MotbakkeløpRun4life Challenge 2021Team Sportsmanden

Klatret 3200 høydemeter i Himmelspretten

Anna Margrethe Tråve imponerte med å løpe 4 x Storehaugen Opp

Lærdølen Anna Margrethe Tråve er ikke som 65-åringer flest. Ikke som vanlige mosjonister eller løpere heller. Anna er en ivrig motbakkeløper og elsker å trene i fjellene i hjembygda. Hun er også svært delaktig i motbakkeløpet Storehaugen Opp, men 11.mai ble det bestemt at årets løp blir avlyst. Hva gjorde Anna da? Hun meldte seg på Run4life Himmelspretten, og løp like godt til toppen av Storehaugen. Ikke en gang, men fire ganger!

Det er et drøyt stykke og et bratt fjell. På forsidebildet er toppen av Storehaugen besteget. (Foto: Anna Tråve)

Totalt travet Tråve rundt 26 kilometer og klatret hele 3200 høydemeter. Klokken streiket på den siste runden, og Anna er opptatt av ikke å «snike til seg» flere høydemeter enn det faktisk var. Uansett er dette en fantastisk prestasjon. Og selv om Tråve har flere gull i NM i motbakkeløp i sin aldersklasse, med medaljer også fra EM og VM i motbakkeløp, var dette litt spesielt.

– Dette er nok den turen med mest høydemeter. Jeg brukte 6 1/2 time, forteller Anna Tråve selv.

– Det er ei fin løype og eg møtte mange folk. Litt markering at vil heller ikkje i år fekk arrangere Storehaugen Opp, tilføyer hun. Tråve har nemlig vært med å arrangere dette løpet helt fra starten i 2009.

Prestasjonen i Himmelspretten vekker oppsikt og i Facebookgrupppen Løpskarusellen får hun skryt av en annen særdeles sprek dame godt opp i årene. Vera Nystad satt nylig årets andre verdensrekord på maraton i klasse K75-79 år i Steinsland Bygdemaraton på tiden 3.48.37. Nå roser hun Tråve:

–Du er jo helt rå. Fenomenalt så sterk du er. Bøyer meg i hatten!

Vi kan bare si oss helt enig. Selv løp vi en hardøkt på godt over to timer, med 22,3 kilometer, og samlet «skarve» 515 høydemeter.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Frank Skaftun best av gutta

Best av mannfolka og nummer 2 totalt var Frank Skaftun, som noterte 1.425 høydemeter. Meget sterk prestasjon det også av det siste tilskuddet på stammen i Team Sportsmanden! På tredjeplass totalt kom Arve Mjelde, som tilbakela 610 høydemeter i Ski.

Både Arve Mjelde og Anna Tråve er også medlemmer i det vi litt spøkefullt kaller «Norges kuleste lag». På hjemmesiden til Team Sportsmanden ble vinneren av Himmelspretten i fjor sommer presentert slik:

Anna Tråve – Allsidig og merittert veteran

Anna Tråve har bemerket seg også tidligere i de virtuelle løpene til Run4life og Sportsmanden. I Mars Challenge løp hun lengst av samtlige deltakere i Kilometertrimmen, med hele 604 kilometer. Ikke nok med det, hun loggførte samtidig hele 33.000 høydemeter!

– Moro å teste hva kroppen tåler, sa hun da.

Anna Tråve liker seg i bakker og i terrenget.

Nye muligheter med 17.mai-løpet og Pinsemaraton

Himmelspretten var det tredje løpet i Run4life Mai Challenge.

Neste løp er 17.mai-løpet. Bli gjerne med å sette farge på Norge på selve nasjonaldagen, eller i de to dagene forut for 17.mai.

Se Facebookarrangementet for 17.mai-løpet her.

Påmelding 17.mai-løpet og Pinsemaraton

Og du kan lese mer om 17.mai-løpet og det kommende Pinsemaraton her.

Resultater Himmelspretten og Mai Challenge

Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -