LangrennOppegård

Lovende start på langrennssesongen

Det er ikke bare på Greverud golfbane at skisesongen har startet. Langrennseliten har vært i aksjon i et par helger allerede, først med tradisjonsrik sesongstart på Beitostølen, deretter med Norgescup på Gålå forrige helg, med to lokale karer på startstreken begge steder.

Både Fredrik Glomsrud Stenersen og Thomas Gifstad var nemlig kvalifisert for den ettertraktede Beitosprinten. Et litt misvisende navn, særlig i år da sprintrennet fredag måtte avlyses grunnet uvær, men der både 15 km klassisk lørdag og 15 km fristil søndag gikk etter planen. Med hele Norgeseliten på plass. For dette er en av veldig få sjanser som løperne utenfor landslag har til å kvalifisere seg til verdenscuprenn som eventuell senere inngangsbillett til OL-deltakelse.

Nå har ikke våre gutter ambisjoner i den retning. Men nivået i konkurransene var altså skyhøyt og på linje med norgesmesterskap. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Seniordebut

For Fredrik Glomsrud Stenersen var dette også en milepæl og særdeles spennende start. Det var nemlig første konkurranse som seniorløper. 20-åringen som i ungdomsårene gikk for Oppegård IL har de siste sesongene representert Lillehammer Skiklub, siden han bor og studerer på Lillehammer. Og Fredrik kan være stolt og fornøyd med debuten i det ypperste selskapet.

På lørdagens 15 km klassisk endte han som nummer 88 av 162 startende. Fredrik passerte 5 km som nummer 98, men avanserte 10 plasser til mål på tiden 39:54 i det kalde været. Regjerende verdensmester på 15 km fri, Hans Christer Holund fra Lyn Ski, vant på 35:29.

STERK SENIORDEBUT: Fredrik Glomsrud Stenersen i aksjon i sesongstarten på Beitostølen, i tre akter. (Foto: Privat) 

En flott debut av vår mann, og i den grad han hadde konkurransenerver, kunne de legges bort før søndagens fristilsløp over samme distanse. Det gikk enda bedre, med en sterk 72.plass i mål på tiden 34:07. Nå var avstanden opp til vinneren Harald Østberg Amundsen, overraskende bronsevinner fra siste VM, kuttet ned til 2:42. Meget lovende takter altså i debuten som seniorløper for Fredrik, som langt fra ble skremt:

– Morsomt å være i gang igjen, og kult å endelig kunne prøve seg mot seniorene. Jeg gikk begge distansene på Beitostølen, klassisken gikk så som så med litt dårlig feste, men på 15 km skate gikk det mye bedre! Formen blir bare bedre og bedre for hvert renn som jeg går, så det kan bli spennende videre, forteller Fredrik selv til Sportsmanden.

Helgen etter på Gålå fulgte Stenersen opp med 64.plass på tiden 32:39 på 15 km fri, som ble vunnet av Didrik Tønseth, og 75.plass på 15 km klassisk med 36:02, i rennet som klubbkameraten fra Siggerud, Martin Løwstrøm Nyenget vant!

FULL FART: Fredrik Glomsrud Stenersen i Norgescupen på Gålå (Foto: Privat)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nytt lag

Rutinerte Thomas Gifstad har også kommet godt i gang med sesongen, med stigende formkurve. For Thomas er rennene en fin oppkjøring mot langløpssesongen, der han i år skal gå for et italiensk lag, Team Robinson Trentino. 

På Beitostølen ble han slått begge dager av sin yngre sambygding, men på fredagens 15 km fristil på Gålå helgen etterpå var det eldstemann som var sterkest av våre gutter, med 48.plass på 32:06, kun drøye to minutter bak vinneren Didrik Tønseth. På søndagens klassisk var det veldig jevnt, med Thomas fem sekunder og tre plasser bak Fredrik på 75.plass. 

I sesongstarten på Beitostølen endte det med 124.plass i første løp på 15 klassisk på tiden 41:17, men Thomas gikk seg oppover listene etter en litt treg start. Og allerede på søndagens fristil gikk det adskillig bedre, med 91.plass på 43:41, med mange sterke løpere bak seg på resultatlisten. 

Så det kan bli en spennende sesong for våre langrennsgutter.

NYTT LAG: Thomas Gifstad i ny, italiensk drakt, her på seierspallen i et rulleskirenn.
(Foto: Team Robinson Trentino)

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -