DrammensmaratonHalvmaratonLøpingTeam Sportsmanden

Øystein Mørk populær vinner i Drammen

Veteranen var helt i kjelleren – men vant med hold

Liungen Øystein Mørk hadde ikke helt troen på å vinne Drammen Halvmaraton i år, men overrasket seg selv og gjorde nettopp det med tiden 1.11.48. Men seieren satt langt inne, og holdt på å glippe på slutten, da Mørk presset seg  selv svært hardt for å holde jagende konkurrentene bak seg – mens han slet med hold og store smerter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– De siste 4-500 meterne hadde jeg veldig vondt. Det hadde ikke gått mye lenger, fortalte vinneren etterpå til dt.no.

– Vi ligger på grensen hele veien og jeg kjørte på mot slutten. Noen fortalte meg at de de bak tok innpå, og jeg presset veldig, sa Mørk som nesten løp på hjemmebane i Drammen.

drammensmaraton2016-oeystein-moerk_kristian-ulriksen
Øystein Mørk sprengte først tetfeltet – så nesten seg selv. Her har han følge av toer Kristian Ulriksen. Foto: Arrangøren / Bjørn Hytjanstorp

Xtreme svogere

De som jaget nærmest var Kristian Ulriksen fra Tromsø Løpeklubb (1.12.10) og Sjur Molstad (1.12.23), etter at Jarle Wermskog hadde dratt mye i tetfeltet tidligere i løpet. Wermskog fikk svi for det på slutten og måtte ta til takke med fjerdeplassen. Runar Sæther, andremann i Oppegårdmila i sommer, fulgte på femte, mens de to lokale heltene Gjermund Sørstad og Lars Petter Stormo kom deretter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Stormo vant Norseman Xtreme Triathlon i august og er nok fortsatt ikke helt på topp etter den kraftanstregelsen. Svogeren Wermskog vant for øvrig «lillebroren»! Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon helgen etterpå.

halvmaraton-stormo-halvveis
XTREM I: Lars Petter Stormo fra Team Oslo Sportslager var førstemann til Gaustatoppen for en måned siden i verdens tøffeste triatlon. I Drammen Halvmaraton måtte han nøye seg med 6.plass på 1.18.15. Foto: Bjørn Hytjanstorp.
halvmaraton-wermskog-18500meter
XTREM II: Jarle Wermskog satset på 1.10, dro mye underveis, men fikk det litt i varmen og måtte nøye seg med 1.13.32 og 4.plass. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Pers og seier til Kvernmo

Kathrine Kvernmo fra Bardu vant kvinnenes halvmaraton på ny pers på 1.21.19, nøyaktig to minutter foran Eggedals Elin Hagavold, mens superveteranen Nina Wavik Ytterstad (klasse 55-59 år), som er på vei tilbake mot storform etter en periode preget av skader, var siste kvinne på pallen med 1.30.29.

drammensmaraton2016-kathrine-kvernmo
Kathrine Kvernmo bruker her Anders Storhaug Heen som hare på vei til seieren i Drammen halvmaraton. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Team Sportsmandens tre musketerer

Team Sportsmanden stilte med tre løpere som alle gjorde sine saker meget bra. Best var nok en gang Runar Sannerud med 13.plass på 1.20.17, og nok en gang var han et lite hestehode foran Henning Mortensen, som kunne notere 1.20.40 og 16.plass. Maraton- og ultraløpsveteranen Nils Hjelle fulgte også fint opp teaminnsatsen med 26.plass på 1.23.10. Hjelle og Sannerud kom for øvrig begge på pallen i klassene sine med 3.plasser i klassene M45 og M40.

halvmaraton-sannerud-18500meter
«MESTEREN»: Runar Sannerud på lette steg, på vei mot høstens store mål som er Frankfurt maraton i oktober. Foto: Bjørn Hytjanstorp
halvmaraton-mortensen-18500meter
«LÆREGUTTEN» I hvert fall kaller han seg det selv, Henning Mortensen. Men han var ikke langt bak sin «læremester» Runar Sannerud. Kun 23 sekunder skilte radarparet i mål. Kanskje «læregutten» snart er best? I hvert fall har Askimgutten som har slått seg ned i Brumunddal skumle planer: «Etter å ha svelget skuffelsen om ikke å klare og løpe under 1.17 på halvmaraton i Drammen er jeg egentlig ganske fornøyd! 15. plass totalt i et løp hvor det var 20 grader i skyggen (det var ikke noe skygge) er jo faktisk veldig bra for en enkel mosjonist og småbarnsfar!», oppsummerte han nemlig selv på Team Sportsmanden sin side. Foto: Bjørn Hytjanstorp
halvmaraton-hjelle-18500meter
MILSLUKEREN: Halvmaraton er for sprintdistanse å regne for Nils Hjelle, som dokumenterte meget god form med 1.23.10 og 3.plass i klassen. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Pharo igjen – og knallhard spurtduell i Byrunden

I tillegg til hoveddistansen halvmaraton arrangeres også Byrunden på 10 km og en 5 km som går langs elven. I Byrunden bekreftet Heidi Pharo sin gode form og fulgte opp seirene fra Christian Frederik-løpet og Årungen Rundt med en ny triumf i sommervarmen i Drammen, på 36.02. Pharo forsvarte dermed fjorårsseieren da hun vant på enda bedre 35.18. Veteranen Siri Størmer gjorde et nytt sterkt løp til andreplass (39.21), mens Astrid Brathaug Sørset falt ned en plass fra i fjor til tredje på 39.21.

10km-pharo
Heidi Pharo i farta igjen i Drammen, med sin tredje seier de siste ukene. Hun nærmer seg storformen fra i fjor, da hun ble norgesmester på halvmaraton i Oslo. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Like før hadde det vært et rivende spurtoppgjør mellom Fredrik Sætran fra FIK Orion og Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg FIK. Sætran holdt såvidt unna for hardtspurtende Fjeld og vant med ett sekund på 32.27. Ola Matre fra Modum FIK tok tredjeplassen på 33.08.

10km-de-tre-beste-ledet-ogsa-ut-fra-start
Starten er gått på Byrunden. Norsk-finske Mikkel Knif fra Larvik Turn tar teten, med de tre beste i mål like bak. Knif endte for øvrig på delt 5.plass på 34.03. Foto: Bjørn Hytjanstorp
10km-spurtoppgjor
Ole-Petter Fjeld klarte nesten å innhente Fredrik Sætran – men bare nesten. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Unge vinnere i Herbalife-runden

Den såkalte Herbalife-runden på 5 km ble vunnet av unge Sondre Westby Liestøl fra Ull/Kisa (17.07 i klasse 16-17 år) og enda yngre Emilie Mo fra SK Vidar, som imponerte med å vinne på 18.31 i klasse 12-13 år.

drammensmaraton2016-sondre-westby-liestol
Flott seier til en av Ull/Kisas lovende løpere; Sondre Westby Liestøl.
drammensmaraton2016-emilie-mo
Unge Emilie Mo imponerte med seier på 5km. Foto: Bjørn Hytjanstorp
halvmaraton-vegard-ostli-handballspillere-fra-tonsbergs-turn-j13
MUNTERT: Vegard Østli underveis på halvmaraton, med jublende håndballspillere fra Tønsberg Turn jenter 13 i bakgrunnen i et sommerlig Drammen.
drammensmaraton2016-far-og-sonn-liestol
EPLET OG STAMMEN: far og sønn Liestøl gjorde sine saker meget bra i Drammen, selv om senior Torbjørn vissnok var litt skuffet over ikke å se 35-tallet på mila. Med sluttiden 36.32 ble han imidlertid nummer 3 i klasse 40-44 år, mens junior Sondre altså gjorde sine saker enda litt bedre med totalseier på 5 km. Foto: Bjørn Hytjanstorp

 

Alle resultater

 

Sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -