HalvmaratonMaratonPinsemaratonRun4life

Meritterte veteraner dominerte i Pinsemaraton

Run4life Mai Challenge ble avsluttet med Pinsemaraton i pinsehelgen. Totalt 23 menn og kvinner fullførte enten maraton eller halvmaraton.

Av de som stilte på maratondistansen, var det flere svært rutinerte og meritterte løpere. Eller hva skal man si om dette trekløveret i kvinneklassen:

-Verdensrekordholder i klasse K75-79 år Vera Nystad, som står oppført med 181 maraton på statistikken til 100-klubben og som nylig satt årets andre verdensrekord da hun løp Steinsland Bydgemaraton på 3.48.37.
Titina Bakken, kvinnen med flest maratonløp i Norge på samme statistikk, nærmere bestemt 306!
Liv Berit Jegteberg Lystad, som er på tredjeplass på samme liste med 228. Lystad løper imidlertid maraton omtrent daglig for tiden, så hun vil ganske snart passere Lise Lithun, som fortsatt innehar andreplassen på statistikken med sine 236 maraton. Lystad står i skrivende stund med 228.

Det var den eldste kvinnen av de tre, Vera Nystad fra Søgne IL, som vant distansen med 4.14.19, foran Liv Jegteberg Lystad og Titina Bakken.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SUPER-VERA: Vera Nystad sendte oss dette bildet etter sitt Pinsemaraton.

På herresiden var det også en celeber gjeng som stilte til start på hver sine steder i den virtuelle konkurransen.

Mannen med aller flest maraton i Norgeshistorien, Inge Asbjørn Haugen fra Hornindal IL, som også står bak den nevnte maratonstatistikken i 100-klubben, løp sin maraton nummer 612 i Pinsemaraton! På nesten matchende tid med 6.06.

MR.MARATON: Inge Asbjørn Haugen løp maraton nummer 612 i Pinsemaraton. Han er ikke bare mannen med flest maratonløp i Norge, men holder også orden på statistikken over alle nordmenn med over 100 maratonløp. Her fra et av favorittløpene, Karmøy Maraton. Ikke så vanskelig å se hvilket nummer i rekken dette var.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no


Vinner av Pinsemaraton ble rutinerte Morten Vestvik (forsidebildet) fra Team Sportsmanden med 3.36.53.

Og på andreplass kom karen som innehar fjerdeplassen på maratonstatistikken med 342 løp! Harald Sel fra Bryne Friidrettsklubb, født i 1942, løp Pinsemaraton på 5.13.16!

Jostein Lundgaard fra Nammo Raufoss BIL var tredjemann på resultatlisten med 5.19.02 etter sitt løp i en relativ tøff løype fra hytten ved Skumsjøen:

–Valgte en mye brukt treningstur på hytta, Skumsjøen rundt 10,5 km. Runden går delvis på stier og skogsbil/grusvei. Fin treningsrunde, men litt tungt fire ganger, forteller Lundgaard.

RUNSTREAK: Morten Vestvik løper hver eneste dag, og gjerne langt. Dagen etter sin 56-års dag løp han Pinsemaraton fra hytten på Holsnøy nord for Bergen. Et par dager senere ble rekken av ubrutte dager med løping brutt, etter 233 dager.
(Foto: Inger Johanne Klokset)

–Jippikaiei!!! Pers på halvmaraton

På halvmaraton var det 16 som fullførte. Raskest var Roar Tomter med 1.26.23 og Merete Bolin som løp på 1.45.49, begge fra Team Sportsmanden.

–Regn erstattet vind og jeg ble ganske så våt… Men så ga regnet seg og det ble etterhvert perfekt løpevær. Turen gikk hjemmenfra via Kjeppestad rundt om Kråkstad. Mest fornøyd med å klare holde jevn fart, skrev Merete Bolin i Facebookgruppen Løpskarusellen.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

SKØYER! Roar Tomter viser solid form om dagen. «4 x Hurrahølet- Gramveien – Tovengen – Krosby
Kjempefine forhold og god opplevelse med Alphafly», meddelte han etter sitt løp i Indre Østfold.

Aller mest fornøyd var nok han som var nest best på halvmaraton. Egil Løken slo nemlig til både med ny personlig rekord og for første gang under 1.30 på distansen. Etterpå la han ut denne gladmeldingen:

Jippikaiei!!! Pers med nesten 3 minutter! Ingen distanse er vondere enn å løpe halvmaraton, synes jeg. Hadde bestemt meg for å gå ‘all inn’. Skikkelig prøvelse for psyken, noe jeg fikk kjenne på til gangs etter 16.5 km. Men ett minutt gange hjalp meg på sporet igjen. Trodde målet på 1.30 røyk da, men den lille pausa hjalp på både motivasjon og ben. (…) .Satte og pers på 10 miles med 1.07.42. Mye vind, men bra løpetemperatur! En fin fin 2. Pinsedag!

JIPPI! Egil Løken kan smile bredt etter ny pers på halvmaraton.
Resultater Pinsemaraton

Pinsemaraton var det siste av fem ulike løp i Run4life Mai Challenge. Disse fem fullførte alle distansene: Jan Billy Aas, Morten Vestvik, Jan Rune Nuland, Frank Skaftun og Frode Monsen.

Les også om høydemeterløpet Himmelspretten, der vinneren Anna Tråve imponerte stort.

Øvrige resulater fra Run4life Mai Challenge

Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -