Helse og treningLøping

Legendariske Håvard Tveite

Ås-løperen Håvard Tveite var mest kjent som o-løper. Han hadde da også en begivenhetsrik karriere. Men talentet var kanskje enda større innenfor løping og friidrett.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Han fikk økonomisk støtte fra Olympiatoppen da han var aktiv, men du blir ikke rik av å løpe orientering. Så har heller aldri Håvard Tveite blitt motivert av den klingende mynt, skriver Østlandet Blad i denne reportasjen om legendariske orienteringsløperen.

Les hele artikkelen på oblad.no

Håvard Tveite er en legende i Ås, og på et seminar for to år siden fortalte han både humoristisk og lærerikt om sin karriere. Kanskje burde Tveite ha satset på friidrett, for han hadde et utrolig løpstalent, samtidig som han ikke var så god til å løpe i terrenget. I hvert fall ikke i følge han selv:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Å løpe i terrenget, det kan jeg ikke!  Det sa altså en mann med 16 NM-gull i orientering!

Og intervaller og hurtige treningspass foregikk vanligvis heller ikke i terrenget. Tveite løp en god del intervaller, i storhetstiden gjerne 10 tusenmetre på mellom 2,46 og 3 blank. Den hurtigste økte hadde gått på mellom 2,39 og 2,44 !

I tillegg løp han mye distansetrening; typisk 20-30 minutter i full fart. Og tro heller ikke at langturene fulgte Kaggestad-skolen med rolig tempo. Å neida.

«Å løpe langturer på over 1:30 i rolig tempo er bortkastet!», sa Tveite i foredraget, som tidligere er omtalt i SportsBloggen.

Her kan du lese hele artikkelen om treningsglede og tøffe intervaller fra treningsseminaret med Ås IL sine gamle helter Håvard Tveite og Jorunn Rekkedal.

Her foredrar Håvard Tveite i Ås IL sine lokaler høsten 2010.
Foto: Frode Monsen
 
 
Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -