FolloInternasjonaltMaraton

Brøt drømmegrensen igjen i Valencia Marathon

Valencia Marathon har de siste årene befestet sin posisjon som et av de mest populære maratonløpene både for eliteløpere og for mosjonister som ønsker en rask løype. To veteraner med lokal forankring hadde tatt turen til den spanske kulturbyen. Begge imponerte stort. Faktisk skilte det kun ett sekund mellom dem i sluttid! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Jørn Thorsen oppdaget kanskje sitt talent relativt sent. 51-åringen fra Kolbotn har ikke konkurrert så lenge, men brøt 3-timers grensen på maraton for et par år siden da han i 2019 kom i mål på 2:59:02 i San Sebastian. Og Thorsen har fortsatt fremgangen, selv nå etter fylte femti. I år stilte han for første gang i Follotimmen, etter at treningsmengdene er økt de siste årene.

–Jeg har løpt litt ustrukturert et par ganger i uka innimellom opp gjennom årene og deltatt i en del mosjonsløp. Fra 2019 begynte jeg med maraton og har siden trent 5-6 ganger pr uke. Dette var mitt fjerde maraton etter debut i København i 2019. Løp faktisk Sentrumsløpet allerede i 1986 og fikk framgang noen år bare på at kroppen vokste til. Stagnerte vel rundt 1992, morsomt da å slå perser 30 år etter, forteller han selv.

Klar for Valencia Marathon.
Foto: Jørn Thorsen

Etter et par sesonger med få muligheter til å konkurrere grunnet pandemien, lot det seg heldigvis gjøre å arrangere Valencia Marathon igjen etter planen søndag 5.desember. Og Jørn Thorsen har tydeligvis holdt formen ved like i den krevende tiden vi har bak oss, for i Valencia løp han for andre gang under tre timer. Persen holdt imidlertid på å ryke da han falt like før mål! Heldigvis kom han seg raskt på beina, uskadd, og kunne spurte i mål på imponerende 2:57:34 etter et svært veldisponert løp: 

–Fornøyd med ny pers! Noe vindfullt i dag, men bra med krefter til å gi på siste mila. Klarte å tryne 50 meter før mål, men ellers alt vel, skrev Thorsen selv på sin Instagramkonto.  

Å løpe maraton på under tre timer er for mange mosjonister en magisk grense. Da skal man være meget godt trent, og det blir selvsagt ikke lettere med årene. Veteranen fra Kolbotn viste også enorm styrke med å løpe klart raskere på den siste halvdelen – såkalt negativ splitt. Etter passering halvveis på 1:29:50, altså like under 3 blank-skjema, økte han tempoet og løp den siste halvmaratondistansen på 1:27:44 – en meget sterk prestasjon!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

En annen veteran som leverte varene godt over egne forventninger var Øistein Røisland.

55-åringen som bor på Ljan er oppvokst i Oppegård der han bodde til han var 25 år. Som medlem i Team Sportsmanden deltar han også hyppig på fellestreningene fra Sofiemyr. Etter flere år med skadeplager i foten (plantar fascitt), har han det siste året igjen fått trent bra. Det ambisiøse målet om atter å se det ettertraktede 2-tallet på maraton kunne imidlertid virke mer som en fjern drøm enn et realistisk mål. Men karen som selv sier at han «hater å løpe» (men elsker følelsen etterpå), leverte en super prestasjon og overgikk egne forventninger, oppsummert slik på Facebook:

–I dag gjorde jeg comeback etter over fire år uten startnummer på brystet på grunn av skader og sykdom. Heldigvis ble ikke Valencia Marathon avlyst, så da var det bare å stålsette seg til å løpe 42 km! Man er jo egentlig ikke helt god som utsetter seg for sånt! At det var ganske kraftig vind i dag, gjorde ikke saken noe bedre. Jeg hadde i hvert fall et hårete mål: Skulle prøve å komme under tre timer igjen! Problemet er at jeg er fire år eldre enn jeg var for fire år siden! Men alder ingen hindring – jeg kom i mål på 2:57:33! Da har jeg vel lov til å feire litt? 

IMPONERTE: Øistein Røisland overgikk nesten seg selv da han etter flere år
med skader og sykdom igjen løp godt under tre timer, i en alder av 55 år.
Foto: André Borka

Skilte ett sekund!

Joda, feire kunne de gjøre begge to. Uten at våre to lokale karer visste om det, så skilte det altså bare ett sekund mellom dem! Det kaller vi dødt løp etter imponerende innsats av begge! 

PS. Norges internasjonale maratonstjerne Sondre Nordstad Moen måtte bryte med mageproblemer etter å ha passert 30 km på 2:06-tempo.

IMPONERTE: Jørn Thorsen kan puste ut og hvile på sine laurbær etter et knallsterkt løp i Valencia.
Foto: Privat

Alle resultater Valencia Marathon

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -