BirkenRolf BakkenSjusjøenTerrengløpTrening

Testløp av nyskapningen Birken Fjellmaraton

Og flere spennende nyheter fra Birken

Som kanskje mange har fått med seg allerede, så innfører Birken fra neste år Fjellmaraton over 42 kilometer, med start på Sjusjøen og målgang som for de øvrige løpene ved Håkons Hall på Lillehammer. Et glimrende alternativ til de som synes Birkebeinerløpet enten blir for kort eller som savner høyfjellet, og som samtidig synes at det 62 km lange UltraBirken blir litt for langt og tøft.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Bli med Rolf Bakken på en tjuvstart i Birken Fjell(halv)maraton, ledsaget av mange illustrerende bilder.

DSC_0016
På høyeste punkt av det nye Birken Fjellmaraton, toppen av Nevelfjell, der også løypen «snur» etter cirka 11 kilometer. (Foto: Rolf Bakken)

Hele reportasjen med bilder finner du altså her (klikk på overskriften):

Helt strålende i halve Birken Fjellmaraton

Bakken har for øvrig tidligere også prøveløpt både UltraBirken og det nåværende Birkebeinerløpet da det ble innført for noen år siden. Du finner de rapportene også via linken ovenfor på bloggen Bakkerolfen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Trio_paa_Hafjelltoppen
Rolf Bakken (t.h.) har vært med på samtlige Birkebeinerløp i en eller annen variant, i tillegg til utallige Birkebeinerrenn, og har tidligere også testet UltraBirken da den nye traséen ble lansert i 2012, sammen med Rita Nordsveen og Frode Monsen. Han har også behørig omtalt dagens Birkebeinerløp i ord og bilder etter testing av løypen da den var ny, så er det noen som lurer på hvordan disse løypene egentlig er, så er det bare å ta en nærmere titt på bloggen Bakkerolfen.

Birken melder også om endret startsted for UltraBirken på sykkel til vest for Åstdalen. Dette er bestemt etter innspill fra utøverne og springer i likhet med nyskapningen Fjellmaraton ut fra et ønske om å komme nærmere fjellet, noe også flere har savnet for Birkebeinerløpet.

– «Terrengløpet» Birken er et løp som har hatt mange og store forandringer de siste årene. Jeg mener Birken skal opp på fjellet. Det har mistet sjarmen uten at vi starter på Sjusjøen, uttalte den tidligere trippelvinner Marthe Katrine Myhre etter omleggingen for noen år siden. Nå får altså de som savner mer fjell sjansen i den nye Fjellmaratondistansen.

En annen gledelig nyhet er at Birken-arrangørene har kommet til enighet med grunneierne om den såkalte «uværstraséen» for Birkebeinerrennet. Dermed slipper vi forhåpentligvis flere uheldige avlysninger slik som vi opplevde for to år siden.

Les også: Test av Birkebeinerrittet

Alle reportasjer fra og om Birkenarrangementene på ski, sykkel og løping på Sportsmanden kan for øvrig sees via vår samlekategori Birken.

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -