DrammensmaratonLøpingReklame

Drammensmaraton klar til å fylle byens gater igjen

I denne ukas utgave av Byavisa Drammen, en gratisavis som kommer ut hver onsdag til husstandene i Drammensområdet med et opplag på 40.000, har Drammensmaraton sin egen løpsavis. Her kan vi lese følgende artikkel om Sportsmanden som igjen vil være på plass for å dekke begivenheten, og Team Sportsmanden som stiller med en fyldig tropp:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden på plass igjen

Nettavisen Sportsmanden.no er som vanlig på plass i Drammen for å dekke sensommerens store løpsbegivenhet, noe de har gjort hvert år de siste årene. I tillegg har avleggeren Team Sportsmanden også blitt stadig mer synlig på start- og resultatlistene i mosjonsløp rundt omkring i landet. Drammensmaraton blir intet unntak – snarere tvert i mot!

I fjor skrev vi en artikkel her i Byavisas maratonavis om «superduoen fra Sportsmanden», Ronny Losoa og Kristen Aaby, to av dem som da var påmeldt på henholdsvis 10km og halvmaraton. Nå ble Norges beste veteranløper de siste årene Kristen Aaby dessverre skadet og stilte ikke, men Losoa løp inn til en fin tredjeplass på 10 km i løpet som han vant i 2015. (Du ser Losoa midt på forsidebildet like etter starten i fjorårets løp, med startnummer 589).

– Jeg synes Sportsmanden er kjempeflinke til å dekke mange løp og det er alltid moro å lese reportasjene. Så det er en ære å få løpe for dere, fortalte «Vikersund-ekspressen» Losoa i fjor. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Christoffer Ladstein løp halvmaraton i Drammen i fjor og er påmeldt i år også. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

I spissen for fyldig tropp

Også i år stiller det en fin tropp fra Team Sportsmanden i Drammen. En av dem er den allsidige maraton- og ultraløperen Håkon Haug Urdal, mossingen som har hatt litt av et gjennombrudd de to siste sesongene med flere seire i fjor høst i Skåbu Fjellmaraton, Fredrikstadmarka rundt og Fredrikstad maraton, for å nevne noe. I år kom han bare sekunder fra pallen på den lengste distansen i EcoTrail over hele 80 km. Og sist, men ikke minst, i juli forsvarte han seieren sin i det to dager lange Rallarvegsløpet som går fra havsnivå i Flåm til målgang på Finse (1222 moh.) etter 54 km første dag, og videre til Haugastøl neste dag. Urdal brukte under 6 timer totalt på de 81 kilometerne og vant løpet med nesten 10 minutter, en imponerende prestasjon! 

Håkon Urdal løper altså helst langt, veldig langt – og aller helst også i terrenget, men 38-åringen stiller likevel til start på halvmaraton i Drammen, som for han nærmest blir som en «sprintdistanse» å regne.

– Jeg satser på maraton og lenger løp. Skal jeg kalle meg en ting, får det bli ultraløper. For å sette gode tider på lengre løp, må en jo også kunne løpe kortere løp også med en viss fart. Noen halvmaraton er fint for steget og for å opprettholde fart. En PB i Drammen hadde vært gøy, forteller Håkon, som løp på under 1.15 i Fredrikstadløpet i våres. Det løpet viste seg imidlertid å være litt for kort og er følgelig ikke «godkjent» som personlig rekord.

Håkon Haug Urdal har, tross sitt høye sportslige nivå, ikke vært medlem av noe idrettslag.

– Jeg er selvlært løper og har i hovedsak holdt på på egenhånd. Konseptet Team Sportsmanden og lagfølelsen det gir har imidlertid passet meg fint, forteller han.

Håkon Haug Urdal etter seier i Skåbu Fjellmaraton i fjor. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Lavterskeltilbud 

Team Sportsmanden ble etablert for snart tre år siden, tre år etter at nettstedet  Sportsmanden så dagens lys 12.12.12. Tanken var å «tilby et lavterskel fellesskap og tilbud til alle, om du er eliteutøver, mosjonist eller nybegynner, ung eller gammel, gutt eller jente, mann eller kvinne, alle som har lyst er hjertelig velkommen! Team Sportsmanden har plass til alle, noe av hensikten er nettopp å speile mangfoldet med medlemmer fra hele spekteret av det som mosjons- og idretts-Norge består av, fra hele landet», står det å lese på teamets hjemmeside.

Og selv om hovedmålgruppen er mosjonister og løpere som kanskje ikke har en tilknytning til et idrettslag, er det også mange gode løpere som representerer Team Sportsmanden.

Senest i juli vant Team Sportsmanden lagkonkurransen i et 5 dager langt internasjonalt etappeløp på Bornholm for tredje år på rad! For øvrig med de to drammenserne eller liungene Øystein Mørk – vinner av halvmaraton i Drammensmaraton for to år siden – og ultraløper Gjermund Sørstad på laget. Og Marthe Katrine Myhre – fire ganger norsk mester på maraton og to ganger på halvmaraton – vant kvinnenes konkurranse for Team Sportsmanden i Etape Bornholm. Så bare mosjonister er det ikke på laget, men miksen av folk med ulikt nivå, bakgrunn, ståsted og alder er nettopp noe av det som kjennetegner teamet.

Team Sportsmanden jubler for seier i lagkonkurransen i Etape Bornholm i juli, med to liunger på laget. Fra venstre Frode Monsen, Øystein Mørk, Marthe Katrine Myhre, Gjermund Sørstad, Åse Klinkenberg og Jon Arne Skrove. (Foto: Kjell Chr. Martinsen / Sportsmanden)

Målet er flere deltakere enn i fjor

I fjor var det 13 påmeldte og 10 som fullførte en av distansene i Drammensmaraton for Team Sportsmanden. Vi håper på minst like mange i årets løp, selv om det skal godt gjøres å slå «klubbrekorden» på 27 deltakere fra Hytteplanmila i fjor høst.

Av andre som er påmeldt fra Team Sportsmanden i skrivende stund nevnes Bjørnar Slettvåg (som lover pers), de sterke veteranene Roger Thompson i M40-44 år og Vidar Ellefsen i klasse 55-59 år, samt Jan Billy Aas, som i sommer inviterte til maratonfest med sitt eget jubileumsløp da han fullførte den klassiske distansen for 100.gang!

Løpsfest blir det nok i Drammen også søndag 2.september!  

Team Sportsmandens stifter og redaktør av sportsmanden.no Frode Monsen underveis på halvmaraton i fjorårets løp. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

I maratonavisen er det også et tilbakeblikk på løpsfesten i fjor, du kan lese all statistikk med oversikt over tidligere vinnere helt tilbake til 1976, du kan lese om arrangørklubben Sturla, se løypekartene og ellers få all nødvendig informasjon. 

Hele maratonavisen kan du lese elektronisk her!

Hjemmesiden til Drammensmaraton finner du her.

Les også om reportasjer fra Drammensmaraton på Sportsmanden fra de to foregående årene:

Flott løpsfest med litt bismak (2017)

Øystein Mørk populær vinner i Drammen (2016)

Sportsmanden-rabatt

Husk også at alle lesere av Sportsmanden fortsatt får kr 100 i rabatt på valgfri distanse ved bruk av rabattkoden «spmand». Melder du deg på innen 26.august, vil du også få navnet ditt trykket på startnummeret, men du kan melde deg på online helt frem til løpet. 

Du kommer til påmeldingen ved å trykke på annonsen under:

 

Sportsmanden.no

 

Takk for at du leser Sportsmanden. Sportsmanden drives av idealisme og helt uten lønnskostnader eller sponsorer som et enkeltpersonforetak. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier er vi avhengig av et minimum av inntekter og trenger all den støtte vi kan få. Alle bidrag monner! (mange bekker små…) Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -