Holdt unna i knallhard generalprøve

Petter Northug jr holdt såvidt unna og vant minitouren i Kuusamo, generalprøven før Tour de Ski, men var så utmattet som han aldri før har vært etterpå.  Det sier mye!

For hvem husker ikke hvordan Petter har stupt i mål både etter noen av sine største seirer og gull-løp på  fellesstarter, eller etter målgang på siste etappe i Tour de Ski. Men dagens avslutning var likevel den aller hardeste Northug jr noengang har vært gjennom. Etter å ha startet med en ledelse på 40 sekunder, så det ut som om russerne Vylegzhanin og Poltoranin skulle innhente Northug like før mål, men Petter klarte såvidt å mobilisere til en liten spurt med en voldsom kraftanstregnelse. Etterpå ble han liggende å gispe etter luft i 3 1/2 minutt.

Annonse (Klikk på bildet for info)

Jeg var så sliten. Det var så vondt. Jeg har aldri kjempet så hardt for en seier før. Men jeg fikk skjerpet meg de siste 300-400 meterne og hadde litt igjen på de siste 150, sa Northug, som ifølge langrenn.com er forberedt på å bruke åtte-ni dager på å komme seg etter kraftanstrengelsen.

Northug jr sammenlignet løpet både med et sykkelløp og et bankran!!

Les mer om Petter Northug jr sin seier og totale utmattelse på langrenn.com.

Petter Northug jr. gikk raskt under sesongåpningen i Beitosprinten. I minitouren i Kuusamo måtte han grave svært dypt i kjelleren for å holde forfølgerne de nødvendige meterne unna på siste etappen.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
 
 
Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

One thought on “Holdt unna i knallhard generalprøve

Kommentarfeltet er stengt