DanmarkEtape BornholmInternasjonaltLøping

Spennende innspurt da Etape Bornholm ble avsluttet i tropevarme

OPPDATERT OG RETTET- for Tore Bjerkrheim lurte alle!..

Det ble en feiende flott, men svært så varm avslutning med fotofinish da siste løp i Etape Bornholm gikk av stabelen i hovedstaden Rønne fredag. Morten Munkholm fikk til slutt kastet seg noen centimeter foran sammenlagtvinner Abdi-Hakin Ulad på de siste meterne og vant på 31.16, mens Isabellah Andersson tok sin 5.strake etappeseier med vinnertid 34.13 i dameklassen.

Innspurt_Ulad-Munkholm
Hvilken innspurt, hvilken avslutning, hvilken fight! Med bare et par meter igjen til mål, leder fortsatt Ulad, men Morten Munkholm får til slutt skospissen først over mål og tar sin tredje etappeseier.

Veteranen Øystein Mørk ble beste nordmann på den avsluttende 10 kilometeren i Etape Bornholm med en sterk 6.plass på 32.48 i tropevarmen i Rønne, på plassen foran Håkon Brox (33.00). De to endte dermed som nr 7 og 5 sammenlagt. Gjermund Sørstad ble nr 11 på siste distanse (33.49) og nr 12 sammenlagt. Julie Marie Haabeth beholdt 10.plassen sammenlagt som beste norske dame etter 12.plass i går på 39.41.

Svenske Anders Kleist blir nr 4 på siste etappe, men kaprer tredjeplassen sammenlagt. Foto: Sportsmanden/Marie Wibe Bakker
Svenske Anders Kleist blir nr 4 på siste etappe på 31.30, men kaprer tredjeplassen sammenlagt.
Øystein Mørk ble bare sterkere og sterkere utover i uken og gjorde sin beste plassering med 6.plass, kun 2 sekunder fra 5.plassen, på siste dag. det holdt til en sterk 7.plass sammenlagt for veteranen som neste år fyller 40. Foto: Sportsmanden/Marie Wibe Bakker
Øystein Mørk ble bare sterkere og sterkere utover i uken og gjorde sin beste plassering med 6.plass på 32.48 i tropevarmen, kun 2 sekunder fra 5.plassen, på siste dag. Det holdt til en sterk 7.plass sammenlagt for veteranen som neste år fyller 40.
Håkon Brox kjempet lenge om en pallplass, men fikk det litt tungt de siste to dagene. Det ble 7.plass siste dag og 5.plass sammenlagt som beste norske. Foto: Sportsmanden/Marie Wibe Bakker
Håkon Brox kjempet lenge om en pallplass, men fikk det litt tungt de siste to dagene. Det ble 7.plass med 33.00 siste dag og 5.plass sammenlagt som beste norske. Lars Vels (nr 68) blir nr 8 i siste løp og 11 sammenlagt.
Gjermund Sørstad kjempet lenge om topp 10 sammenlagt, men endte på 12.plass etter 33.49 og 11.plass siste dag. Men ingenting i veien med innsatsen til Sørstad, som her spurter i mål samtidig med litt mindre gutteløpere på indre bane. Foto: Sportsmanden/Marie Wibe Bakker

Veteranklassene – der Tore Bjerkrheim gjenoppstod!

Minst like sterk som de beste seniorene er nok prestasjonene til de to superveteranene Kirsti Johnsen (60-64 år) og Svein Sølvberg (65-69 år), som begge vant alle løpene i klassene sine! Tredjeplasser sammenlagt ble det på Inge Vinje i 65-69 år og i klasse 50-54 år til Tore Bjerkrheim.

Sportsmanden var litt bekymret for at Bjerkrheim hadde brutt, siden han ikke stod på noen resultatlister samme kveld og på startstreken hadde gitt uttrykk for at formen ikke var helt på topp. Men det viste seg heldigvis å være falsk alarm. Bjerkrheim hadde bare løpt i bar overkropp med brettet startnummer, noe som gjorde at tiden ikke var blitt registrert. Men det er den i ettertid – og det sogar med den 3.etappeseieren på friskusen fra Nesbyen, som løp på sterke 38.22 i varmen. Dermed ble Sportsmandens redaktør Frode Monsen skjøvet ned til femteplassen både på etappen og sammenlagt.

Svein Arne Sølvberg deltok i Etape Bornholm for 9.gang og er allerede påmeldt for sitt 10-år i 2014. De fleste gangene har han vunnet klassen sin. Her spurter han inn til en ny suveren klasseseier på 39.24 på stadion i Rønne, for øvrig 109.beste tid totalt for 64-åringen. Foto: Sportsmanden/Marie Wibe Bakker
Svein Arne Sølvberg deltok i Etape Bornholm for 9.gang og er allerede påmeldt for sitt 10-år i 2014. De fleste gangene har han vunnet klassen sin. Her spurter han inn til en ny suveren klasseseier på 39.24 på stadion i Rønne, for øvrig 109.beste tid totalt på den avsluttende distansen for 64-åringen – og en sterk 98.plass sammenlagt.
Superveteraner: Kirsti Johnsen og Svein Sølverg med clean sheet!
Superveteraner: Kirsti Johnsen og Svein Sølvberg med clean sheet! Johnsen løp på 43.22 på den siste 10 kilometeren og ble nr 31 totalt både på etappen og sammenlagt. Svært imponerende, særlig når man deltar i klasse 60-64 år!