AmbassadørerTeam Sportsmanden

Knut Engmann

Bli kjent med Sportsmandens ambassadører

Knut «Del Piero» Engmann – fra fotball til løping

Knut er 36 år og fra Tønsberg. Som kallenavnet tilsier har han sin bakgrunn fra fotballen. Men nå er det løping som har førsteprioritet!

Knut presenterer seg slik:


Jeg er en aktiv deltidspappa på 36 somre. Jeg har spilt fotball og vært aktiv helt siden jeg startet på skolen som en ivrig og urolig 6 åring i det herrens år 1990. 

Etter at jentungen ble født i 2015, ble det vanskelig å fortsette å spille fotball med tanke på logistikk osv. på hjemmebane. Så formenkurven pekte bratt nedover frem til 2018. Da (etter mye mas) fikk en kompis lurt meg med på et par langturer, les 12-14 km. ?

Jeg ble raskt bitt av løpebasillen, og i juli 2018 løp jeg 10 km i Blefjell beste. Dette ga såpass mersmak at jeg like godt meldte meg på Kystleden halvmaraton noen uker etter. Jeg debuterte på halvmaraton uten å ha løpt lenger enn 14 km noen gang i august. Jeg klokket inn på 1.52.53 og var hinsides fornøyd – jeg følte meg nesten som en løper. ?

Etter dette begynte jeg å løpe mer og mer, og løpingen ble en stor og viktig del av hverdagen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Trening funker!

Kalenderen viste plutselig januar 2019, og vi satte oss på et fly til Alicante for å løpe Santa Pola halvmaraton. Jeg klokket inn på 1.42.13 – hadde altså forbedret meg med over 10 minutter fra august. Trening funker! 

Siden dette har persen blitt senket flere ganger, og jeg finner stadig mer glede med løpingen. Både sosialt, fysisk og ikke minst psykisk. Jaggu har den ikke skaffet meg en kjæreste også. ?

Jeg løper i Tjøme løpeklubb og jeg er instruktør på løpetimer på SPREK i Tønsberg. Jeg er aktiv i sosiale medier og er glad i å skrive. Prøver å reise rundt å delta i ulike løp i både Norge og utlandet. Til daglig jobber jeg i skolen, og er brennende opptatt av fysisk aktivitet hos barn og unge.

Hvorfor vil du være ambassadør?

Det hadde vært spennende å være ambassadør og fått muligheten til å både skrive innlegg og eventuelt noen blogger. Jeg føler jeg har et nettverk innenfor løpingen, både i klubben og på senteret og via sosiale medier.

– – –

Følg Knut på Instagram: @knutdelpiero

Hjertelig velkommen som ambassadør og i Team Sportsmanden, Knut!


Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -