LangrennSki Classics

Langrenn.com kjøpt opp – denne karen tar over som redaktør

Svenske Wsportsmedia kjøper det populære langrennsnettstedet Langrenn.com for en ukjent sum.

«Wsportsmedia bygger et nordisk mediehus for langrenn og skiskyting gjennom oppkjøp av den norske nettsiden Langrenn.com. Den nordiske medieplattformen består av de tre sitene Längd.seLangrenn.com och Kestävyysurheilu.fi, hver og en markedsleder i sitt land,» står det i dagens nyhetsbrev fra Wsportmedia.

Mangeårig daglig leder og redaktør av Langrenn.com Geir Nilsen trekker seg også tilbake etter en liten overgangsperiode. Sikkert noe overraskende for de fleste er det den sterke langrenns- og langløperen Øyvind Moen Fjeld som overtar stafettpinnen som ny redaktør for nettstedet, som i sin tid faktisk ble startet av ingen ringere enn Thomas Alsgaard, Espen Bjervig, Geir Skari og Thorodd Bakken for snart 21 år siden.

Øyvind Moen Fjeld har hatt en lang karriere og i mange år hevdet seg i langrenn og langløp. En skikkelig sliter som ikke minst har vært høyt oppe på resultatlistene etter at han satset på langløp. Men som del av Anders Aukland sitt lag Team Ragde Eiendom i flere år, gjorde Moen Fjeld ofte mye av grovarbeidet for de beste spurterne og fikk sjelden selv den heder og ære som han kanskje hadde fortjent. Han avsluttet karrieren med fjerdeplass i Årefjellsloppet i det siste rennet i Visma Ski Classics i år, da for det svenske laget Team Lager 157.

«Vi takker for den fantastiske jobben som Geir Nilsen har gjort med Langrenn.com og tar ydmykt over, og vi skal fortsette å bygge interessen og utvikle skiløping med smale ski på alle nivåer. Gjennom høsten vil disse tre nettsidene bli relansert etter en oppdatering av ny design og nye funksjoner,» sier Øyvind Moen Fjeld i pressemeldingen, som du kan lese i sin helhet nedenfor.
 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
På forsidebildet er Øyvind Moen Fjeld i aksjon i Holmenkollmarsjen i 2015.
Her er han alene i tet da han vant Halvbirken i 2016.
Begge foto: Frode Monsen / Sportsmanden.noHele pressemeldingen:

WSPORTSMEDIA KJØPER OPP LANGRENN.COM

BYGGER NORDISK MEDIEHUS FOR VINTERSPORT

Wsportsmedia bygger et nordisk mediehus for langrenn och skiskyting gjennom oppkjøp av den norske nettsiden Langrenn.com. Den nordiske medieplattformen består av de tre sitene Längd.seLangrenn.com och Kestävyysurheilu.fi, hver og en markedsleder i sitt land. Den nye nordiske redaksjonelle plattformen har mere enn tre millioner unike lesere og over 20 millioner sidevisninger i året.

Wsportsmedia er selskapet som driver langrennsportalene Längd.se i Sverige og finske Kestävyysurheilu.fi de siste årene. Nå har foretaket også kjøpt Norges ledende nettside, Langrenn.com.

«Overtakelsen av Langrenn.com er et naturlig steg i vår ambisjon om å bygge sportsdekningen på tvers av verdikjedene innenfor idrettslivet. Den nye nordiske redaksjonelle plattformen vil følge alle deler av langrenn, fra sprintdistanser til langløp og også skiskyting, på nært hold. Tanken er at disse tre nettsidene skal være hverdagsrommet for de som liker og har litt ekstra interesse for disse idrettene i Norden,» sier David Nilsson, adm. dir. for Wsportsmedia.

Den nordiske plattformen kommer til å være en naturlig møtesplass for alle aktører og interessenter innen langrenn og skiskyting, så vel fans, eliteutøvere, mosjonister og varemerker. Her skal det være lett å kommunisere til og i mellom de ulike gruppene og landene.

Geir Nilsen har vært eier og redaktør av Langrenn.com de siste elleve årene.

«Det har vært elleve spennende og begivenhetsrike år som eier og redaktør av Langrenn.com. I perioden har det vært sportslige fremganger med OL- og VM-gull i stort antall for Norge, samt veldig mange norske seiere i store klassikere som Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Marcialonga. Med andre ord har arbeidsdagene vært fulle av fantastiske sportsøyeblikk. Andre små og store arrangementer har også bidratt hver dag til det mangfoldige inneholdet på Langrenn.com. Når Wsportsmedia nå tar over Langrenn.com så både tror og håper jeg at dette er et veldig fornuftig og fremtidsrettet steg for Langrenn.com, nettsiden som Thomas Alsgaard, Espen Bjervig, Geir Skari og Thorodd Bakken startet for nesten 21 år siden,» sier Geir Nilsen og fortsetter;

«Selv om jeg kommer til å inngå i en overgangsperiode så vil jeg benytte anledningen til å takke lesere, annonsører, partnere og alle andre som har bidratt gjennom årene. Det har vært en fantastisk reise sammen med dere i nasjonalidrettens tjeneste! Jeg ønsker Wsportsmedia lykke til i neste runde og med gjennomføringen av sine tanker, planer og idéer for Langrenn.com i fremtiden,» avslutter Geir Nilsen.

Ny redaktør når Wsportsmedia tar over nettsiden blir Øyvind Moen Fjeld. Nordmannen avsluttet sin aktive karriere denne våren med fjerdeplass i Årefjällsloppet for det svenske Pro Team-laget Lager 157 Ski Team. Tidligere har 32-årige Moen Fjeld representert blant andre norske Team Ragde Eiendom, men har også fine meritter fra norgesmesterskapet. For eksempel har han blitt nummer syv på 50 km. Moen Fjeld har også gått Holmenkollens femmil i verdenscupen for Norge.

«Vi takker for den fantastiske jobben som Geir Nilsen har gjort med Langrenn.com og tar ydmykt over, og vi skal fortsette å bygge interessen og utvikle skiløping med smale ski på alle nivåer. Gjennom høsten vil disse tre nettsidene bli relansert etter en oppdatering av ny design og nye funksjoner,» sier Øyvind Moen Fjeld.

For mer informasjon, kontakt:
David Nilsson, adm. dir. Wsportsmedia
Tel: +46 70 918 15 78, e-post: david.nilsson@wsportsmedia.com
Geir Nilsen
Tel: +47 970 79 907, e-post: geir@langrenn.com

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Wsportsmedia is a sport marketing firm working across the sport business value chain with offices in Höganäs (HQ), Stockholm, Östersund in Sweden, Oslo Norway, Tampere Finland.


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -