Langrenn

Holdt unna i knallhard generalprøve

Petter Northug jr holdt såvidt unna og vant minitouren i Kuusamo, generalprøven før Tour de Ski, men var så utmattet som han aldri før har vært etterpå.  Det sier mye!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

For hvem husker ikke hvordan Petter har stupt i mål både etter noen av sine største seirer og gull-løp på  fellesstarter, eller etter målgang på siste etappe i Tour de Ski. Men dagens avslutning var likevel den aller hardeste Northug jr noengang har vært gjennom. Etter å ha startet med en ledelse på 40 sekunder, så det ut som om russerne Vylegzhanin og Poltoranin skulle innhente Northug like før mål, men Petter klarte såvidt å mobilisere til en liten spurt med en voldsom kraftanstregnelse. Etterpå ble han liggende å gispe etter luft i 3 1/2 minutt.

Jeg var så sliten. Det var så vondt. Jeg har aldri kjempet så hardt for en seier før. Men jeg fikk skjerpet meg de siste 300-400 meterne og hadde litt igjen på de siste 150, sa Northug, som ifølge langrenn.com er forberedt på å bruke åtte-ni dager på å komme seg etter kraftanstrengelsen.

Northug jr sammenlignet løpet både med et sykkelløp og et bankran!!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Les mer om Petter Northug jr sin seier og totale utmattelse på langrenn.com.

Petter Northug jr. gikk raskt under sesongåpningen i Beitosprinten. I minitouren i Kuusamo måtte han grave svært dypt i kjelleren for å holde forfølgerne de nødvendige meterne unna på siste etappen.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
 
 
Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Holdt unna i knallhard generalprøve

Kommentarfeltet er stengt