OppegårdRun4lifeTreningVirtuelle løp

I påvente av vanlige konkurranser

 
Samfunnet er fortsatt i en form for ventemodus. Ikke minst gjelder dette for oss løpsmosjonister. 14 måneder etter at mye plutselig ble nedstengt, er det fortsatt ingen løp som arrangeres på vanlig måte. Men mulighetene finnes!

I lengsel etter at mosjonsløpene kan gjenåpne i løpet av sommeren og høsten, er det likevel mange muligheter for de ivrigste. For samfunnet har blitt svært gode på nye og kreative virtuelle løsninger, ikke bare i form av utstrakt bruk av hjemmekontor, hyttekontor og virtuelle møter på teams og andre plattformer. Også i mosjonistenes verden er tilbudet av virtuelle arrangementer innenfor løping og sykling omfattende. 

Sportsmanden har gjennom Run4life-konseptet vært en av de første og største tilbyderne av virtuelle løp, men etablerte aktører som Runners World og Oslo Maraton har etter hvert forsynt seg grovt av dette «matfatet». I helgen arrangerte sistnevnte «17-mairaton» for andre år på rad. Oppslutningen var nok ikke like stor som i fjor, men antall distanser var enda større. 

Runners World har i mai arrangert både et 100-minuttersløp og høydemeterløpet Til Himmels på Kristi Himmelfartsdag, der det var om å gjøre å samle flest mulig høydemeter. Run4life arrangerte samme dag høydemeterløpet Himmelspretten. 

Tatt i betraktning det aktive idrettsmiljøet i Oppegård, ikke minst innenfor løping, er det overraskende at vi finner så få lokale deltakere på disse løpene. Men den som leter, han finner. Og vi finner blant annet Hege Søgstad, som gjorde en imponerende innsats i Til Himmels. Den bratte bakken opp fra Hvervenbukta mot Mastermyr ble løpt eller gått opp hele 17 ganger på 13.mai, noe som resulterte i totalt 794 høydemeter og 36.plass på resultatlisten. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -I Himmelspretten noterte Arve Mjelde seg for 610 høydemeter etter å ha forsert den kjente bakken «Griserumpa» i Oppegårdveien hele 12 ganger. Vi var selv med på 10 av bakkedragene, som tok 2 timer og 20 minutter og over 22 kilometer å fullføre. 

Leter vi enda bedre, finner vi Linda Tuften Høistad fra Oppegård IL på 10 kilometeren «Jordbærmila» under 17-mairaton, som ble fullført på 59.07. 

På Lillehammer har man lykkes med å arrangere den tradisjonsrike og populære Sørdalsløpskarusellen med puljestarter i en koroavennlig versjon. I Maihaugenløpet, med hele 553 påmeldte, finner langrennsløper Sondre Haneberg på en sterk 5.plass med tiden 7.35, bare 36 sekunder bak vinneren. Sondre er fra Kolbotn og har gått gradene i Oppegård IL, men representerer nå Lillehammer Skiklub, siden han studerer i byen.

HIMMELSPRETTEN: Arve Mjelde syklet til og fra start, og løp hele 12 ganger opp den drøye kilometer lange bakken «Gríserumpa». (Foto. Frode Monsen)

Nye muligheter

Om du ikke er lei av de virtuelle løpene og har lyst å måle og teste egen form, kan du gjøre dette i Løpskarusellen, som arrangeres for fjerde året. Her kan du løpe din egen 5km, 10km, halvmaraton eller maraton når du selv ønsker og i din egen løype. 

En som nettopp har meldt seg på og som debuterte i Løpskarusellen med bravur, er Sigvor Melve fra Oppegård syd. I sitt første virtuelle løp slo hun likegodt til med ny personlig rekord på 10 kilometer med 49.49!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
–Eg har alvorlig (men stabil) astma og pollenallergi, så dette var eg veldig fornøyd med! Flaks at det regna lett og at det var lite bjørkepollen, skrev hun i Løpskarusellen sin egen facebookgruppe etter løpet, som gikk i en runde fra Greverud, via Sofiemyr og retur langs Skiveien. 

PERS! Strava-registrering fra løpet 14.mai. (Sigvor Melve) 

En annen som definitivt ikke er lei av virtuelle løp, er Liv Berit Jegteberg Lystad. Den godt voksne damen fra Drøbak løp 17.mai sitt tiende maraton i Løpskarusellen på bare 24 dager!

Oppegårdmila foregår også virtuelt, i år som i fjor. Den har allerede startet og kan løpes helt frem til 5.juni. Det er også mulig å delta i Pinsemaraton allerede i løpet av pinsehelgen. Der kan du velge mellom halvmaraton eller maraton. Informasjon og påmelding til Løpskarusellen og Pinsemaraton finner du på Sportsmanden.no, mens info om Oppegårdmila finnes på deres hjemmeside. Så det er ingen grunn til ikke å være aktiv, selv om vi altså fortsatt må smøre oss med litt tålmodighet før vi kan være med på vanlige konkurranser.

Påmelding Pinsemaraton
Informasjon og påmelding til Løpskarusellen
Les mer om Run4life sine virtuelle løp

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -