HelgeløpetHytteplanmilaRun4life

Flere 10 kilometere til helgen

Denne helgen står «i 10 kilometeren sitt tegn».

I Hole skulle egentlig det populære Hytteplanmila gått av stabelen lørdag 17.oktober. For inviterte eliteløpere er imidlertid dette erstattet med Hytteplanmila Rekordjakt.

-Mange av Norges (og Nordens) beste langdistanseløpere kommer for å delta i årets eliteløp, i tillegg til en stjerne eller to av internasjonalt format. Det planlegges for åtte startfelt à inntil 25 løpere, og det vil overføres direkte fra rekordjakten, lørdag 17. oktober, står det på hjemmesiden.

Det store spørsmålet er om en av Ingebrigtsen-brødrene dukker opp. Det vi vet, er at Karoline Bjerkeli Grøvdal stiller – tilbake i storform på tampen av en sesong preget av skader og koronarestriksjoner. Hun har løyperekorden i Hytteplanmila på 31.25 fra 2017 og vil nok prøve å forbedre denne.

Og blant gutta er det en særdeles spennende start med Kilian Jornet – den nærmest myteomspunnede spanske fjelløperen som har vært best i verden i såkalt skyrace i flere år, men som vel knapt har løpt en 10 km på asfalt før. Dette er definitivt ikke hans domene, så man kan vel neppe forvente at Jornet skal ta opp kampen mot sterke Zerei Kbrom Mezngi fra Spirit Stavanger FIK – som helt sikkert stiller – eller eventuelt en, to eller tre av Ingebrigtsen-gutta. Jakob har jo løyperekorden og norsk rekord fra fantomløpet i fjor på 27.54.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Her kan du lese om en av mange utrolige rekorder Kilian Jornet har satt tidligere,
«fanget opp» her av Team Sportsmandens Luca Roncoroni.


Hytteplanmila Rekordjakt sendes direkte på nettet på Direktesport.no – Amedia-avisene sin egen online-kanal. (krever betaling)

Hytteplanmila arrangerer i år også en egen virtuell 10 km for mosjonistene, som pågår i hele perioden 1.-17.oktober – og som dermed er i innspurten.

Utenfor Jessheim går en ny utgave av Perseløpet i helgen. Skjønt, det er egentlig fire løp, med både 5 km og 10 km på ulike tidspunkt på lørdag og to maratonløp på søndag. Perseløpet har virkelig slått an og blitt god forretning for ildsjelen Bjørn Saksberg, som er initiativtaker og enearrangør av løpene, med fulle lister på de fleste distansene.

En tredje mulighet til å løpe 10 km i helgen har du med Run4life 10 km virtuelt løp, som arrangeres i samarbeid med Sportsmanden. Deltakelsen i de virtuelle Helgeløpene har dessverre vært svært begrenset, men har du lyst å teste deg selv i din egen valgfrie løype i løpet av helgen – og samtidig gi en liten og svært kjærkommen støtte til drift av Sportsmanden i en vanskelig tid, så er du hjertelig velkommen til å melde deg på her.

Mer om Løpskarusellen og Helgeløpene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -