OppegårdUltraløp

-Det kom noen gledestårer!

Løpsleder Mona Kjeldsberg gråt av glede da de to kom i mål etter 200 km 

Erling Furunes fra Kolbotn liker å løpe langt. Virkelig langt. Forrige helg fullførte han den lengste distansen i ultraløpet Oslo Trail Challenge, som er på hele 200 kilometer! 

14 menn og kvinner var tidlig lørdag morgen på plass ved Veståsen skole i Gjerdrum. 200 krevende kilometer, hovedsakelig på blåstier gjennom noen av de fineste partiene i Romeriksåsen, Lillomarka og Nordmarka ventet. Man må selv finne veien langs blåstiene, helt til vending ved Mylla i Nordmarka, der det var en servicestasjon med bålpanne, varm mat og musikk. Her kunne løperne ta seg en velfortjent hvil og fylle opp lagrene, før de satte kursen tilbake samme veien mot mål ved Gjerdrum. 

Og selv om løpsværet var godt med 10-12 grader, var det vått og gjørmete mange steder etter mye nedbør i dagene før løpet, som var svært krevende.   

Det sies for øvrig at ultraløpere er noe for seg selv. Mens svært mange mosjonister i alle aldre som deltar i gateløp veldig ofte er opptatt av tider og personlige rekorder, har man gjerne et annet fokus i ultraløp. Her dreier det seg i langt større grad om selve opplevelsen underveis – og å fullføre. Tiden er ofte underordnet. Alle støtter hverandre og oppmuntrer hverandre både før og underveis i løpet. 

Også i den andre utgaven av Oslo Trail Challenge  var det godt humør og topp stemning, de ekstreme påkjenningene til tross. 

Vinner ble Vegard Triseth, som kom i mål etter drøye 39 timer. Etter 52 timer 29 minutter og 13 sekunder kunne også Erling Furunes krysse målstreken, sammen med kameraten Arne Nåtedal, som de to siste av de ti som fullførte slitet.

– Det var stort sett smil og latter under hele løpet, men jeg gråt en gang. Det var da Arne Nåtedal og Erling Furunes krysset mållinjen som de siste fullførende på 200 km etter å ha gjort forsøk på det samme henholdsvis 2 og 3 ganger tidligere. Det var et følelsesladet øyeblikk. Da kom det noen gledestårer, sa løpsleder Mona Kjeldsberg i Oslo Trail Challenge etterpå, ifølge Kondis.no. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Endelig i mål! Erling Furunes og Arne Nåtedal
(FOTO: Stina Melissa Jørgensen / arrangøren) 


Etter at innlegget var gått i trykken til avisen, fikk vi også Erling Furunes sine egne kommentarer til løpet:

-Løpet gikk egentlig stort sett veldig greit. Det er jo langt og en blir veldig trøtt andre natten, men jeg følte at jeg og Arne Nåtedal (som jeg løp sammen med) hadde en veldig kontrollert og fin gjennomføring. Nordmarka har for meg alltid hatt en litt magisk tiltrekningskraft, så jeg setter veldig pris på både Oslo Trail Challenge og ikke minst Nordmarka Ultra Challenge. Jeg har forsøkt meg på denne distansen i Nordmarka tre ganger tidligere, men har gitt meg halvveis av litt forskjellige årsaker. Utrolig digg å fullføre, men jeg må innrømme at jeg hadde en liten forventning om at det skulle gå denne gangen. Jeg har løpt andre løp tidligere, men dette er det lengste både når det gjelder tid og varighet.

Det var også distanser på 100 km og en «sprintdistanse» på 55 km, med til sammen 78 deltakere. 

Resultater Oslo Trail Challenge 2020

Erling Furunes har vært ute en vinterdag før. Her fra Ultra Trail du Mont Blanc.

– – –

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver en side hver uke om det siste fra eliteutøvere og mosjonister fra Oppegård i Oppegård Avis. Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Dette innlegget står på trykk denne uken.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -