ArrangementSkåbu FjellmaratonSportsmanden Sportsreiser

Bli med på løpshelg i vakre Skåbu 28.-30.september

Sportsmanden inviterer til Camp Skåbu med Skåbu Fjellmaraton – et unikt løp i spektakulære omgivelser

Vi følger opp fjorårets suksess. Helgen 28. til 30.september kan du bli med Sportsmanden til vakre Skåbu, delta i det ville og vakre Skåbu Fjellmaraton og bo i det nye og fine Skåbu Fjellhotell som ligger et kort steinkast fra start og mål. Startplass til valgfri distanse og bankett med middag og foredrag er også noe av det som er inkludert i opplegget. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Bli med på en høsthelg i vakre omgivelser i Skåbu. Forsidebildet er fra fjorårets maratonløp, som går over åsen her og i fjellheimen og rundt vannet Olstappen, som sees på dette bildet. FOTO: Anne Mari Lo

Sportsmanden vil også i år tilby en helg litt utenom det vanlige; en løpsweekend i samarbeid med Skåbu Fjellmaraton og Skåbu Fjellhotell. I fjor åpnet Skåbu Fjellhotell dørene til Sportsmanden som noen av de aller første gjestene. Vi har nå gleden av å invitere Sportsmandens lesere og andre interesserte til en ny minnerik helg i forbindelse med høstferien.

Om løpet:

Skåbu Fjellmaraton ble arrangert første gang i 2016, men da var halvmaraton den lengste distansen. I fjor var helmaraton på programmet for første gang og det ble en stor suksess! Maratonløypen går på sti og grusvei i en rundløype i Jotunheimens forgård, i praktfult landskap, samt litt på asfalt i starten og på slutten av løpet.

Alt om fjorårets løp her: Tøft, variert og vakkert i Skåbu Fjellmaraton

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Halvmaraton går delvis i samme runden, på grusvei rundt den vakre innsjøen Olstappen. 

Og er dette også for langt, kan du velge mosjonsløpet på 7,5km. Vil man ta med seg hele familien, så arrangeres det også et eget barneløp, så det er tilbud for en hver smak og for hele familien.

Sportsmanden ved Frode Monsen inviterer til Camp Skåbu. Her fra fjorårets maratonløp. (Foto: Arrangøren)

Om after-run og banketten:

Som i fjor blir det også i år en egen bankett for løpere og lokalbefolkningen, der både levende musikk og deilig middag står på menyen, ispedd et lite foredrag. I år er det «Makkerparet» – to glade og ivrige løpere som elsker terrengløping og blant annet har deltatt i The Artic Triple og Lofoten ultra, som skal gi oss litt påfyll og inspirasjon. Inngang til banketten og middag er inkludert i prisen for deltakerne av Camp Skåbu. 

Om hotellet:

Blir du med på hele løps-campen, får du to netter på det nye Skåbu Fjellhotell – med kveldsmat fredag og frokost lørdag og søndag inkludert. Du bor i flotte tomannsrom eller enkeltrom. Hotellet ligger i sentrum av den lille bygden, som visstnok er Nord-Eurpoas høyestliggende fjellgrend. Start- og målområdet for løpene er i gaten like utenfor hotelldøren, så her er alt innenfor et steinkast. 

Mer om Skåbu Fjellhotell på deres nye hjemmeside HER. 

Foto: Skåbu Fjellhotell
Lun og koselig atmosfære. (Foto: Frode Monsen)
(Foto: Frode Monsen)
Delikate rom. (Foto: Frode Monsen)

 

 

 

 

 

 

Om Camp Skåbu:

Totalpakken inneholder også startkontingent til valgfri distanse, samt oppholdet på Skåbu Fjellhotell med kveldsmat fredag og frokost lørdag og søndag, gratis inngang til bankett lørdag med middag, foredrag og underholdning/musikk. I fjor ble det servert biff m/stekte grønnsaker, bakt potet m/kryddersmør og stedets beste biffsaus. Vi håper på samme meny i år! I tillegg arrangeres en felles løpetur i terrenget på søndag formiddag for de av deltakerne som har lyst å være med på det også før avreise.

Du kan lese mer om fjorårets opplegg og løpsweekend her: Opplevelsesrik løpshelg i Skåbu ga mersmak

Alt dette får du for inntil kun kroner 3.000*. 
Medlemmer av Team Sportsmanden får 150 kroner i rabatt og betaler kun kroner 2.850* for hele oppholdet.

*) Pris kr 2.850/3.000 er per person i dobbeltrom. Tillegg kroner 250 per natt for enkeltrom – se i påmeldingsskjema nedenfor.

Det er også mulig å kun bestille en overnatting fra lørdag til søndag. Er dere en hel familie, er det også mulig å booke egen leilighet eller såkalte connectingrom som binder sammen to dobbeltrom. 

Så hvorfor ikke sette av den siste helgen i september og unn deg en helg litt utenom det vanlige!

Påmelding kan gjøres i skjemaet nederst! 

Øystein Pettersen debuterte på maratondiostansen i Skåbu Fjellmaraton i fjor. Her er han i den beryktede Kamfossbakken, 3 km med stigning som avslutter løpet, med egen klatretrøye til vinnerne. Langrennsløperen bekrefter at han stiller på startstreken i år også: «Skåbu blir bra. Nytt forsøk på maraton da,» skrev «Pølsa» på Team Sportsmanden sin Facebookside nylig. (Foto: Arrangøren)
Her finner du Skåbu – omtrent midt i Norge.

 

Mer info om Skåbu Fjellmaraton finner du på hjemmesiden HER.

Se også flotte bilder i denne reportasjen: Løp Skåbu Fjellmaraton med kamera

 

Sportsmanden ønsker deg velkommen til
Camp Skåbu og Skåbu Fjellmaraton! 

 

Du kan melde deg på direkte i skjemaet her:

Sportsmanden.no  

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -