ble lavere, men arbeidsmoralen steg desto mer.

Sterkt da å løpe et par minutter fortere enn hun gjorde her i 2011.

Les hele rapporten til damevinneren på bloggen hennes.

Marthe er for øvrig aktiv også på bloggfronten om dagen og forteller i et annet innlegg om en svært god treningsperiode, med 160 km og tre ukentlige hardøkter, samt om sommerskiskole for 12-16-åringer.

Det skal bli spennende å følge utviklingen fremover mot høstens maratonmål.

Følg Marthe på Sportsmanden og direkte på bloggen hennes.

Nordmarka Halvmaraton 2013_Endre-Vindheim_MonaT-Lundemo
Tomler opp for Endre Vindheim, som holder humøret og optimismen oppe i regnværet.
Foto: Mona Tenold Lundemo
Nordmarka Halvmaraton 2013_Marianne-Følling_MonaT-Lundemo
Marianne Følling løp fort for å holde varmen! Foto: Mona Tenold Lundemo
Nordmarka Halvmaraton 2013_HildeJohansen_MonaT-Lundemo
Ultraløper Hilde Johansen hadde skodd seg med skikkelige terrengsko på grusen. Det var sikkert et lurt valg etter hvert som det ble mer og mer sølete.
Foto: Mona Tenold Lundemo
Nordmarka Halvmaraton 2013_vått_MonaT-Lundemo
Huff, så det regnet! Enda et bilde som illustrerer de ekstreme forholdene.
Foto: Mona Tenold Lundemo. Flere bilder kan ses på Nordmarka Halvmaraton sin facebookside her.
Nordmarka Halvmaraton 2013_Ringsport-hash1
Fra RingSport


Resultater

Hjemmeside på RingSport, der du kan se flere “hashtag-bilder” fra gårsdagens løp. “Kom i mål ferdig dusja!” var teksten til dette bildet fra to våte, men blide jenter etter fullført Nordmarka Halvmaraton.

 

 
sportsmanden.no

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013
0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

2 thoughts on “Veldig vått da Brox og Myhre vant Nordmarka Halvmaraton

Kommentarfeltet er stengt