Carl Fredrik HagenOppegårdSkaderTrening

Optimist etter tøff operasjon

Carl Fredrik Hagen måtte likevel gjennom en omfattende operasjon. Det meste av sesongen ryker, men nå ser syklisten bare fremover. 

I skrivende stund skulle Carl Fredrik Hagen ha vært i Italia de neste tre ukene og syklet Giroen. Men etter hans stygge ulykke ved Gjersjøen tidlig i mars, går både Spania Rundt og OL også fløyten for Oppegård sin uheldige sykkelstjerne. 

I flere uker trodde Hagen at han skulle klare seg uten operasjon, men skulderskadene grodde ikke helt som håpet og for halvannen uke siden måtte han likevel under kniven. Operasjonen ble tøff og ikke helt uten komplikasjoner. 

–Operasjonen var vellykket og de verste smertene har begynt å avta. Jeg har fortsatt vondt ved feil stilling på arm og skulder om natten, men riktig dosering av smertestillende holder kroppen noenlunde i vater, forteller ulykkesfuglen selv til Sportsmanden. 

–Jeg var i full narkose i over fem timer. Må takke Diakonhjemmet for helt fantastisk oppfølging og topp hjelp med dette, sier Hagen, og forteller videre at bicepsene måtte klippes av og festes på nytt, beinbiter i bruddet som hadde forskjøvet seg måtte repareres, det samme måtte både skulderleppe, sener og leddbånd. Som han selv uttrykker: «Full pakke!»

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SKULDER TIL BESVÆR: Carl Fredrik Hagen ser en smule betenkt ut fra sykesengen etter operasjonen. 


Carl Fredrik Hagen har heldigvis et positivt og optimistisk sinnelag og er flink til å se mulighetene, ikke begrensningene. Det kommer veldig godt med nå.

–Jeg er ved godt mot og tar dag for dag og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen. Etter operasjonen hadde jeg tre dager i total ro. Fra mandag for en uke siden begynte jeg å gå daglige turer ute på to timer på plant underlag, enten grus eller asfalt. Blåsti er for farlig ennå med tanke på snubling og bevegelse av skulder. Fredag begynte jeg med innesykling igjen på rulla med armen i fatle og ingen hender på styret. Jeg sykler 1-1,5 time hver dag nå også. Samt at jeg gjør bevegelsesøvelser for albue og skulderledd flere ganger om dagen, så det ikke stivner. 

Les hva Carl Fredrik Hagen fortalte etter uhellet sitt i dette intervjuet:
–Trodde jeg hadde mistet armen!


Selv om 29-åringen i beste fall kan få med seg noen ritt i høstsesongen, er det klart at det meste av sesongen ryker. I stedet for forberedelser til sine første olympiske leker, der Calle var tiltenkt en nøkkelrolle i den svært tøffe løypen, blir det fokus på å bygge seg opp igjen for fullt til 2022-sesongen. Heldigvis fikk Hagen en toårskontrakt med sitt nye lag Israel Start-Up Nation i fjor høst, og han har fått stor forståelse og støtte også fra laget. 

Om den videre opptreningen forteller han:

–Jeg skal gå med fatle nå i cirka 3-4 uker til, deretter gradvis begynne å bruke armen mer. Fra medio juni håper jeg å kunne starte så smått å sykle ute igjen. Da starter også den virkelige rehaben og jobben med å bygge opp skulderledd og styrke/stabilitet/robusthet igjen, slik at jeg kan bli klar for virkelig å bruke armen og skulder i brå bevegelser, treffe hull, fartshumper og hindringer i veibanen under løp igjen. Jeg håper å kunne gradvis gå mer på tredemølle i motbakke snart også. Da får jeg litt mer puls. Samt å øke belastning på rulla når kirurg og fysio sier at det går fint. Når jeg er tilbake i ritt er vanskelig å si. Det tar vanligvis et sted mellom 4-6 måneder etter operasjon, men det er veldig individuelt.

SKAL TILBAKE: Carl Fredrik Hagen gleder seg til skulderen er bra og han igjen kan ikle seg klubbdrakten til Israel Startup Nation.
Her fra laget sin camp i Girona i Spania i fjor høst.
FOTO: Official portraits. Photos: Toni Vilches.


Det gjelder å være fornuftig og tålmodig, og akkurat nå trener proffsyklisten mer som en mosjonist.

– Jeg loggførte 76,3 km gående med fatle på lokale grusveier og gangveier i Oppegård forrige uke, sier Carl Fredrik med et stort smil. 

Det er bare å ønske fortsatt god bedring, og håpe at vi om ikke lenge igjen kan se Carl Fredrik Hagen tilbake der han trives best, langs landeveien på sykkelsetet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

PÅ TUR: Bilde fra en av sine daglige totimers gåturer. (Foto: Carl Fredrik Hagen)
Carl Fredrik Hagen må nok belage seg på å ha armen i fatle i enda noen uker.
Foto: Frode Monsen


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -