Skåbu FjellmaratonSportsmanden Sportsreiser

Løpshelg med Skåbu Fjellmaraton og Jotunheimvegen Ultra 1. – 3. oktober 2021

Begrenset antall plasser ledig til løps-weekend med Sportsmanden

For femte året på rad kan Sportsmanden tilby et eget og eksklusivt opplegg i forbindelse med Skåbu Fjellmaraton, som arrangeres helgen 1. – 3. oktober 2021. 

Pakketilbudet inkluderer to netter på Skåbu Fjellhotell med et varmt og oppladende kveldsmåltid fredag kveld, frokost lørdag og søndag og bankett med biffmiddag, dessert og kaffe på lørdag, der du som forrett også får servert et spennende foredrag. Bankett med foredrag er avhengig av at det er trygt og innenfor gjeldene smitteverntiltak. Alternativt blir opplegget som i fjor, der man hadde egne «kohorter» med middag på hotellet.

Startnummer til maraton, halvmaraton eller 7,5 km er også inkludert i pakken. Vil du heller løpe det flotte ultraløpet Jotumheimvegen Ultra på 57 km fra Bygdin til Skåbu, så får du en rabatt på kr 400 på løpet og betaler kun kr 340, inkludert transport til start, mot vanlig pris kr 740. (Kr 640 i startkontingent + kr 100 for transport).

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BLID: Maratonveteranen Liv Jegteberg Lystad på vei ut av selve Skåbu under Skåbu Fjellmaraton i 2019.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Nærmere informasjon om om Sportsmanden Løpsweekend

Dette er en helg litt utenom det vanlige; en løpsweekend i samarbeid med Skåbu Fjellmaraton og Skåbu Fjellhotell. Sportsmanden har vært med helt siden 2017, da Skåbu Fjellhotell åpnet dørene til Sportsmanden som de aller første gjestene, før hotellet var offisielt åpnet. Siden har Sportsmanden hatt gleden av å invitere til en minnerik maratonhelg hvert eneste år.

Som i foregående år bor vi på flotte Skåbu Fjellhotell med sin spesielle og trivelige atmosfære. Aldri har du bodd nærmere start og målseglet i noe løp, som er rett utenfor hotellet i den lille bygda. Ja, med unntak av ultraløpet, men der du fraktes i buss fra hotelldøren til starten ved Bygdin, før du løper 57 kilometer tilbake langs idylliske Jotunheimvegen. Mål er samme sted for alle løpene, på andre siden av veien vis-a-vis hotellet.

IDYLLISK: Sånn kan det se ut i Skåbu på høsten. Nå kan du bli med på en høsthelg i spektakulære og vakre omgivelser.
Foto: Frode Monsen

De ulike distansene i Skåbu Fjellmaraton:

Skåbu Fjellmaraton ble arrangert første gang i 2016, men da var halvmaraton den lengste distansen. Året etter stod maraton på programmet for første gang og det ble en stor suksess! Maratonløypen går på sti og grusvei i en rundløype i Jotunheimens forgård, i praktfult landskap, samt litt på asfalt i starten og på slutten av løpet.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Halvmaraton går delvis i samme runden, på grusvei rundt den vakre innsjøen Olstappen. 

Og i 2019 ble arrangementet utvidet med nyskapningen Jotunheimvegen Ultra, som umiddelbart ble en kjempesuksess! Forsidebildet er fra det fantastiske premiereløpet (foto: arrangøren), og du kan også lese reportasjen på Sportsmanden fra dette og tidligere løp via linkene nederst i artikkelen.

Og om noen av de tre lengste distansene er for langt, kan du også velge en “kortreist” 7,5 km, der du også får en fin tur oppom nærmeste fjellområde. Vil man ta med seg hele familien, så arrangeres det også et eget barneløp, så det er tilbud for enhver smak og for hele familien!

Fra maratonløpet, der Håkon Urdal, vinner av den første utgaven, leder an opp bakkene med Skåbubygda i bakgrunnen. Urdal vant også Jotumheimvegen Ultra i fjor. Deltakerne på 7,5 km-løpet svipper også oppom her på sin runde.
Foto: Arrangøren

Om after-run og banketten:

Vi håper at det i år igjen lar seg gjøre å arrangere den tradisjonelle banketten for løpere, der både levende musikk og deilig middag står på menyen, ispedd et spennende foredrag. I fjor ble banketten som følge av smitteverntiltak erstattet av tre-retters middag på hotellet for deltakerne på Sportsmandens løpsweekend. Uansett kan du slappe av i en herlig atmosfære på hotellet etter løpet.

Inngang til banketten med foredrag, underholdning, middag og dans – alternativt middag på hotellet dersom smittesituasjonen skulle tilsi det – er inkludert i prisen for deltakerne av Sportsmandens Løpsweekend!

Om Skåbu og Skåbu Fjellhotell:

Skåbu Fjellhotell er et boutiquehotell med gourmetrestaurant i Nord Europas høyestliggende bebodde fjellbygd, vakre Skåbu i Gudbrandsdalen – på trappene til Jotunheimen. Hotellet åpnet dørene i 2019, og er pusset opp med blikk for detaljer og kjærlighet til historie og natur. Hotellet har 17 enheter fordelt på dobbeltrom og leiligheter, samt peisestue og en god restaurant. Skåbu Fjellhotell har et velfungerende kjøkken som vektlegger bruk av lokale råvarer og selve opplevelsen rundt måltidet. I fjellrestauranten kan man nyte både hjemmelagde elgburgere og «fine dining».

Deltakerne får ved ankomst fredag kveld servert et deilig kveldsmåltid bestående av pasta, elggryte med ris e.l., som perfekt oppladning til lange løp dagen etterpå. Frokostbuffet lørdag og søndag, og du får også havregrøt lørdag morgen om du ønsker det før løpet.

Banketten lørdag kveld er på kaféen “Rødhette og ulven” på andre siden av gaten, så her er alt innenfor et lite steinkast rekkevidde. 

Start- og målområdet for alle løpene, unntatt starten på ultraløpet, er like utenfor hotelldøren. Og bussen som tar deg til start til ultraløpet, står selvsagt like utenfor hotellet.

Mer om Skåbu Fjellhotell på deres hjemmeside HER. 

Foto: Skåbu Fjellhotell
Lun og koselig atmosfære. (Foto: Frode Monsen)
(Foto: Frode Monsen)
Delikate rom. (Foto: Frode Monsen)

Dette inkluderes i Sportsmandens Løpsweekend:

Totalpakken med Sportsmanden inneholder startkontingent til valgfri distanse (for ultraløpet må du betale en egenandel på kr 340) , samt opphold på Skåbu Fjellhotell med kveldsmåltid fredag, frokost lørdag og søndag og bankett lørdag med foredrag, middag og underholdning/musikk, der det pleier å bli servert en fantastisk god biff m/stekte grønnsaker, bakt potet m/kryddersmør og stedets beste biffsaus. I fjor ble dette erstattet med en fantastisk 3-retters middag på hotellet med eget bord for Sportsmandens deltakere på grunn av smittevernsituasjonen.

I tillegg arrangeres en felles løpetur til Skardfjellet på søndag formiddag for de som måtte ha lyst til å være med på dette før hjemreisen. Det foregår i rolig tempo og tar en drøy times tid totalt. Du får da beholde rommet litt lenger, slik at du får skiftet og dusjet etter løpeturen før hjemreise.

På grunn av stor pågang etter rom, har vi nå kun et par dobbeltrom og to leiligheter tilgjengelige, så her må du nok være raskt ute.
Leilighetene er en leilighet for to personer og en leilighet for fire personer. Dobbeltrommene som er ledige har ikke eget bad, men fellesbad i gangen.


Medlemmer av Team Sportsmanden får 150 kroner i rabatt, men helgeopplegget i regi av Sportsmanden er åpen for alle!

Priser: se påmeldingsskjema

FLOTT: Nydelig utsikt og frisk luft på toppen av Skardfjellet på søndag. 
Foto: Håkon Haug Urdal
FRISKT! Dagen etter løpet i 2017 slo været om og det ble temmelig grått,
men flere av deltakerne på Camp Skåbu ville likevel ta en times løpetur til Skardfjellet. 
Foto: Håkon Haug Urdal

Påmelding

Det er begrenset med plasser, så her blir det førstemann til mølla! 

Påmeldingen er bindende. Faktura sendes ut fortløpende med vanlige betalingsfrister. Ved avbestilling innen 30.juni refunderes hele beløpet minus et avbestillingsgebyr på kr 250,- Ved avbestilling innen 30.august refunderes halve beløpet. Ingen refusjon ved avbestilling fra 1.september eller ved manglende oppmøte. 

Er du medlem i Team Sportsmanden, eller melder deg inn, får kr 150,- i rabatt.

Påmelding

VAKKERT: Skåbu er Nord-Europas høyestliggende fjellgrend, beliggende i Jotumheimens forgård med svært vakre omgivelser.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Øystein Pettersen har hytte i Skåbu og debuterte på maratondistansen i Skåbu Fjellmaraton i 2017 og på ultraløp i 2019 – begge ganger med 2.plass som resultat. Her er han i den beryktede Kamfossbakken, 3 km med stigning som avslutter løpet, med egen klatretrøye til vinnerne. (Foto: Arrangøren)
SENTRALT! Her finner du Skåbu – omtrent midt i Norge.

Tidligere fra Skåbu Fjellmaraton

Vilt og vakkert i Jotunheimvegen Ultra

Opplevelsesrik løpshelg i Skåbu ga mersmak

Tøft, variert og vakkert i Skåbu Fjellmaraton

Dristig Magnus Larvik vant Skåbu Fjellmaraton

Løp Skåbu Fjellmaraton med kamera

Mer info om Skåbu Fjellmaraton finner du på deres hjemmeside HER.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -